Forum dyskusyjne
Noclegi w Japonii
kategoria podróże po świecie
kraj Japonia
teris 13:03 | 02.01.2015
Hej,Kieruję pytanie do osób, które były w Japonii i mogą polecić noceg w miastach: Takayama, Hiroszima, Kioto, Osaka, Nagano, Koyasan i Tokio (Asakusa, Taito). Z góry dziękuję za info:) pozdrawiam.
Aso 19:31 | 02.01.2015
Cześć! A jaka kategoria cenowa Cię interesuje? Mogę coś polecić, ale orientuję się tylko w hostelach i innych tanich lokalach.
teris 20:16 | 02.01.2015
cześć:)wg zasady im mniej...tym lepiej:) hostele jak najbardziej:) pozdrawiam
Aso 20:57 | 02.01.2015
Zebrałem kilka pomysłów na noclegi. Mogę je polecić przede wszystkim z uwagi na dobre lokalizacje. Nie mam dużych wymagań odnośnie standardu, ale wymienione noclegi powinny być wolne od rażących uchybień.TOKIO
Najbliżej stacji Ueno: Oak Hostel
Inne w pobliżu stacji JR (Uguisudani): toco. Tokyo Heritage Hostel, Oakhostel Zen
KIOTO i TAKAYAMA
Polecam hostele sieciówek K's House i J-Hoppers. Jedne z najlepszych miejscówek w obu miastach.
OSAKA
Sugeruję nocleg przy jednej z głównych stacji kolejowych. Zastanów się gdzie będziesz jeździć na wycieczki z Osaki i na podstawie tego wybierz dla siebie najbardziej odpowiednie miejsce. Moje propozycje:
Osaka Umeda: J-Hoppers Osaka Central
Shin-Osaka: Shin-Osaka Youth Hostel
Namba: Hostel Base Point Osaka
Tennoji: Guesthouse Tennoji
HIROSHIMA
Ostatnio otwarli Guesthouse Akicafe Inn, tuż przy samej stacji. Osobiście nocowałem w K's House’ie, też było ok.
NAGANO
Zatrzymywałem się w 1166 backpackers. Blisko świątyni Zenkoji, 20 min piechotą do stacji. Poza tym ok, chociaż chłodno w zimie.
KOYASAN
Planujesz nocleg w świątyni? To nie moja półka.:-) W tym miejscu nic nie potrafię doradzić.
Mam nadzieję, że namiary się przydadzą. Pozdrawiam!
Aso 20:57 | 02.01.2015
Zebrałem kilka pomysłów na noclegi. Mogę je polecić przede wszystkim z uwagi na dobre lokalizacje. Nie mam dużych wymagań odnośnie standardu, ale wymienione noclegi powinny być wolne od rażących uchybień.TOKIO
Najbliżej stacji Ueno: Oak Hostel
Inne w pobliżu stacji JR (Uguisudani): toco. Tokyo Heritage Hostel, Oakhostel Zen
KIOTO i TAKAYAMA
Polecam hostele sieciówek K's House i J-Hoppers. Jedne z najlepszych miejscówek w obu miastach.
OSAKA
Sugeruję nocleg przy jednej z głównych stacji kolejowych. Zastanów się gdzie będziesz jeździć na wycieczki z Osaki i na podstawie tego wybierz dla siebie najbardziej odpowiednie miejsce. Moje propozycje:
Osaka Umeda: J-Hoppers Osaka Central
Shin-Osaka: Shin-Osaka Youth Hostel
Namba: Hostel Base Point Osaka
Tennoji: Guesthouse Tennoji
HIROSHIMA
Ostatnio otwarli Guesthouse Akicafe Inn, tuż przy samej stacji. Osobiście nocowałem w K's House’ie, też było ok.
NAGANO
Zatrzymywałem się w 1166 backpackers. Blisko świątyni Zenkoji, 20 min piechotą do stacji. Poza tym ok, chociaż chłodno w zimie.
KOYASAN
Planujesz nocleg w świątyni? To nie moja półka.:-) W tym miejscu nic nie potrafię doradzić.
Mam nadzieję, że namiary się przydadzą. Pozdrawiam!
teris 21:07 | 02.01.2015
Dzięki wielkie za wszystkie namiary:) przydadzą się napewno:) Rozważam nocleg w Koyasan - w klasztorze Shojoshin-in..lub w jakimś podobnym miejscu. Może w ten jeden nocleg zainwestuję ze względu na magię miejsca:) W pozostałych miejscach skorzystam ze wskazówek podróżników:):) Jeszcze raz dzięki! :) pozdrawiam
teris 21:29 | 02.01.2015
Aso, jeżeli posiadasz jeszcze namiary na nocleg w Kawaguchiko też chętnie skorzystam:)
Aso 21:39 | 02.01.2015
Hej. Nigdy nie nocowałem w rejonie Pięciu Jezior. Ale wydaje mi się, że w okolicy jez. Kawaguchiko nie ma aż tylu wartych zobaczenia atrakcji, żeby trzeba było tam nocować. Proponuję pojechać nad jezioro jako jednodniową wycieczkę z Tokio. Zwłaszcza, że z widocznością Góry Fudżi zza chmur bywa bardzo różnie i warto mieć pewną elastyczność, żeby wybrać na to dzień z najlepszą pogodą.
teris 21:43 | 02.01.2015
dzięki za wskazówki :):) Zamówiłam dobrą pogodę:):) pozdrawiam
Aso 21:39 | 02.01.2015
Hej. Nigdy nie nocowałem w rejonie Pięciu Jezior. Ale wydaje mi się, że w okolicy jez. Kawaguchiko nie ma aż tylu wartych zobaczenia atrakcji, żeby trzeba było tam nocować. Proponuję pojechać nad jezioro jako jednodniową wycieczkę z Tokio. Zwłaszcza, że z widocznością Góry Fudżi zza chmur bywa bardzo różnie i warto mieć pewną elastyczność, żeby wybrać na to dzień z najlepszą pogodą.