Forum dyskusyjne
Toskania
kategoria podróże po świecie
kraj Włochy
epiercing 12:53 | 14.01.2015
Witam, chciałabym się wybrać do Toskanii, 7-10 dni, termin kwiecień-maj-czerwiec, wszystko zależy od ceny :) i mam ogromną prośbę...czy ktoś mi może polecić jakiś hotel/pensjonat gdzie warto się zatrzymać?Planuję lecieć do Pizy i stamtąd ruszyć gdzieś dalej.
Będę bardzo wdzięczna za każdą poradę,
a i będziemy lecieć we 2, z koleżanką i jeżeli ktoś też by chciał się wybrać w te rejony to możemy się razem dogadać :)
janusz44 17:48 | 14.01.2015
O! Toskania, piękna kraina! Byłem tam w sierpniu w miejscowościach należących do tzw. riwiery włoskiej, czyli na terenach leżących kilkadziesiąt kilometrów na północ od Pizy. Jest tam region Cinque Terre i miejscowości leżące na wybrzeżu Vernazza, Romaggiore, Monterosso, Portovenere i Levanto. Urocze są to miejsca. Na wyszukiwarce znajdziesz pensjonaty. Aha. Z Pizy do wymienionych miejsc jedzie się pociągiem....chyba ok. pół godziny. Jest to kierunek do Genui. Zapytam rodzinkę tam mieszkającą, o inne możliwości noclegów, bo sam jestem ciekaw. Mam z nimi stały kontakt na fb.
usunięty/nieznany 23:27 | 22.01.2015
Włochy są wspaniałe :) Będzie fajna wycieczka. Trochę info na stronce http://swiatodzaplecza.blog.pl/2013/09/08/kempingi-we-wloszech/ Powodzenia :)
jeno66 12:23 | 01.08.2015
Polecam Toskanię nad morzem. Zawsze jeździmy do Folloniki. Dzieci są zadowolone z plażowania, a my mamy dobrą bazę wypadową :)