Forum dyskusyjne
Autem do Wenecji
kategoria podróże po świecie
kraj Włochy
Okey 11:26 | 12.07.2016
WitamPierwszy raz będę jechać samochodem do Włoch (Wenecji).Planujemy wyjazd w piątek po południu i nocleg po drodze .Czy ktoś może mi doradzić najlepsza trasę (pod względem ekonomicznym ale też poznawczym)oraz polecić jakiś punkt noclegowy po drodze ?
Będę wdzięczna za wszelką pomoc.
[konto usuniete] 12:24 | 12.07.2016
Jeżeli chodzi o nocleg w drodze do Wenecji, to ja korzystałam z hotelu sieci Orange Wings w Wiener Neustadt. Nocleg ze śniadaniem (śniadanie 9 euro, można nie zamawiać) to w przeliczeniu ok. 120 zł za dwuosobowy pokój.
[konto usuniete] 12:45 | 12.07.2016
Nocleg zależy od tego, skąd wyruszasz. Bo jeśli np. z północnej Polski, to lepiej (taniej) zanocować np. w okolicach Brna (ja ostatnio nocowałam w samym Brnie - przy okazji wieczorem można zerknąć na miasto- bardzo sympatyczne - i napić się dobrego piwa np. w browarze Starobrno :)) Fajny jest też Mikulov - hotelików trochę i urocze miasteczko z wielkim zamczyskiem oraz żydowskimi pamiątkami. A kolejnego dnia o bardzo sensownej porze docierasz do Wenecji (lub jej okolic, zależy gdzie śpisz).
sp9hzx 12:10 | 23.07.2016
Cieszyn,Brno,Wiedeń,Graz,Klagenfurt,,Tarvisio i prosto do Wenecji.Prosta droga,autostrada.Winety w Czechach i Austrii,we Włoszech austostrada ok 10 Euro.
:)
http://spearo.republika.pl
http://polakpotrafi.pl/projekt/pierwszy-polski-praktyczny-przewodnik-po-spearfishingu