/ / HISZPANIA > Formentera 'na dziko ' > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Formentera 39 na dziko 39

kategoria podróże po świecie

pandzia dołączył
20.07.2016

pandzia 15:09 | 20.07.2016

Zwiedził ktoś może spontanicznie Formenterę? Czy można się tam udać bez zaplanowanego miejsca noclegu? Wie ktoś, czy można tam nocować na plaży pod namiotem?

jaarisari dołączył
11.06.2006

jaarisari 09:13 | 24.07.2016

Hej a wiesz może jak tam najpeije się dostać z Polski?
Ja kombinuje lot z Warszawy na Ibize i potem stateczkiem a może Ty masz lepsze rozwiązanie może lot wo Valencii i ststek?
Kazda informacja przydatna. Pozdrawiam
p.S A na TWoej pytanie nie odpowiem bo porostu nei wiem czy mozan tam nocować ale z dosiadczenia z innych wysp wiem że raczej tak.

pandzia dołączył
20.07.2016

pandzia 22:35 | 24.07.2016

Witaj!
Gdzieś doczytałam, że nie wolno tam sobie na dziko rozbijać namiotu...

Nie orientuję się z podróżą z Polski. Ja mieszkam w Szkocji i stąd organizuję wylot. Mam bezpośredni na Ibizę z Edynburga liniami Jet2. Może jakieś składane połączenie z Polski do UK i na Ibizę wyszłoby taniej? RyanAir albo WizzAir latają do UK i można czasem znaleźć naprawdę tanie połączenie - zazwyczaj warto rezerwować z wyprzedzeniem.
Natomiast z Londynu/Edynburga/Glasgow można potem szukać tanich połączeń na Baleary, z tymże sprawdzałabym wtedy Jet2 albo EasyJet.

Korzystam z tych wyszukiwarek: skyscanner.net albo kayak.com - chociaż pewnie je znasz, ale podpowiadam na wypadek, jakbyś nie znał.

Kolejna uwaga, lot kupiłam na Ibizę bardzo tanio, natomiast mam problem ze znalezieniem noclegu na Formenterze. W sierpniu mają szczyt sezonu i wszystko już zarezerwowane. Pewnie coś znajdę, ale z niskim budżetem nie jest łatwo. Pozdrawiam! Pandzia

pandzia dołączył
20.07.2016

pandzia 22:38 | 24.07.2016

p.s. Wydaje mi się, że statek z Ibizy na Formenterę to najlepsza opcja, bo jest blisko. Statek może przepłynąć w 30 minut i jest stosunkowo tani - w obie strony można się przetransportować za 36euro.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl