Forum dyskusyjne
Plażę Wietnam czy Kambodża
kategoria podróże po świecie
kraj Kambodża
RudaEwka 23:47 | 30.11.2017
W lutym lece na objazdówkę wietnam i kambodża, chciałabym kilka dni spędzić na plaży. Pomóżcie gdzie lepiej plażować w Wietnamie czy Kambodży?? Póki co po różnych opisach skłaniam się ku Kambodży. Chodzi mi o plaże gdzie jest spokojnie, ale nie za spokojnie, gdzie jednak coś się dzieje? Plis pomóżcie
bigmark 08:10 | 01.12.2017
Ja mam sentyment do Sihanoukville w Kambodży , ale byłem tam kilka lat temu i podobno mocno się tam zmienia.. Ale okolice Kep i Kampot są też do dyspozycji. Wietnam plażami mnie nie rzucił na kolana , przynajmniej w Nha Trang. Podobno na pHu Cuoc jest nieźle, ale nie byłem , bo dojazd/dolot jest dość kosztowny. Trochę fotek ba moim blogu, zachęcam do rzucenia okiem.podr
bm
..................................................
https://bigmarkk.wordpress.com/
Jacek11111 14:13 | 01.12.2017
Koh Rong Sanloem-wysepka z cudownymi plażami.
mario-mil 11:07 | 08.12.2017
Zdecydowanie Kambodża Sihanoukville -ale plaże Otres Beach parę kilometrów na północ od plaży przy tym mieście.
RudaEwka 14:46 | 01.12.2017
dzięki bardzo za odpowiedzi.
ania71 16:19 | 01.12.2017
Na Phu Quoc można dolecieć z Sajgonu za 25 euro ,ja tyle płaciłam w sezonie i kilka dni przed wylotem
mariusz 21:09 | 04.12.2017
Witam,ja również wybieram się w lutym do obu tych krajów i miałem podobny dylemat ja Ty. Postanowiłem spędzić czas na Koh Rong w Kambodży i na Phu Quoc w Wietnamie. mam nadzieje że ,mimo niewielkiej odległości ,wyspy te jednak będą się różnić.
RudaEwka 22:33 | 06.12.2017
NO i ja się też w końcu zdecydowałam na Koh rong albo Koh rong sanloemi tez będę w lutym wiec może do zobaczenia :)
Kajt 22:28 | 05.12.2017
To zależy co chcesz robić na tej plaży - w Wietnamie to w sumie warto Mui ne, ale wyłącznie jeśli chcesz sprobowac sił z kite, w innym wypadku polecam Kambodze. Osobiście dla mnie Sihanoukville było okropne - mega komercyjne, dużo pijanych i glosnych turystów, mnostwo imprez, a plaża jak wiele innych... o niebo lepsze sa wyspy Koh rong albo Koh rong sanloem z bajecznymi plazami. Pierwsza jest nieco bardziej rozrywkowa, więcej bakpackersow i imprez (Sanloem spokojniejsza), ale na obu można uprawiać sporty wodne, zrobić sobie trekking z jednego końca wyspy na drugi, a nocą popływać ze świecącym planktonem. Bajka! Pomiędzy wyspami pływa prom, więc mozna sprawdzić obie i wybrać te, która bardziej sie spodoba 😉
mariusz 12:46 | 09.12.2017
w takim razie być może do zobaczenia...my będziemy około 10 lutego ...rezerwujesz hotel czy będziesz czegoś szukała już na miejscu?Pozdrawiam Mariusz
RudaEwka 19:55 | 12.12.2017
Jeszcze nic nie mam zarezerwowanego, ale pewnie wcześniej coś ogarnę niż na miejscu, chociaż czytałam, ze z tym nei ma problemu. A ty już coś masz zarezerwowane?
mariusz 18:41 | 13.12.2017
hej...jak na razie to hotel w Sajgonie na 4 dni bezpośrednio po przylocie.....a co dalej to nie wiem...nie chcę za bardzo sztywnych terminów...mam nadzieje że ceny do tego czasu za bardzo nie podskoczą