/ / WłOCHY > Sycylia > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Sycylia

kategoria podróże po świecie

kraj Włochy

kama123 dołączył
29.10.2018

kama123 14:57 | 28.03.2022

Cześć. W okresie świątecznym wybieram sie na Sycylię na tydzień, mam pytanie, czy komunikacja zbiorowa daje radę czy jednak lepiej wynająć samochód? i może ktoś chciałby sie podzielić swoimi subiektywnymi sugestiami co do miejsc, które warto odwiedzić? :))

Darmodziej dołączył
08.06.2021

Darmodziej 13:37 | 30.03.2022

Dla mnie absolutnie subiektywnie konieczne do zobaczenia wąwóz Alcantara
W dalszej kolejności Schody Tureckie czy Dolina Świątyń w Agrigento. Wycieczki na Etnę są IMHO drogie i nieco przereklamowane. Fajną opcją jest przepłynąć na Volcano i wejść na wulkan. Wszystko zależy w której części będziesz bo wyspa jednak jest spora a drogi kiepskie. Komunikacja zbiorcza jakaś jest, nie interesowałem się nie korzystałem więc szczegółów nie znam. Co do samochodu to jeśli chcesz z full ubezpieczeniem to jest dosyć drogo. Drogi nawet autostrady są kiepskie. W Palermo jeżdżą zgodnie z naszymi wyobrażeniami o Włochach, czyli szybko i po wariacku. Na prowincji raczej jak ostatnie ofermy. Sporo wąziutkich dróżek i skrzyżowań z zerową widocznością, miejscowi mają w zwyczaju trąbić (3-4 krótkie) przed takimi skrzyżowaniami i to jest zwyczaj który warto przejąć

kama123 dołączył
29.10.2018

kama123 08:37 | 01.04.2022

Ja właśnie przejrzałam kilka wypozyczalni i ceny wydają sie być bardzo wysokie. Dzięki za podpowiedź, opcji z rejsem na Volcano nie brałam pod uwagę, do przemyslenia :)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2023 Globtroter.pl