Forum dyskusyjne
transport
kategoria podróże po świecie
kraj Japonia
Frytka 15:25 | 18.12.2023
Jade w lutym na dwa tygodnie do Japonii. Jest nas 5 osob i planujemy sie poruszac autobusami bo pociaga sa za drogie. Czy ktos moze mi powiedziec jak to wyglada praktycznie czy sie da; nie straszne nam spanie w nocny w autobusie. Chcemy pozwiedzac kilka miast i moze tez troche pojechac do malych wiosek. Chcemy kupic ten pass na 7 dni ; dzieki za porady praktyczne;
Piotr-Krk 16:40 | 19.12.2023
Proponuję jednak kupić 7-dniowy Japan Rail Pass za 50000 JPN (1380 PLN) i korzystać z pociągu praktycznie bez ograniczeń.Proponuję uaktywnić JRP od 3 do 9 dnia wyjazdu, pozostałe dni przeznaczyć na zwiedzanie Tokio (lub innego miasta początkowego) oraz jego okolic (np. Jokohama/Kamakura, Nikko w przypadku Tokio).
Frytka 21:32 | 19.12.2023
>Proponuję jednak kupić 7-dniowy Japan Rail Pass za 50000 JPN (1380 PLN) i korzystać z>pociągu praktycznie bez ograniczeń.
>Proponuję uaktywnić JRP od 3 do 9 dnia wyjazdu, pozostałe dni przeznaczyć na
>zwiedzanie Tokio (lub innego miasta początkowego) oraz jego okolic (np.
>Jokohama/Kamakura, Nikko w przypadku Tokio).
Frytka 21:36 | 19.12.2023
Dzieki za podpowiedzi o transport; ale ja sie chcialam dowiedziec, czy wogole sie da podrozowac autobusami ? Ktos mito mowil, ze czasem sie oplaca przeliczyc kazdy przejazd z osobna pociagami ktore nie sa mega szybkie i wychodzi taniej ?W Te okolice Tokyo jak dojechac ?
seba71 22:59 | 01.01.2024
Można wiedzieć za ile kupiliście bilety lotnicze ( w 2 strony oczywiście ) ?
Piotr-Krk 14:32 | 02.01.2024
Z Warszawy 2300 PLN, z Rzymu 1900 PLN.
Piotr-Krk 22:05 | 02.01.2024
Ale Seba mieszka w Polsce. Dlatego podałem bardziej przydatne mu ceny.Gdyby jednak bardzo chciał lecieć ze Szwajcarii, ma do dyspozycji loty KLM z Zurychu za 604 EUR lub z Bazylei za 587 EUR.
T&J 18:30 | 13.02.2024
Skąd macie takie ceny? Czy to kwestia termin? Ja wybieram się we wrześniu z Warszawy i najtaniej to około 4000 tys.
Piotr-Krk 19:30 | 13.02.2024
Ja wybieram się we wrześniu z Warszawy i najtaniej to około 4000 tys.Cztery miliony złotych to faktycznie sporo. Ale rozumiem, że to cena z samolotem.
>Skąd macie takie ceny?
Ze skyscanner.pl. Sprawdzaj promocje na Fly4free.
> Czy to kwestia termin?
Śledź ceny na bieżąco. Na 3-4 miesiące przed wyjazdem trafisz znacznie lepsze okazje.
W tej chwili jest mnóstwo ofert w okolicach 3500 PLN, np Qatar Airlines (2 wrz - 22 wrz).
Jesli jesteś elastyczna i otwarta, proponuję pokombinować z miejscami wylotu i przylotu. Przykładowo, teraz w miarę tanią ofertę ma Scoot ATH-SIN-NRT-SIN-ATH (13 wrz - 22 wrz) w cenie 2700 PLN. Do Aten z Warszawy dolecisz za ok. 500 PLN (ceny spadną). W gratisie zwiedzanie Singapuru.