/ / HISZPANIA > Podróż zwierząt samolotem > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Podróż zwierząt samolotem

kategoria podróże po świecie

AnaCarmela dołączył
09.07.2016

AnaCarmela 23:28 | 25.08.2016

Witajcie Podróżnicy!
Mam pytanie dotyczące, podróży kota samolotem.
Za około 5 miesięcy, wyprowadzamy się z chłopakiem i przyjaciółmi na Teneryfę...I chce wziąć ze sobą moją kotkę...Niestety z tego co wyczytałam tanie linie lotnicze (tj. Ryanair, Wizzair itd.) nie umożliwiają przewozu zwierząt, chyba że chodzi o psa przewodnika. Natomiast regularne linie lotnicze przeważnie oferują możliwość podróżowania ze zwierzęciem za dodatkową opłatą, na określonych warunkach. Kot może podróżować z nami na pokładzie lub w tzw. luku bagażowym.
Nigdy w życiu nie zgodzę się, na podróż kotki w luku bagażowym...
I teraz moje pytanie brzmi następująco.. Czy ktokolwiek z was podróżował tanimi liniami lotniczymi wraz z kotem? I orientuje się, jakie są koszty przewozu zwierzęcia na pokładzie samolotu? (luk bagażowy nie wchodzi w grę)
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Pozdrawiam! :)

[konto usuniete] dołączył
00.00.0000

[konto usuniete] 12:06 | 26.08.2016

Nie wiem, jakie są ceny, ale w regularnych liniach na pewno może przewozić zwierzęta (domowe :) ). Wczoraj leciałam z Lizbony do Berlina i siedział obok mnie śliczny kotek. Okropnie się stresował, cały czas miauczał rozpaczliwie. Ale i tak to lepsze niż luk bagażowy! Myślę, że dobrze podać zwierzakowi coś na uspokojenie (moja kotka dostaje na podróż samochodem homeopatyczny środek Seditif i jest trochę lepiej, choć koty nienawidzą podróżować). Zadzwoń do przewoźnika i zapytaj o ceny oraz warunki (sprawdź, bo zwierzaczek zapewne musi mieć jakieś dokumenty).

AnaCarmela dołączył
09.07.2016

AnaCarmela 18:50 | 28.08.2016

>Nie wiem, jakie są ceny, ale w regularnych liniach na pewno może przewozić zwierzęta
>(domowe :) ). Wczoraj leciałam z Lizbony do Berlina i siedział obok mnie śliczny
>kotek. Okropnie się stresował, cały czas miauczał rozpaczliwie. Ale i tak to lepsze
>niż luk bagażowy! Myślę, że dobrze podać zwierzakowi coś na uspokojenie (moja kotka
>dostaje na podróż samochodem homeopatyczny środek Seditif i jest trochę lepiej, choć
>koty nienawidzą podróżować). Zadzwoń do przewoźnika i zapytaj o ceny oraz warunki
>(sprawdź, bo zwierzaczek zapewne musi mieć jakieś dokumenty).

Bardzo dziękuję za odpowiedź! :) Skontaktuję się na pewno z przewoźnikiem. Nie ukrywam, że spadł mi kamień z serca, po przeczytaniu komentarza :) Co do dokumentów, to wiem, że jest potrzebny paszport i aktualne badania oraz szczepienia :)
Pozdrawiam serdecznie! I życzę pomyślnych podróży! :)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl