Forum dyskusyjne
Sobieski 00:35 | 31.12.2008
Cześć.Może ktoś doradzić jaki śpiwór wybrać. Wybieram się niedługo do Ameryki środkowej więc raczej nie potrzebuje śpiwora na ekstremalne zimno :)
Generalnie chodzi o to żeby było tanio, lekko i najlepiej z możliwością połączenia go z innym śpiworem (czyli zamek z prawej lub lewej strony)
seraph 00:58 | 31.12.2008
Zakładam, że myślisz o śpiworach syntetycznych, bo puchowe raz że droższe, dwa że źle znoszą wilgoć, a tam raczej można się tego spodziewać. Rozejrzyj się za śpiworami Loap lub Hannah, takie moje zdanie. Loap troszeczkę tańszy, a wykonaniem dorównuje. Zakres temperatur już musisz sobie wybrać sam. Gdybyś zdecydował się na Loap, polecam skontaktować się z tym allegrowiczem: http://allegro.pl/show_user.php?uid=9375518 - jest to dystrybutor Loap na Polskę, ja kupiłem u niego śpiwór o 70zł taniej niż w Krakowie (zapłaciłem ok 150zł). W razie pytań wal na GG.
Hrihorij 01:50 | 01.01.2009
A może zrezygnuj ze spiwora?!Jeżeli nie bedziesz łaził po górach Meksyku, wystarczy Ci wkładka do spiwora lub kawałek płotna.
Ja zawsze zabieram starą poszew na kołdrę. Służy mi za spiwór, ręcznik i scierkę. Podczas powrotu wyrzucam szmatę i mam więcej miejsca w plecaku na prezenty!
pozdrawiam!
Bo1 03:35 | 01.01.2009
ja bym odżałowała - to wydatek na lata, a łatwiej rozpiąć, niż szczękać zębami (z doświadczeń) + wkładka - prześcieradło do środka :D