/ / > jak z cłem na rower przywieziony z USA > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

jak z cłem na rower przywieziony z USA

kategoria sprzęt turystyczny

tintin dołączył
30.09.2007

tintin 20:45 | 01.06.2008

witam
chciałbym na miejscu kupić rower dobrej klasy i trochę nim tam pojeździć. W Polsce kosztuje między 6000-10000, a w USA znalazłem na Amazon.com za 60% tej ceny.
czy na lotnisku będę musiał zapłacić za niego cło i w jakiej wielkości?
jeśli ktoś jest w temacie to proszę o pomoc.
pozdrawiam
Marcin
kostrzewski.marcin@wp.pl

Akinom dołączył
14.06.2006

Akinom 20:52 | 01.06.2008

Mysle ze lepiej bedzie jesli rower wyslesz przed wyjazdem z Polskiej placowki wysylkowej. np. Chicago ma Polamer. Wyslesz go jako swoj, droga morska. Zaplacisz gora do 50$ i nie bedziesz musial sie martwic. Pamietaj wiekszosc lini lotniczych ma ograniczony bagaz, na bank bedziesz placil nadbagaz.

sitario dołączył
07.05.2008

sitario 20:48 | 02.06.2008

Zgadzam się z przedmówcą. ok 70 dolarów przesyłka ok 20 kg. Jeśli usuniesz z paczki wszystkie paragony i wszystko co może świadczyć że świeżo kupiony NIE zapłacisz żadnego cła. Wiem z doświadczenia:)

tintin dołączył
30.09.2007

tintin 21:17 | 02.06.2008

dzięki chłopaki za poradę z której mam zamiar skorzystać.
nie ma mowy o żadnych paragonach, bo zamierzam na nim tam trochę popedałować...
pozdrawiam
Marcin

Akinom dołączył
14.06.2006

Akinom 22:22 | 02.06.2008

Jak bedziesz nadawal to wpisz wartosc 90$ nie wiecej, nie mniej. Tyle mozesz bez zadnego cla Napisz tez uzywany wlasny rower, sam dobrze, bardzo dobrze go opakuj zabezpieczajac paper towel w foli tak aby Ci go nie uszkodzili, potem dobry karton . Mozesz tez oblozyc ubraniami. zakupionymi tutaj. Dojedzie bez problemu.
Wyslij przez sprawdzona firme. Polamer jest wlasnie taka. Wysylam przez nich paczki od 16 lat i jestem zadowola z uslugi.
Powodzenia

tintin dołączył
30.09.2007

tintin 22:03 | 03.06.2008

witam
dzięki bardzo raz jeszcze za dokładne wskazówki.
zrobię dokładnie tak jak piszesz.
pozdrawiam
Marcin

markoo dołączył
01.04.2007

markoo 10:06 | 04.06.2008

tintin kiedy lecisz do USA ? Ja z moja ekipą w październiku - dokładniej do ameryki środkowej , ale zamierzamy zabalować trochę w Usa

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2023 Globtroter.pl