Forum dyskusyjne
traper 22:09 | 05.04.2017
Zamierzam kupić plecak, pojemność około 65 litrów. Cel, głównie do chodzenia po górach, używany ma być dość intensywnie, ale nie przeciążany kilogramami. Szukałem czegoś do 500 zł. Po wizycie w kilku sklepach mam zamiar kupić najtańszy do 200 zł QUECHUA z Decathlonu , wydaje mi się, że jest i w miarę lekki poniżej 2 kg i co bardzo istotne obciążony dość dobrze pasuje do pleców, lepiej niż ten droższy w tym sklepie. Najbardziej obawiam się o słabe dno plecaka, że za szybko ulegnie przetarciu, co prawda jest niby 10 letnia gwarancja na te plecaki, ale te plecaki są przeznaczone do użytkowania.... okazjonalnego.Czy zna ktoś ten model, jak się spisuje w praktyce?
Czy możecie ewentualnie polecić jakiś inny sklep, inne plecaki w cenie do 500 zł? McKinley też wydawał mi się wygodny, ale mierzyłem bez obciążenia.
DreamDecideDo 14:46 | 07.06.2017
W Decathlonie polecam kupowac Ci tylko rzeczy typu gaz, ogrzewacze czy zele energetyczne itp. Ze sporego juz doswiadczenia moge potwierdzic Ci slowa znanych powiedzen, ktore mowia, ze tanie mieso jedza psy lub biednego nie stac na tanie rzeczy. Odpusc, oszczedz troche wiecej kasy i kup porzadny plecak Deutera. Sam mam kilka plecakow i kilka tez mialem. Kupisz cos marki gwozdz to Ci sie za chwile rozleci. Pamietaj, ze pomimo tego, ze cos wyglada dobrze, nie musi wcale dobrze sie sprawic kiedy bedziesz urzywal tego przez powiedzmy trzy miesiace przy pelnym obciarzeniu.Deuter i Lowe Alpine to markl, ktore polecam Ci wybrac.