/ / > plecak Campus czy Alpinus > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

plecak Campus czy Alpinus

kategoria sprzęt turystyczny

tintin dołączył
30.09.2007

tintin 21:37 | 01.04.2008

witam
będę wdzięczny za każdą opinię na temat plecaków.
chcę kupić nowy plecak Campusa, ale słyszałem, że nie są one najlepsze jakościowo.
czy ktoś mógłby mi polecić plecak trekingowy 85l w cenie do 400zł
marcin
kostrzewski.marcin@wp.pl

klemens dołączył
27.02.2008

klemens 10:46 | 02.04.2008

odradzam Campusa. Raczej postawilbym na Woodpackera HiMountainu. Uzywam go od 3 lat, wczesniej mialem jego pierwowzor Alpinusa i do dzisiaj zluzy, a ma juz chyba z 10 lat o ile dobrze pamitam. zarowno jeden jak i drugi przejechal swiat w szerz i wzdloz, bez wiekszych szwankow. jedyny minus to waga 2,7kg, ale to minus tyllko przy wkladaniu go na wage podczas odpraw na lotnisku:) plusy go przycmiewaja, idealnie lezy na plecach, zarówno calkowicie zapakowany, jak i do polowy. Dodam ze Tata, jako ratrownik TOPR, testowal go jakis czas temu (dla potrzeb magazynow gorskich) i test wypadl bardzo pomyslnie.

signiorina dołączył
01.07.2004

signiorina 13:03 | 02.04.2008

czesc ja mam Campusa i juz mi sluzy jakies 6 lat nadal jest jak nowy, dobrze sie uklada na plecach tylko tez troche ciezki. Tez slyszalam, ze campus nie jest za dobry niemniej jednak ja jestem bardzo zadowolona, Nic mi sie z nim nie dzieje a przeszedl juz niejedno. No ale jak masz wybor to sie zastanow dobrze co warto kupic,

danjia dołączył
26.03.2008

danjia 13:34 | 02.04.2008

hej
polecam karrimora model panther, używam go już 2 lata i w tej klasie i cenie nie wyobrażam sobie wygodniejszego plecaka
campusa zdecydowanie odradzam, użytkowałam 60 l plecak tej firmy i już na pierwszej wyprawie puściły szwy, w drugim 30l zepsuł się zamek w klapie po kilku miesiącach
pozdrawiam
Justyna

Yanas dołączył
12.12.2005

Yanas 14:53 | 02.04.2008

Campus??? :)
Bądźmy poważni.Do porządnego jeżdżenia potrzeba dobrego plecaka,Polecam wyroby Wolfskina,do nabycia na www.e-horyzont.pl.W tej kategorii cenowej kupisz plecak Tanger,którego ja cioram od 4 lat,w tym przetrwał bez uszczerbku 3 wyprawy do azji,wyjazd do gruzji i wiele mniejszych (po kraju i ukrainie).W tej cenie oferuje najlepszy system nośny z doskonałym pasem biodrowym,który np. w Campusie jest jakąs atrapą (miękki,źle umiejscowiony,bez regulacji,fatalnie zaprojektowany).

MIHASi dołączył
01.06.2007

MIHASi 13:14 | 09.04.2008

zdecydowanie Alpinus, bdb+ materiały + bdb wykonanie + bdb wygoda !
Campus się sypie . wytrawny treker napewno chce miec sprzet który wiele lat wytrzyma ...

izabella_70 dołączył
25.10.2005

izabella_70 14:06 | 09.04.2008

Tylko nie Campus!! Wędrowałam z nim przez miesiąc i byłam wściekła,że wybrałam właśnie ten plecak.Złe rozwiązanie kieszeni,zle uszyte szelki.Radze poszukac w innych firmach

Włóczykije dołączył
06.04.2007

Włóczykije 16:07 | 10.04.2008

Kupowanie plecaka tylko po marce niestety jest bez sensu. Najważniejszą sprawą jest jak dany plecak układa się na twoich plecach. Przejdź się po kilku sklepach i poproś obsługę o przymierzenie plecaka z obciążeniem... najlepiej ok 12-15 kg !!! Jeśli chodzi o marki to ze wcześniej wspomnianych Karrimor a oprócz nich Lowe Alpine, Vaude no i chyba w obecnej chwili najlepsze plecaki robi deuter. Czasami lepiej jest dołorzyć te 100-200 PLN i naprawdę być z niego zadowolony przez wiele lat.

Pozdrowienia

Włóczykije

Wyprawa z Włóczykijami dookoła świata

www.podroznicy.com.pl

eszka dołączył
18.03.2009

eszka 10:18 | 16.04.2009

WILDEBEAST - czy to jest dobra firma? Poszukuje spiworu. Moze ktos sie spotkal z ta marka?

rayos dołączył
30.01.2009

rayos 14:47 | 16.04.2009

Polecam Extreme 70 firmy Fjord Nansen, plecak nie do zajechania. Campus i Alpinus sa dobre na wypad na grzyby.

eszka dołączył
18.03.2009

eszka 17:34 | 17.04.2009

zasadniczo pytalm o spiwory :D ale plecaki tez mnie interesuja, dzieki :)

Sobieski dołączył
08.05.2008

Sobieski 00:22 | 17.04.2009

Polecam bardzo plecaki deutera. Chyba w tej chwili jedne z lepszych, niestety trzeba troche za nie dać. Ale się bardzo opłaca. Ja mam 38+5 oraz 45+10 podeobne co prawdza wielkościami ale o różnych konstrukcjach . Pierwszy ma specjalna konstrukcje która pozwala w czasie upalnych dni swobodnie oddychać twoim plecą. większe plecaki też mają i też wielu ludzi chwali. Campusa raczej sobie odpuść. zobacze jeszcze wolfy jak ktoś juz wcześniej pisał tez są dobre. Karrimor tez jest znana i sprawdzoną marką.

glowa dołączył
11.04.2009

glowa 13:52 | 17.04.2009

Campus- jestem na nie. Po prostu się psuje. Klamry są do bani, kiepskie jest szycie między plecami, a komorą. Poprzednio miałem plecak tej firmy i po prostu mi się urwał ( a nie był jakoś maksymalnie przeciążony). Obecnie używam Lowe Alpine Frontier 75 i mocno polecam. Trochę więcej niż 400, ale za 500 kilka można dorwać. Jakość wykonania jest bez zarzutu. Od 5 lat nie zepsuła się nawet jedna klamra, a materiał trzyma jak ze stali. Poza tym dobre jakościowo, choć brzydkie i mało ergonomiczne przy pakowaniu są Natalexy i Janysporty. O Alpinusie wiem, że Woodpecker ma swoich fanów, choć na minus działa moim zdaniem jego masa. Tak czy inaczej - na pewno nie Campus.

Kurniczek dołączył
19.09.2008

Kurniczek 15:03 | 17.04.2009

Mozesz poczytac testy plecakow na stronie http://ngt.pl/

akirija dołączył
05.01.2007

akirija 14:39 | 20.04.2009

Chmm, chyba wszystko zależy od osoby. Ja z moim plecakiem Campusa przejechałam kawałek świata i dopiero po 5 latach zaczęło być po nnim widać oznaki starości. Ale koniec końcem i tak wcześniej mi go skradziono niż zdąźył się rozwalić. I teraz też raczej nie zainwestuję w pewnie świetny, ale drogi plecak bo po prostu nie chcę ryzykować, że go szybko stracę. Jeśli oczywiście mowa o typowym szlajaniu się po świecie a np. wspinaniu lub łażeniu cały dzień z plecakiem na plecach...

wesola_ziomalka dołączył
27.12.2010

wesola_ziomalka 15:30 | 28.12.2010

Pozwolę sobie trochę odświeżyć temat, który jest mi bliski i na czasie :) W lipcu wybieram się do Macedonii, a mój dotychczasowy plecak szlag trafił. Nie chcę póki co wracać do himountain, a jedyne marki, które rzucają mi się w oczy to Alpinus i Campus.

Jestem już prawie zdecydowana na plecak Alpinus Samum 45 (ta liczba na końcu to chyba pojemność w litrach?) Mogę wydać trochę pieniążków więc cena, aż tak ważna nie jest dla mnie, wole zapłacić trochę więcej i mieć coś porządnego.

Drugi wariant to Campus Maysen 45, niemal o połowę tańszy.

Troszkę kieruję się wrażeniami estetycznymi i jakoś bardziej podoba mi się plecak Alpinus, pytanie czy nie przepłacę? Boję się trochę, że kupując Campusa będę miała nie trwały produkt, nie znam się na tym za bardzo dlatego proszę o radę.

arnie dołączył
04.11.2007

arnie 21:38 | 29.12.2010

Może ja coś też dodam,campus to tragedia,to jest taka tragedia,że naprawdę szkoda gadać,był ze mną w Meksyku i teraz w Kenii i na zanzibarze ale teraz to już po prostu odpadał,odpinał się,rozpruwał-tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Muszę i tak kupić nowy.

wesola_ziomalka dołączył
27.12.2010

wesola_ziomalka 13:06 | 03.01.2011

W takim razie Alpinus Samum, trochę więcej kasy wyłożę, ale może się opłaci.

To jest konkretny model, który mnie interesuje:
http://www.tksport.pl/product-pol-4243-Plecak-turystyczny-Samum-45-Alpinus.html

Ma ktoś z nim jakieś doświadczenia?
Pozdrawiam!

nhstreet dołączył
22.04.2010

nhstreet 14:33 | 07.01.2011

Weź Alpinusa ewentualnie jak ktoś polecał coś z High Mountain, moja dziewczyna ma plecak tej firmy za 200 złotych i jest bardzo dobrej jakości, pojemny, wygodny.

AgaBo dołączył
02.01.2010

AgaBo 10:13 | 08.01.2011

Campus zdecydowanie NIE! Mój plecak przetrwał tylko kilka wypadów w góry. Nie był przeciążony a i tak zaraz szwy poszły. Ale najbardziej zawiódł mnie przy drobnym deszczu. Pomimo dołączonego raincovera to przemókł doszczętnie, a tylko mżyło!! Nie polecam.

gusika dołączył
22.12.2006

gusika 23:55 | 09.01.2011

Dobra jakos= Alpinus to juz daleka przeszlosc odkad zostala firma sprzedana i jest inny wlasciciel. Do produkcji uzywaja slabych materialow, Campusa ogolnie nei lubie bo to niszowy towar, ale jak ktos sie uprze....ja przed swoja wyprawa 3 tygodniowa polowalam na wytrzymaly, wygodny plecak, z dobrymi zapieciami, role tez grala cena i na moim celowniku byl Wolfskin ale ostatecznie wybralam Fjord Niansen 75l i jestem zadowolona, gdybym miala ciut wiecej kasy wybralabym Wolfskina.

gusika dołączył
22.12.2006

gusika 00:00 | 10.01.2011

mam Kashmir 75+10l: http://www.e-horyzont.pl/plecak-kashmir-75-10-l_32595t.html, polowalam na taki: http://www.e-horyzont.pl/plecak-denali-65-women_44739t.html

gusika dołączył
22.12.2006

gusika 00:01 | 10.01.2011

http://www.e-horyzont.pl/plecak-tanger-ii-60-10-l_20134t.html

wesola_ziomalka dołączył
27.12.2010

wesola_ziomalka 09:00 | 07.03.2011

Dziękuję za wsparcie w podejmowaniu decyzji. Trochę mi to zajęło, ale trzeba było odłożyć pieniążki. Ostatecznie padło na plecak Alpinus Samum.

http://www.tksport.pl/product-pol-4243-Plecak-turystyczny-Samum-45-Alpinus.html

Troszkę więcej jednak wyłożyłam na zakup, choć chciałam oszczędzić, ale jestem zadowolona :) Polecam wszystkim zainteresowanym! Kilka wycieczek z plecakiem zaliczyłam i nie mogę się doczekać podróży z prawdziwego zdarzenia. Jeszcze raz dziękuję za pomoc w wyborze producenta i pozdrawiam serdecznie globtroterów! :)

arnie dołączył
04.11.2007

arnie 10:00 | 07.03.2011

Ja kupiłem ostatnio Berghausa na wyprzedaży 75 litrów za 377 zł w Poznaniu,cena dobra-firma ponoć też dobra-mam nadzieję,że się sprawdzi:)

Wiktor90 dołączył
22.04.2015

Wiktor90 08:55 | 22.04.2015

Ja mam Alpinusa i naprawdę polecam ;)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2024 Globtroter.pl