Forum dyskusyjne
Atamanka 00:07 | 26.02.2014
Nie polecam zakupu aparatu SONY ILCE 7 w Polsce!Po tygodniu zaczął się psuć a 1/3 zdjęć była jak mydło. Wydawał ciągły dźwięk, który cichł po wyjęciu akumulatora. Po dwóch tygodniach migawka się zaczęła zacinać a po trzech padł zupełnie.
Serwis oczywiście nie uznał reklamacji... twierdząc, że aparat jest zalany! a ja mam dowody w postaci zdjęć, gdzie wiele z pierwszych zrobionych, ma w exif wartość ogniskowej 0 (zero) a za kilka chwil już prawidłowa, zaczynająca się od 28...
Aparat reklamowany jako wodoszczelny do używania w ekstremalnych warunkach- niestety wilgotne powietrze równikowe pokonało flagowe dziecko SONY!
Informację tę przekażę dalej, aby przestrzec innych potencjalnych amatorów nowego SONY ILCE 7!
loo 10:30 | 26.02.2014
Dzięki za informację, bo był to jeden z moich planów zakupowych pod kątem wyjazdów.Doczepię się "wodoszczelności" - on jest co najwyżej "uszczelniony" i to w dodatku mowa jedynie o korpusie i jego przyciskach, przełącznikach i pokrętłach.
Natomiast odnośnie polityki reklamacyjnej Sony... Producent ten od jakiegoś czasu umieszcza w swoich urządzeniach czujniki, które zmieniają barwę pod wpływem działania wilgoci. Przerabiałem to niedawno podczas reklamacji telefonu nieuznanej właśnie z powodu "zalania". Dodam, że telefon nigdy nie widział wody. Podejrzewam, że czujniki te reagują już na ilość wilgoci, która mogła się wytworzyć chociażby w kieszeni spodni...
[konto usunięte] 11:33 | 26.02.2014
No cóż - mogę tylko współczuć. Najgorsze jest to, że nie ma żadnej alternatywy. Od kilku lat "wielka trójca" jedzie totalnie po bandzie, mając swoich klientów głęboko w czterech literach. I dotyczy to sprzętu z każdej półki cenowej. Spróbuj "wysmarować" jakieś pismo do centrali "na Europę", a jeśli nie będzie odzewu to pozostaje tylko droga sądowa.
turkus 16:51 | 10.05.2016
Proponuję przygodę z Olympusem. Serwis działa nienagannie a sprzęt wart jest uwagi.