Forum dyskusyjne
thomas 17:33 | 03.12.2009
witajcie!!!bardzo proszę Was o radę jakie buty kupić na wędrówkę szlakiem camino de santiago. Chcę kupić na pewno buty, które będą chroniły kostkę. Wędrówka będzie długa, mam do przejścia około 3500 km z Polski do Santiago de Compostela, z plecakiem dużym.... Będę Wam wdzięczy za wszelkie wskazówki.
Szokan 22:43 | 03.12.2009
Ja nie pokonuję takich długich tras ale na moich trekingach (do 60 km dziennie) sprawdzają się Campusy z membraną, która odprowadza wodę. Zapłaciłem za nie w 2008 roku 279 złotych w sklepie na u. Wojska Polskiego w Szczecinie. Nie wiem tylko czy w Hiszpanii nie będzie Ci w nich za gorąco. Czy potrzebujesz dokładnego określenia modelu buta?
nhstreet 12:08 | 20.07.2010
Jest taka firma Bates, produkuje buty dedykowane do paintballa i ASG, ale ja w nich łażę po górach i biegam w różnych trudniejszych warunkach. Buty są wytrzymałe, dobrze chronią kostkę i przepuszczają powietrze, a co najważniejsza są lekkie. Ceny są w granicach 400 - 500 złotych, ale naprawdę warto kupić, bo to inwestycja na dobre 3, 4 lata.
Yanas 14:33 | 20.07.2010
wejdz na ngt.pl i tam szukaj odpowiedzi. a od Campusa niech Cie ręka Boska broni.btw. 3500km to wyprawa na, lekko licząc, pół roku...
kudik 20:58 | 28.07.2010
WY-GO-DNE !!! :):) wybacz ale to pierwszy odruch :) a cała reszta to sprawa drugorzędna - buty niestety, jakiekolwiek by nie były same nie chodzą. Doskonale mi się chodziło w Wolfskinach, ale i sandały campusa katuje 3 sezon w różnych warunkach i działają ...
robewa 23:21 | 20.12.2010
Jedna uwaga co do Campusa: nie wolno dotykać sprzętu (niczego) sprzeda jakichś 3-5 lat, bo markę Campus kupił jakiś facet, który od razu całą produkcję ulokował w Chinach i jakość spadła dramatycznie. Moja żona kupiła sobie buty górskie - po dwóch sezonach podeszwa starła się właściwie do zera (reszta no - jakoś jeszcze wytrzymuje). TERAZ podobno Campus wrócił do jakości i zakup sprzętu tej marki nie wiąże się już z takim ryzykiem. Ale uważać trzeba.