Forum dyskusyjne
Z lotniska w Da Nang do Hoi an
kategoria podróże po świecie
kraj Wietnam
Jolenka 19:38 | 08.06.2016
Shuttle bus z lotniska Da Nang do centrum Hoi An to koszt około 20 zł za osobę (nie $) :)Autobus bezpośrednio z lotniska do centrum odjeżdża codziennie, co godzinę od 5:00, aż do 23:00. Bilet kosztuje 110 tys dongów, czyli około 20 zł za osobę płatne w autobusie. Jest tylko jeden haczyk - trzeba zrobić rezerwację min 2 godziny przez odjazdem autobusu - bez tego nie pojedziemy (jeśli nie mają rezerwacji na daną godzinę, to w ogóle nie ma tego kursu). Rezerwację można zrobić pod numerem +84 510 391 9293 lub +84 913 390 129 albo przez maila: shuttle@barrianntravel.com lub sales@barrianntravel.com.
Taksówki kosztują około 20$, więc jadąc w 4 osoby pewnie lepiej wziąć taksówkę. My zamawiając transfer z hotelu mieliśmy zastrzeżone, że za 15$ mogą jechać tylko dwie osoby.
http://podroze-rohulko.blogspot.com/2016/04/6-iii-sajon-cu-chi-tunnels-sajgon-hoi-an.html
zgłoszone do moderacji
thaiwhy 10:58 | 24.11.2015
Nam się nie poszczęściło, i trafiliśmy na okres tak ulewnych deszczy, ze chyba wszystko miałabym do wyrzucenia, gdybyśmy zdecydowali się iść na autobus. Skończyło się na wynajęciu samochodu z kierowcą. Nie była to tania opcja, ale ponieważ nie byliśmy sami w potrzebie, to udało się koszty podzielić na 5 osób i podjechać pod sam hostel. Myślę, ze na "wszelki wypadek" dobrze też wiedziec i o takiej opcji :Phttps://thaiwhy.wordpress.com/2015/11/05/hoi-an-miasto-krawcow/
Smok-1 20:37 | 17.05.2015
Bezpośrednio z Hoi An jest bezpośredeni autobus miejski do Da Nang - koszt z tego co pamiętam to było chyba 20-30 tys. dongów. Bus przyjeżdża na miejscowy dworzec, czyli z lotniska musisz się dostać na dworzec, podpytać o autobus do Hoi An i jesteś w domu .... Za mniej więcej 15 dolców to wynajmujesz gościa z motorynką na cały dzień jeżdżenia ....
Edgarek 01:23 | 17.05.2015
>Witam,>
>w jaki sposób najoptymalniej, a jednocześnie najtaniej do Hoi an z lotniska Da Nang.
>
>Wiem, że są busy za 20 usd od osoby, ale może znacie jakąś inną alternatywę ???
>
>
20 dolarów to chyba taksówka i to za całość a nie od osoby. Myślę, że za mniejsze pieniądze dojedziesz albo autobusem albo busikiem.
Piotrekbb 10:23 | 17.05.2015
A Pomyliłem się przeczytałem Hanoi . :)Piotrekbb 00:45 | 17.05.2015
Ja lecę samolotem 14$ za osobę ze wszystkimi opłatami to 125 zł w jedną stronę. tyle mi ściągało z karty 550 zł za 4 osoby i 2 bagaże po 25 kg.slavko75 21:14 | 16.05.2015
Witam,w jaki sposób najoptymalniej, a jednocześnie najtaniej do Hoi an z lotniska Da Nang.
Wiem, że są busy za 20 usd od osoby, ale może znacie jakąś inną alternatywę ???
zgłoszone do moderacji