Forum dyskusyjne
Wietnam i Kambodża grudzień-styczeń
kategoria podróże po świecie
kraj Wietnam
natalia1806 17:26 | 22.03.2015
Cześć,Niedawno wrociłam ze swojej pierwszej wyprawy z plecakiem z Tajlandii i już planuję kolejny wyjazd. Wyjazd oczywiście nisko budżetowy kierunek Wietnam i Kambodża. Wylot w grudniu tuż przed swiętami i powrot w połowie stycznia. Pytanie czy ktoś z was był w okresie zimowym w tamtym rejonie, szczegolnie jeżeli chodzi o północny Wietnam (Hanoi, Sapa)? Czy warto lecieć w tym okresie czy może przełożyć wyjazd na inny termin? Zgóry dzieki za pomoc.
Smok-1 19:27 | 22.03.2015
Na początku grudnia w 2012 roku w Hanoi lało, i generalnie było dość zimno, nie wiem czy to się utrzymuje przez cały miesiąc, 2 tygodnie wcześniej było bardzo fajnie (pogodowo)
bigmark 10:04 | 23.03.2015
Na północy byłem dwa razy - pierwszym razem lało, a drugim była super pogoda, więc reguł nie ma . W Sapa jest 300 dni deszczu w roku, więc na całkiem suchy pobyt są małe szanse, ale kiedy nie pada to tam jest pięknie , najciekawsze miejsce w Wietnamie , moim zdaniem.pozdr
bm
https://bigmarkk.wordpress.com/
thaiwhy 11:01 | 24.11.2015
My byliśmy w grudniu. dojechaliśmy do środkowego Wietnamu. Lało tak, ze modliliśmy si o to żeby dostać się do Tajlandii (choć tam akurat też nas złapał deszcz). Chyba byśmy się nie zdecydowali jechać w grudniu bardziej na północ, choć mamy nadzieję, że upolujemy jakieś bilety na Kwiecień :Phttps://thaiwhy.wordpress.com/category/azja-2014/
Jolenka 19:35 | 08.06.2016
W tym czasie poleciłabym Wietnam południowy - Sajgon i okolice, ewentualnie środkowy (hoi an, hue) i kambodżę, jeśli starczy czasu, to wtedy Laos.:)