Forum dyskusyjne
wiza do Kambodży HCMC
kategoria podróże po świecie
kraj Wietnam
Jelithe 22:44 | 15.12.2011
Czy orientujecie się może, ile trwa wyrobienie wizy do Kambodży w HCMC? Planuję dojechać do Sajgonu, przenocować i zaraz następnego dnia jechać na wycieczkę do delty Mekongu z przejazdem do Phnom Penh i zastanawiam się, czy to będzie możliwe i czy tak szybko da się wizę zorganizować.
krukski 05:33 | 16.12.2011
Hej mozesz załatwić wizę w biurze podróży w którym wykupisz wycieczkę do PP za niewielka dopłatę. Nie trzeba na nią czekać, zbierają paszporty kiedy ty wsiadasz na lodke gdy dotrzesz do granicy masz juz wizę.
arifas 22:14 | 16.12.2011
Witam,ja akurat jechałem autobusem z HCMC do Phnom Penh i nie było żadnego problemu w wyrobieniu wizy na granicy. Najlepiej iść i samemu sobie wyrobić wizę na granicy, a nie dawać komuś z organizatora wycieczki' etc. bo pobierają opłatę (akurat było to 5$ ) a wyrobienie zajmuje tylko 10 min.
Pozdrawiam ;)
Jelithe 22:23 | 16.12.2011
Super. Dziękuję za informację.
adaK 04:56 | 17.12.2011
Hej, tez ostatnio h=jechalam autobusem z HCMC do Phnom Penn i wyrobilam wize na granicy. po prostu wysiadasz z autobusu ( w autobusie juz dostajesz wnioski wizowe do wypelnienia) potem na granicy wysiadasz na 10-20 min daljesz paszpot i wniosek i zalatwione. Tam przechodzi tak wielu turystow, ze wszystko jest dobrzr zorganizowane.pozdr
PL_TRAVELER 14:01 | 19.12.2011
zobacz jak ja to zrobiłemhttp://rspoland.geoblog.pl/wpis/90559/po-drodze-z-bangkoku-do-siem-reap