Forum dyskusyjne
Podróż Hanoi Sa Pa Cat Ba czyli Wietnam Północny
kategoria podróże po świecie
kraj Wietnam
Felo2xxx 17:07 | 11.11.2013
Witam jeśli ktoś planuje Wietnam Północny i ma jakieś pytania to chętnie służę pomocą Informacjami które nabyłem podczas podróży po tym pięknym zielonym kraju.Jeśli chcesz pozdrozowac motocyklem po Wietnamie co jest świetna alternatywa dla podróży chętnie powiem co i jak wystarczy trochę odwagi no i doświadczenia :)w jeździe motorami jak i inne sprawy organizacyjne pisać WojtAs
atagaja 21:45 | 11.11.2013
W jeździe motorami nie trzeba żadnego doświadczenia. Przejechaliśmy motorami Wietnam z północy na południe i to co było nam potrzebne to oczy wokół głowy i zatyczki do uszu, bo Wietnamczycy jak nas widzieli, to głośno trabili.. Ale przyznam, ze dotychczas to była nasza największa przygoda!! Dolączę zatem do udzielania rad dot. Wietnamu. Pozdrawiam!www.nitkiwdrodze.wordpress.com
Felo2xxx 22:56 | 11.11.2013
Totalnie sie z Tobą niezgodze co do doświadczenia to ze maja tam skutery które jak dodasz gazu to jadą i to cała filozofia skręć i hamuj nie propaguj proszę takich bzdur widziałem ludzi którzy pozyczajac motor naprawdę sie połamali pozdzierali często nie z ich winy, jak wiesz ruch zupełnie chaotyczny w dużych miastach .Trzeba uważać na ciężarówki które wyprzedzają dosłownie wszędzie nawet na zakrętach w rejonie górzystym gdzie drogi jak wiadomo krete i nie widać co za zakrętem wiec juz to widzę ciasna droga wyprzedzają sie dwie ciężarówki pobocze wąskie rów bądź przepaść i powiesz mi ze dosiwiadczenie w tej sytuacji sie nie przypada, akurat jak byłem przydarzyła sie taka przykra sytuacja ze obcokrajowiec potrącił śmiertelnie Wietnamczyka który mu wyszedł na drogę niby wina pieszego ale weź sie wytłumacz w kraju którym ludzie nie zabardzo ogarniają Angielski także doświadczenie bądź co bądź ważne wiem bo jeżdzę na codzień ale przyznam przygoda konkretna w przyszłym roku Gruzja na motorach jak ktoś chętny to pisać termin od 1 sierpnia
atagaja 07:42 | 12.11.2013
Rzeczywiście przyznam Ci trochę racji. Sami leżeliśmy dwa razy, ale to Wietnamczycy zajechali nam drogę. Przede wszytskim tam nie ma zasad i dlatego uważam, że doświadczenie akurat w Europie ma większe znaczenie ze względu na prędkości jakie osiągamy tu, a jakie tam.