Forum dyskusyjne
Bilety na pociąg do Sapa
kategoria podróże po świecie
kraj Wietnam
emka57 20:53 | 16.01.2014
Gdzieś czytałem, że bilety na pociąg do Sapa trzeba kupować z wyprzedzeniem. Czy to prawda, czy da się kupić z dnia na dzień.
marka9 21:24 | 16.01.2014
Z dnia na dzień spokojnie kupisz. Ja w ten sposób kupowałem w październiku.
Lukbart 21:57 | 16.01.2014
Nie powinno być problemów, w jakiejś klasie zawsze coś znajdziesz. Ale pamiętaj, że bilety na pociąg są dość drogie i kilka razy taniej wychodzi pojechać autobusem. A komfort podobny, bo jedziesz sleeping bus'em
Smok-1 09:28 | 17.01.2014
Z tym kilka razy to pewnie mała przesada. Bilet kolejowy na trasie Hanoi-Lao Cai w listopadzie 2012 kosztował około 200.000 dongów czyli około 10 usd, (hard seat) komfort podróżowania taki sobie, ale wyjeżdżasz wieczorem, a dojeżdża się raniutko na miejsce, czyli dość wygodnie
emka57 21:17 | 21.01.2014
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat pogody w SaPa pod koniec marca?I kolejne pytania: będę tam 2 dni - co warto zobaczyć, zwiedzić? Dodam, że nie preferuję zorganizowanych wycieczek, trekkingów, etc. Chciałbym to robić na własną rękę, no może z małą pomocą np. wynajętego "kogoś" do poruszania się po okolicy ...
Smok-1 09:25 | 22.01.2014
Przy dwóch dniach (mało !) to pozostaje Ci przestudiowanie map, przewodników i załapanie się na jakiś homestay, najlepiej w wiosce oddalonej o od właściwej Sa Pa, przewodnika miejscowego spokojnie na miejscu się znajdzie ....
yosuku 13:18 | 22.01.2014
Moze warto rozważyć wysiadke w Pho Lu, jedną stacje przed Lao Cai. Potem bus do Bac Ha - bardzo klimatyczny i lokalny. W Bac Ha jest toche hoteli - tanich, targ w niedziele obowiazkowo ( jezdzą na niego z Sapa ) i blizej na targ w Can Cau. Trekking po okolicznych górach obowiązkowo z wizytami w górskich wioskach Mozna na piechote , mozna tez na motorkach.. Zdecydowanie mniej turystów, pusto wrecz jak sie przyjedzie w któryś dzień tygodnia.
nefertari 13:34 | 23.01.2014
Witaj,ja w przyleciałam do Hanoi rano i prosto na dworzec... Tam kupiłam bilet na pociąg nocny na ten sam dzień. Nie było problemów.
Pozdrawoam