/ / WIETNAM > Z Wietnamu do Kambodży > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Z Wietnamu do Kambodży

kategoria podróże po świecie

kraj Wietnam

Agasia dołączył
20.09.2011

Agasia 14:41 | 23.11.2012

Witam,
Jakie macie sposoby na przejazd z Wietnamu do Kambodży i z powrotem tak zeby zajęło to w sumie do 5 dni wraz z objazdem Ankor Wat'u?
Pozdrawiam :)

Wiesław dołączył
14.02.2009

Wiesław 16:23 | 23.11.2012

to trochę mało czasu (kompleks ANGKOR jest bardzo rozległy), myślę że w tej sytuacji warto rozpatrzyć samolot do SIEM REAP, przynajmniej w jedną stronę. Niestety to dość drogie rozwiązanie

yosuku dołączył
16.10.2010

yosuku 16:21 | 24.11.2012

Z Wietnamu - Hanoi, Wietnamu - Hoi Anu czy tez Wietnamu - Sajgonu? Wietnam ma chyba 1200 km długości...

[konto usuniete] dołączył
02.10.2012

[konto usuniete] 06:51 | 25.11.2012

z saigonu /ho chi minh/ masz nocny , sypialny autobus do siem reap i z powrotem to samo /wieczorem wiadasz ,rano jestes!/ , a 3 dni w angkor na poczatek wystarczy !!
pozdrawiam

Agasia dołączył
20.09.2011

Agasia 14:49 | 26.11.2012

Dziękuję za odpowiedzi :)
bazę wypadową będziemy mieć w Mui Ne- głównym celem jest pływanie na kite'cie, więc pewnie będziemy ruszać z Sajgonu.
Wiem, że nie wszędzie można przekroczyć granicę z e-wizą do Kambodży więc wstępnie rozpatrywaliśmy opcję samolotu z sajgonu, ale opcja autobusu brzmi bardzo zachęcająco :)
tak myślałam, żeby powrót zrobić speed boat'ami przez deltę Mekongu- bardzo bym chciała zobaczyć tamte okolice...
Z tego co wypatrzyliśmy to turystycznie - komercyjnie bardzo wygląda ten rejon...

Agasia dołączył
20.09.2011

Agasia 14:39 | 26.11.2012

Przepraszam, z Sajgonu zdecydowanie :)

yosuku dołączył
16.10.2010

yosuku 16:38 | 26.11.2012

Chyba zdecydowanie mniej turystycznie niz Mui Ne, moim zdaniem warto jesli ktos lubi takie klimaty no i warto zobaczyc pływajacy targ bo jest prawdziwy w przeciwieństwie do tych w Tajlandii.. tylko ze ze speed boatu zobaczysz tylko co nieco a nawet mniej , trzeba by sie tam pokrecic chwile jesli masz czas.

Agasia dołączył
20.09.2011

Agasia 10:30 | 10.12.2012

Bardzo dziękuję za podpowiedzi, Mui Ne niesety wiem, że wygląda jak europejski kurort, ale siedzimy tam ze względu na kite'a. Mam nadzieję, że uda nam się pokręcić po pływającym targu i innych lokalnych miejscach bo uwielbiam takie klimaty..:)

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl