Forum dyskusyjne
objazdówka
kategoria podróże po świecie
kraj Wietnam
pk111 15:26 | 13.03.2013
właśnie wróciliśmy z objazdówki po Wietnamie, jak mogę coś komuś pomóc to proszę śmiało zadawać pytania ...
[konto usuniete] 13:09 | 17.03.2013
Może w ogóle zacznijmy od tego z jakim biurem wyjechaliście,ile kosztowała Was całość wycieczki. Takie najprostsze rzeczy.
pk111 12:42 | 19.03.2013
jechaliśmy samodzielnie, nie korzystaliśmy z żadnego biura, jesli chodzi o koszty to proszę pytać bardziej konkretnie bo wydawalismy na różne rzeczy i koszt całościowy może być mylący, np. samolot 2200,-, statek na Ha Long z jednym noclegiem 85$ z dojazdem i odwozem z Hanoi, o inne prosze zadawać pytania
Smok-1 02:16 | 21.03.2013
Ja mialem za 85 usd 2 noclegi, jeden na lodzi, drugi na Cat Ba i znajac relacje cenowe wydawalo mi sie ze troche przeplacilem ...
pk111 16:28 | 22.03.2013
no spoko, gdzie kupowałeś?, w Hanoi czy na miejscu? targowałeś?
Smok-1 20:59 | 23.03.2013
W Hanoi (tam jest taka uliczka, gdzie sa same agencje sprzedajace wycieczki), pewnie ze sie targowalem ....
moonloo 21:23 | 01.04.2013
witam, plazowaliscie gdzies po drodze?:)
fotodrab 12:39 | 02.04.2013
Plazowanie to chyba tylko na Phu Quoc. Poza tym morze przy Wietnamie nie grzeszy specjalnie czystoscia.
pk111 12:59 | 02.04.2013
plażowanie to Nha Trang albo Mui Ne, ja osobiście wolę Mui Ne
teris 21:06 | 02.04.2013
jeżeli ktoś chce namiary na nocleg na łodzi w zatoce Ha Long to ja osobiście polecam Marguerite -namiary www.margueritejunk.comwarto spedzić 2 noce...ja byłam 1 i to było za krótko.
moonloo 17:19 | 02.04.2013
dziekuje. a jakas miejscowka godna polecenia?:)
Michelle 15:55 | 09.05.2013
Ja byłam w Nha Trang akurat podczas sztormu, więc nie poopalałam się zbytnio :) Za to pozwiedzałam miasteczko człapiąc w kałużach i przy padającym z nieba deszczu. Było super ;)) Fajna plaża jest też niedaleko Hoi An :) tam niestety też morze szalało! Ale poziom euforii wysoki :) Jak coś to pisałam trochę o Wietnamie na blogu annsitchyfeet.wordpress.com Dla chętnych ;)
teris 20:58 | 02.04.2013
Mnie osobiscie bardziej podobało się w Mui Ne....dobre miejsce gdy chcesz, aby było spokojnie...
teris 21:01 | 02.04.2013
Nha Trang...to jedyne miejsce z którego wyjechaliśmy szybciej niż to było w planie...
moonloo 21:25 | 02.04.2013
a masz od polecenia miejsce do spania?
teris 21:33 | 02.04.2013
nie mam, ale spokojnie można cos znaleźć ...my mieliśmy rezerwację tylko na kilka dni po przylocie do Hanoi, w pozostałych miejscach zjawialiśmy sie i wybieralismy miejsce na nocleg..zawsze warto negocjować... udanego pobytu życzę:)
Smok-1 21:53 | 02.04.2013
Przejrzyj fora, jak chcesz jakieś miejsca, ale moim zdaniem nie ma to sensu. Tam jest mnóstwo małych i dużych (i tanich) hotelików, nigdy w żadnym miejscu nie było żadnego problemu z noclegiem (nawet o 2-giej w nocy....)
moonloo 19:40 | 03.04.2013
zdaje sie na was:) nie rezerwuje nic:)
Smok-1 20:08 | 03.04.2013
Zuch dziewczyna, tylko daj znać, jak wrócisz czy dobrze poradziliśmy
moonloo 14:56 | 06.04.2013
dam znać:) jak coś się przypomni o czym warto pamieta, zobaczyc, czekam na wskazówki - 20 kwietnia ruszamy:)
nowakatka 18:37 | 07.04.2013
Hej. My plazowalismy na Phu Qoc. Miałbył być raj ze zdjęć i z przewodnika a wyszła lipa;) Syf taki ze aż to smutne ze tak nie dbają o te plaże. Wszystko pokryte warstwa śmieci. Ale w związku złym ze wydaliśmy kupę kasy na bilet lotniczy na wyspę to już tam zostaliśmy. Na szczęście znaleźliśmy sobie atrakcje w postaci skuterów i objeździlismy cała wyspę;) genialne targi. Robiliśmy ogoromne zakupy i jeździlismy na jakieś odludzie piknikowac;) pięknie. to uratowało ten wypad;)
moonloo 10:27 | 08.05.2013
melduje,że wróciłam:) cała zdrowa i pełna pozytywnych wrażeń:)
pk111 10:53 | 08.05.2013
no to opowiadaj, czekamy z niecierpliwością, były jakieś zaskoczenia, niespodzianki czy wszystko według planu, no i ogólnie jak wrażenia?
moonloo 15:56 | 08.05.2013
:) nie byl to pierwszy kraj w azji jaki widzialam wiec bardzo mnie nic nie zaskoczylo ale zakochalam sie w haian:) i sapa robi wrazenie..wietnamce do opanowania:) pyszne owoce morza w mui ne, hcmc tani i najbardziej chyba backaperski, hanoi mozna nawet polubic z czasem:) wietnamce czasami nas naciagneli ale tak do zaakceptowania wiec sily nie trzeba bylo na nich uzywac:) no i faceci tacy niscy:)( taka mala dygresja dla kobitek:)) generalnie troche spostrzezen jest ale pisac o wszystkim nie bede:) w kazdym razie - polecam:) no i chyba pojawil sie nastepny kierunek - filipiny:)
Smok-1 20:48 | 08.05.2013
Czyli generalnie miałaś podobne odczucia jak ja ...
milka 18:33 | 10.05.2013
Plaża w Hoi An ładna morze oczywiście nie takie czyste jak w Tajlandii ale ok. sama plaża z czystym piaskiem palmami przy plaży, a z zakup chociażby piwa można korzystać z lażaków pod parasolami z liści palmowych. Samo Hoi An bardzo ładne.
nitkaska 23:28 | 20.05.2013
Smoku, też Ci przeszkadzali niscy faceci:)))))
Ewunia 09:05 | 14.06.2013
Proszę o podpowiedź, wybieram się na wycieczkę : http://www.rainbowtours.pl/wietnam-w-slomkowym-kapeluszu/zakwaterowanie-vts#2013-08-11Proszę powiedzieć, czy ta wycieczka jest atrakcyjna ?
Smok-1 09:25 | 14.06.2013
Atrakcyjność wycieczek zorganizowanych to dość dyskusyjna kwestia. Z reguły nie zobaczysz wszystkiego, co ogląda się samemu. Niestety link nie działa, więc nie mogę się odnieść do konkretnego programu, ale wg mnie przy zwiedzaniu Wietnamu powinna być Sa Pa i min. 3 dni na Ha Long
pk111 09:50 | 14.06.2013
czesc, ja też nie jestem zwolennikiem zorganizowanych wycieczek, najczęściej oprowadzają po bardzo komercyjnych miejscach, lepiej samemu zrobić sobie plan, możesz się wzorować na planie z biura, no i samodzielne wypady zazwyczaj są znacząco tańsze, jak nie masz doświadczenia dobrze jest przyłączyć się do jakieś grupy, wg mnie takie kilkuosobowe grupy są najlepsze na objazdówki, poszukaj choćby na tym portalu bo często ludzie szukają kompanów na wyjazd ... w każdym razie pwodzenia i miłego zwiedzania
Ewunia 13:38 | 14.06.2013
Dziękuję, macie racje w zupełności ... przeczytałam Wasze wpisy i opisy ... i chyba jednak taka wycieczka z biura - jest droga i nie ma w ofercie zbyt wielu atrakcji ... w tym właśnie Sa Pa, Ha Long w "locie " Dzięki za wskazówki ;-)
nefertari 13:55 | 18.06.2013
Ja dojechałam do Nha Trang rano i wieczorem już siedziałam w busie w drodze do Sajgou. Oczywiście w planie był nocleg ... niestety, szkoda czasu na to miejsce!
prosiakt 10:10 | 17.03.2014
Jedziemy do wietnamu i kambodzy w terminie 18 kwietnia do 10 maja .W planach chcemy zwiedzic polnocny wietnam jak i pojechac na poludnie , w kambodzy - glowne atrakcje - bo na wiecej czasu nie starczy .Moze ktos doradzic czy brac ze soba moskitiere do spania ? czy moze lepiej kupic na miejscu ?
tak samo szampon/ zel pod prysznic - lepiej nie ryzykowac slabej jakosci wziac ze soba, czy kupic na miejscu ?