Forum dyskusyjne
Pierwsza podróż do Wietnamu
kategoria podróże po świecie
kraj Wietnam
magdalena0311 13:46 | 07.04.2013
Witam, 30 kwietnia wylatuję do Wietnamu na dwa tygodnie z Itaką. Chodzi o wycieczkę ,,ryż na polu, raj na plaży''.Chciałam zapytać właściwie o to czy ktoś już był. Jeśli tak proszę o pomoc- przede wszystkim jakie ubrania ze sobą zabrać (szczególnie chodzi o obuwie), czy wizę nabywa się na lotnisku (pytam bo różnie słyszałam) i czy mogę się spodziewać w tym okresie bardzo ulewnych deszczów? Będę zwiedzać północ i południe.
Z góry dziękuję, pozdrawiam :)
[konto usuniete] 14:09 | 07.04.2013
W maju będzie bardzo gorąco, to końcówka pory suchej, na północy będzie trochę chłodniej. Buty, zależy od tego co tam będziesz robić, bardzo dobrze sprawdzają się wszelkie sandały trekkingowe, są przewiewne i wygodne. Wize możesz wyrobić w ambasadzie w Warszawie zdaje się że też można odebrać na lotnisku po wcześniejszym załatwieniu promesy u pośrednika, składając wniosek w internecie. Deszcze pojawiają się druga połowa maja-czerwiec, nie ma reguł, co roku jest trochę inaczej.
Smok-1 14:41 | 07.04.2013
Sobi, ona z Itaką, wizę będzie miała załatwiona ...
[konto usuniete] 14:43 | 07.04.2013
z Itakę to i pewnie pogoda będzie załatwiona... ;)
magdalena0311 16:33 | 07.04.2013
Dzięki wielkie :)A wiecie coś może na temat wyspy Phu Quoc, jak tam jest z zagrożeniem malarycznym ?
Smok-1 17:00 | 07.04.2013
Weź ze sobą Deet, tak czy owak się przyda
nowakatka 18:23 | 07.04.2013
Byłam w zeszłym roku. Komarów w porze suchej brak. Choć Deet trzeba mieć na wszelki wypadek;)
magdalena0311 18:48 | 07.04.2013
Rozumiem. Muggi już mam. Jednak mam nadzieję, że nie będą potrzebne.Dzięki jeszcze raz za pomoc :)