Forum dyskusyjne
open bus
kategoria podróże po świecie
kraj Wietnam
irka 21:55 | 24.02.2014
mamy zamiar pojechac tym busem.Nie wiem czy to prawda ale podobno w na trasie z Sajgonu do Hanoi w Hoi An zatrzymuje sie na 4 godziny.i jeszcze jedno podobno w Da Nang przystanek busa jest trudny do znalezienia ? czy ktos nam cos podpowie ?
szami 22:20 | 24.02.2014
Open bus, to byla najgorsza decyzja jaka podjalem w tym kraju. Moze wina firmy...Mialy to byc nocne autobusy z lozkami, jedynie 2 takie byly. Raz zdarzyl sie przeludniony wiecej ludzi niz miejsc. Jedna wielka improwizacja, moze dlatego, ze byla powodz i nic nie jezdzilo przez kilka dni, tak czy inaczej lepiej by dla mnie wyszlo jakbym bilety odzielnie kupowal.
udanego wyjazdu, wietnam jest cudny!
irka 23:35 | 24.02.2014
dzięki, juz troche poczytałam na temat busa i faktycznie to chyba jest srednia opcja :)
bynio 07:45 | 25.02.2014
Jechałem tym busem z Hue do Hanoi. Z Hue odjeżdżał około 17 w Hanoi był około 6 rano. Przejazd sleeping busem jest niezłą przygodą. Warto spróbować.Pozdrawiam Zbyszek
Smok-1 08:26 | 25.02.2014
Problem z Open Busem jest taki, że zatrzymuje się tylko w określonych miejscach, pomijając wszystko inne po drodze. Przy dłuższych przejazdach warto pomyśleć o przelocie
irka 09:32 | 25.02.2014
Open busem chcemy przejechać tylko część trasy z Da Nangu do Hanoi ale w etapach I stad moje pytanie , czy przerwa w KHoi An jest faktycznie tak długa ,ze będziemy mogli wysiąść i zobaczyć starówke.
Smok-1 10:32 | 25.02.2014
Według mnie w Hoi An warto pobyć dłużej niż tylko kilka godzin w przerwie na Open Busa, dodatkowo w pobliżu masz My Son, a tego już nie zdążysz zobaczyć w ciągu kilku godzin
tysiar87 22:10 | 01.04.2014
Hoi An zdecydowanie polecam jako miejsce pobytu na kilka dni ;) super klimat !
Sibi 22:26 | 01.04.2014
Dwa lata temu podróżowałam po Wietnamie busem nocnym - nie pamiętam firmy - i była to świetna opcja. Dzięki łóżkom można było się przespać, podróż trwała zwykle na dłuższych odcinkach całą noc, więc odpadał koszt noclegu a rano było się już w nowym miejscu. Trzeba pamiętać o potwierdzeniu rezerwacji w busie na konkretną godzinę- albo w punktach firmy przewozowej albo za pomocą hotelu. Polecam do zwiedzania na trasie Hue - zapomniane pałace i parki z niesamowitą atmosferą. Jednak najciekawsze był wypad na północ w góry Sapa - najlepiej w Hanoi wykupić w agencjach turystycznych albo hotelu (ceny zwykle fix) wyjazd na 2-3 dni z oferta noclegu i przewodniczek.
irka 15:11 | 02.04.2014
Byłam i wróciłam. Swietne rozwiązanie . A Hoi An i Hue piękne miejsca. polcecam.