Forum dyskusyjne
co zwiedzić
kategoria podróże po świecie
kraj Wietnam
bachura 21:51 | 05.01.2015
wybieram się do Wietnamu w lutym.będę lecieć z Chin z Guilin.Planuję być w Hanoi ok 9-10 lutego i na Wietnam poświęcić 10 dni.Potem na 8 do Tajlandii.Planuję trasę, co w tak krótkim czasie zobaczyć, na czym się skupić.Zbieram różne wskazówki , informacje.Pierwszy raz jedziemy same .Może otrzymam jakieś wskazówki.Z góry dziękuję.
Smok-1 09:34 | 06.01.2015
10 dni, czyli pewnie będziecie jechać z północy na południe ? W Hanoi, oprócz samego miasta, oczywiście Ha Long (polecam dłuższy wariant, 3 dniowy, Sa Pa z przejazdem 3 dni zejdą i zjazd na południe Hue, Hoi An, My Son, więcej penie nie zdążycie ....
big_mark 16:32 | 06.01.2015
Moim zdaniem Hanoi+HaLong+SaPa +okolice Hanoi to akurat plan na 10 dni, bez pośpiechu i z sensem.Każde dalsze przemieszczanie się to strata czasu a tak poznasz dobrze jedną z części Wietnamu , jak ci się kraj spodoba to wrócisz zobaczyć kolejne. A myślę ,że się spodoba. Właśnie o tym teraz piszę na blogu https://bigmarkk.wordpress.com/ zapraszam.pozdr
bm
bachura 19:11 | 06.01.2015
dzięki za podpowiedzi.Jeszcze mam jeden problem , co wziąć z sobą walizkę czy plecak.Ja jestem za walizką.Lepiej się rzeczy układa,myślę tylko o transporcie między miejscami.Będziemy jeszcze w Tajlandii a tam prawdopodobnie też się będziemy może autobusikiem choć raz przemieszczać.Adres blogu skopiowałam, zajrzę.
big_mark 19:36 | 06.01.2015
Ja biorę plecak z przyzwyczajenia i dla lansu, ale rzeczywiście dobra walizka na kółkach jest praktyczniejsza, zwłaszcza jeśli chcesz mieć ze sobą także mniejszy plecaczek. Z dwoma plecakami źle się chodzi,a i ciuchy wyglądają lepiej wyciągnięte z walizki niż z dna plecaka.pozdr
bm
bachura 19:39 | 06.01.2015
tak właśnie myślałam,walizka i mniejszy plecaczek.Z lansem to dla mnie nie ma znaczenia.Liczy się praktyczność i wygoda.