Forum dyskusyjne
Wietnam Brać leki na malarię
kategoria podróże po świecie
kraj Wietnam
pati73 19:13 | 05.02.2015
Witajcie, wybieramy się w okresie 18.02-15.03 do Wietnamu (wzdłuż wybrzeża) z góry na dół kraju+ okolice Angkor Wat (Kambodża) zastanawiamy się czy brać zapobiegawczo leki na malarię. Jakie są Wasze opinie brać? nie brać?
semenPL 21:38 | 05.02.2015
Byłem w Wietnamie w grudniu: ani na północy ani na południu nie spotkałem komarów. Nie było ich w tym okresie w okolicach Siem Reap choć ponoć to region zagrożony malarią. Ja na Twoim miejscu wziałbym tylko coś przeciw komarom: tak na wszelki wypadek jakbyś gdzieś je zaobserwował. Natomiast nie inwestowałbym w leki antymalaryczne: są bardzo drogie i szkodliwe -choć malaria też :)
Edgarek 23:11 | 05.02.2015
>Witajcie, wybieramy się w okresie 18.02-15.03 do Wietnamu (wzdłuż wybrzeża) z góry na>dół kraju+ okolice Angkor Wat (Kambodża) zastanawiamy się czy brać zapobiegawczo leki
>na malarię. Jakie są Wasze opinie brać? nie brać?
W Wietnamie i Kambodży byliśmy na przełomie pory mokrej i suchej, Komarów nie było.
Kuba90 23:23 | 05.02.2015
w zeszłym roku cały miesiąc w Wietnamie zaczynaliśmy od Ha noi zjechaliśmy az na phu coc i nie spotkalismy komarow wyjazd byl 7.02-7.03nie Bierz zadnych malarone to nie ma sensu ewentualnie jakis srodek na moskity lepszy
Pozdrawiam
frania 18:04 | 06.02.2015
Właśnie wróciliśmy z miesięcznego pobytu w Kambodży i Wietnamie nie braliśmy żadnych leków na malaria.Środek na komary Muga w zupełności wystarczał
anna_69 20:44 | 06.02.2015
Witam, byłam w Wietnamie w okresie 26.10-20.11.2014 r. zjechalismy od Hanoi do delty Mekongu i dodatkowo Angkor Wat. Zero komarów.
pati73 13:45 | 08.02.2015
Dzięki wszystkim, za posty. ;) wobec tego, bierzemy Mugga (w kulce, bo ta w spray'u nie sprawdziła się zbytnio na poprzednich wyjazdach). Pozdrawiam i wielu, ciekawych podróży życzę ps