Forum dyskusyjne
wakacje zycia
kategoria podróże po świecie
kraj Wietnam
kornuto 14:47 | 03.10.2016
witam,szukam chetnych na wyjazd do wietnamu tylko i wylacznie koleja transyberyjska przez mongolie i chiny .
po drodze plan zwiedzenia stolicy mongoli i mur chinski
z hanoi do tajlandi przez kambodze .
ze wzgledu na brak polaczenia kolejowego hanoi tajlandia,
mozna sie przedostac w bardzo egzotyczny sposob
np. sloniami lub innymi srodkami jak kto chce.
ja osobiscie latam co rok do tajlandi samolotem ale teraz chcialbym cos nowego przezyc.
moje ogloszenie dotyczy osob ktore dysponuja dlugim wolnym czasem poniewaz warszawa irkutsk to czas podrozy okolo 3 tygodni tak ze z pl do wietnamu zejdzie okolo miesiaca .
jest to wyczerpujace ale taka podroz moim zdaniem warto przebyc.
jeszcze jest to najbezpieczniejsza trasa.
planowany wyjazd to koniec lata 2017.
zainteresowanym udziele wiecej informacji
Ewa S 22:31 | 10.10.2016
Witam....Ja była bym zainteresowana. Termin tez mi bardzo odpowiada.ewiczek151@wp.pl
bynio 01:14 | 11.10.2016
Ja koniecznie chciałbym na słoniu z Hanoi do Bangkoku przez Siem Reap. Ile dni będzie to trwało (myślę, że około roku czasu) i ile kosztowało (mam na myśli słonia, karmę i chyba jakiegoś przewodnika)? Mam parę pytań. Czy szkolenie jak poruszać się na słoniu po drogach jest przewidziane? Jak na słoniu przekracza się granicę? Czy słoń musi mieć osobny paszport czy wystarczy wpis do mojego? Międzynarodowe prawo jazdy raczej obowiązkowe, ale czy kategoria B wystarczy? Ostatecznie słoń trochę waży i jak osobnik będzie miał ponad 3,5 tony, a takie się zdarzają, to nie wystarczy. Czy ktoś będzie kontrolował wagę słonia, aby zmieścił się w limicie?Czekam na info i pozdrawiam.
Zbyszek
Smok-1 09:22 | 11.10.2016
Może być wpis do Twojego paszportu, tylko musisz mieć zdjęcie ze słoniem, i słoń nie może być w czapce
paweł.p 12:15 | 11.10.2016
Ja z Warszawy do Irkucka jechałem koleją 6 dni z przesiadką w Moskwie na Transsib. Dlaczego liczysz ten dystans na 3 tygodnie?