Forum dyskusyjne
Ho Chi Minh i co dalej
kategoria podróże po świecie
kraj Wietnam
dorka666-78 17:38 | 27.02.2018
Witam! Potrzebuje Waszej pomocy. W maju jadę na 10 dni do Wietnamu. Ląduję w Ho Chi Minh i... nie wiem co dalej. Nigdy nie byłam w tych stronach. Co warto zobaczyć? Gdzie pojechać? Wiem, że nie mam dużo czasu i nie chcę go spędzić tylko w podróży. Cena też jest istotna. Pomocy kochani.
ania71 18:07 | 27.02.2018
WitajW samym Ho Chi Minh możesz zobaczyć Pałac Reunifikacji, muzeum Pozostałości Wojennych są w jednym miejscu. Warto też wybrać się do Pagody Nefrytowego Cesarza. Na jednodniową wycieczkę warto się wybrać do Tuneli Co Chi ,organizowane są wyjazdy z każdego biura turystycznego w mieście koszt około 10-15 $ -mi się podobało. Kolejna wycieczka najlepiej już dwu dniowa to Delta Mekongu też super zwłaszcza jak nie byłaś na takich atrakcjach wcześniej .Drugi wariant jest taki że możesz dwa trzy dni spędzić w Ho Chi Minh a potem polecieć samolotem na kilka dni na wyspę Phu Quoc .Sam lot trwa niecałą godzinę ,bilety są tanie (ja leciałam za coś koło 30 dolców )a loty są kilka razy dziennie. Wyspa fajna ,ładne plaże i stosunkowo nie drogo znajdziesz noclegi. Pozdrawiam Ania
dorka666-78 18:09 | 27.02.2018
Bardzo dziękuję. Skorzystam z Twoich rad :)
ania71 18:07 | 27.02.2018
WitajW samym Ho Chi Minh możesz zobaczyć Pałac Reunifikacji, muzeum Pozostałości Wojennych są w jednym miejscu. Warto też wybrać się do Pagody Nefrytowego Cesarza. Na jednodniową wycieczkę warto się wybrać do Tuneli Co Chi ,organizowane są wyjazdy z każdego biura turystycznego w mieście koszt około 10-15 $ -mi się podobało. Kolejna wycieczka najlepiej już dwu dniowa to Delta Mekongu też super zwłaszcza jak nie byłaś na takich atrakcjach wcześniej .Drugi wariant jest taki że możesz dwa trzy dni spędzić w Ho Chi Minh a potem polecieć samolotem na kilka dni na wyspę Phu Quoc .Sam lot trwa niecałą godzinę ,bilety są tanie (ja leciałam za coś koło 30 dolców )a loty są kilka razy dziennie. Wyspa fajna ,ładne plaże i stosunkowo nie drogo znajdziesz noclegi. Pozdrawiam Ania
Piątek Antek 21:21 | 07.03.2018
10 dni to wcale nie tak mało na Wietnam, zależy na czym najbardziej ci zależy.Jeśli szukasz elementów tańszych, to zdecydowanie dobrze podróżuję się sleepingbusami. Jednak ja bym przeleciał do Hanoi, zobaczył stolicę i Halong Bay. To miejsce zrobiło na mnie wielkie wrażenie, jak teraz kupisz bilety powinno być cenowo przyzwoicie.
Możesz spróbować przebić też do Dalat, gdzie są wspaniałe wodospady.
Może jakoś Cię zainspiruje: https://czasnawywczas.pl/wietnam/
4escik 16:26 | 08.03.2018
- 2 dni na Ho Chi Minh to max- delta mekongu 3 dni (wycieczka ok 20-30$ z transportem, spaniem etc - samemu nie ma sensu w tak krotkim czasie)
- 5 dni - 2 dni na trasnfery (np. do Da-Lat / NhaTrang / MuiNe i z powrotem) i 3 dni na miejscu
zeby nie tracic czasu na dojazdy skorzystaj z nocnego pociagu do NhaTrang ;)
sami tak robilismy - wyspisz sie i zawsze to dzien do przodu :)