Forum dyskusyjne
czy warto
kategoria podróże po świecie
kraj Gruzja
fcxaver 13:54 | 22.01.2017
Witajcie,lece do Tibilisi w polowie lutego na 5 dni i chcialbym na dwa dni (jeden dzien przyjazd, drugi odjazd) wybrac sie do Kazbeku aby zobaczyc cerkiew Cminda Sameba.
Moje pytanie czy to ma sens - zima i w ogole czy mozna o tej porze roku podjechac, podejsc do tego kociola.
Kama86 15:06 | 22.01.2017
do Kazbegi warto nawet na 1 dzień, ale nie wiem jak z pogodą w lutym odnośnie dojazdu - jak już będziesz na miejscu sprawdź jak wyglądają warunki na dojazdówce (czyli tzw. Gruzińskiej Drodze Wojennej).Ja w tamtych okolicach byłam pod koniec kwietnia i droga była jeszcze mocno zasypana śniegiem, ale już do przejechania :)
jurekpu 09:27 | 23.01.2017
Generalnie - Kazbegi to cudowne miejsce. Tylko pamiętaj to są wysokie góry i myślę, że droga do KAzbegi o tej porze roku może być trudno przejezdna, a jeszcze biorąc pod uwagę nawyki drogowe kierowców gruzińskich i zwyczajowe "postsowieckie" podchodzenie do kwestii bezpieczeństwa w transporcie - o tej porze roku nie ryzykowałbym takiej wyprawy.
nitkaska 22:51 | 25.01.2017
warto na pewno!!! A jak będzie z dotarciem do Cminda Sameba o tej porze roku, to ja także nie wiem, ale możesz napisać do Joany lub Waleriana (Gruzja z nami wariatami - fb) - odpowiedzą i poradzą, oczywiście nie obliguje to Was do korzystania z ich usług, to cudowni i życzliwi ludzie, Gruzin i Polka prowadzący wspomniane biuro. Możesz pisać po polsku.
wloczykijek 14:44 | 24.01.2017
>Witajcie,>lece do Tibilisi w polowie lutego na 5 dni i chcialbym na dwa dni (jeden dzien
>przyjazd, drugi odjazd) wybrac sie do Kazbeku aby zobaczyc cerkiew Cminda Sameba.
>Moje pytanie czy to ma sens - zima i w ogole czy mozna o tej porze roku podjechac,
>podejsc do tego kociola.
Ja byłem na jesień na Kazbeku, ale to była wyprawa zorganizowana - taki mieliśmy program:
http://www.adventure24.pl/kazbek-5033-m-n.p.m.
Moim zdaniem tak czy siak spróbować warto! To najładniejsze miejsce w całej Gruzji!