/ / GRUZJA > MARSZRUTKA Z tBILISI > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

MARSZRUTKA Z tBILISI

kategoria podróże po świecie

kraj Gruzja

andreas31 dołączył
14.11.2008

andreas31 17:10 | 21.07.2015

Czy ktos orientuje sie z kad odjezdzaja marszrutki z Tbilisi do Mesti?

kozula dołączył
27.07.2015

kozula 21:51 | 27.07.2015

Jest jeden glownt dworzec autobusowy i z tamtad wszystko jezdzi. Spytaj sie na miejscu to Ci powiedza. Pewnie beda na dworcu oblegac Cie taksowkarze, ale nie daj sie.

andreas31 dołączył
14.11.2008

andreas31 06:33 | 28.07.2015

Koleżanka mi pisała że są są 3 dworce;)Więc jedzie z głównego?;-)znasz nazwę dworca;)czy porostu szukać central station";)?

to ja dołączył
09.02.2015

to ja 09:52 | 28.07.2015

Jaki station? Jeśli nie znasz gruzińskiego to TAM się mówi "wakzał" (to "k" w różnych regionach przechodzi w "g" - nie pamiętam jak w Gruzji).

kay dołączył
03.11.2011

kay 08:53 | 29.07.2015

z didube masz marszrutki do Mestii. wsiadasz w metro i na stacji o tej nazwie wysiadasz. A jak się postarasz to taxi za 20 lari w obie strony cie zawiezie i zrobi przystanek w kosciele po drodze skąd masz piękny widok na mestię z góry.

okretka dołączył
10.03.2012

okretka 17:58 | 01.08.2015

Kolega powyżej ma na myśli chyba Mcchete. Za taksi do Mestii kierowcy życzą sobie kilkaset lari, a nie 20. Sama marszrutka kosztuje 30 lari, jedzie coś koło 10 godzin, także warto wyjeżdżać rano z Tbilisi, koło południa o transport publiczny ciężko :( Wszystkie marszrutki startują z dworca Didube, obok jest stacja metra, wielkie targowisko, na którym można kupić coś do jedzenia, picie na drogę itp.

kay dołączył
03.11.2011

kay 23:30 | 01.08.2015

Masz oczywiście rację. Pisałem to w pracy naprędce i stąd ta ogromna skucha. Co do marszrutek do Mestii do z Tbilisi jeździłem do Kutaisi a potem dalej.

kozula dołączył
27.07.2015

kozula 22:02 | 02.08.2015

Zgadzam sie z Toba.to będzie ten dworzec bo tam wszystko dojezdzalo i pomiedzy marszrutkami stala masa targowisk.mozesz sie zaopatrzyc w ostatniej chwili w prowiant na droge i wode.w drodze do mestii beda postoje na wode ale musisz miec ja w co nabrac.powodzenia w szukaniu właściwej marszrutki ( bo nie ma napisiw ani numerow po rosyjsku).

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl