/ / WIETNAM > Miesiąc w Wietnamie z południa na północ > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Miesiąc w Wietnamie z południa na północ

kategoria podróże po świecie

kraj Wietnam

adamje@wp.pl dołączył
26.08.2016

adamje@wp.pl 13:45 | 04.01.2017

Witam serdecznie!

Aktualnie jestem w trakcie podróży po Wietnamie, za mną już Sajgon, Delta Mekongu, Mui Ne oraz Dalat... i wciąż 3 tygodnie na zwiedzanie tego wspaniałego kraju.

Jeśli ktoś jest zainteresowany "jak to wygląda" zapraszam na bloga: www.corporationbreak.pl

Są krótkie filmy... może kogoś któreś miejsce zainspiruje :) chętnie też udzielę informacji jeśli ktoś ma jakieś pytania o stan teraźniejszy tutaj.

Pozdrawiam!
Adam

gruby249 dołączył
21.11.2013

gruby249 16:24 | 07.01.2017

Witaj jestem w kambodzy wybieram się autobusem do Wietnamu powiedz jak z wiza miałeś czy załatwiłem w kambodzy a drugie pytanie jak plaze i jedzenie w Wietnamie ładniejsze od kambodzy bo musze trochę poprawiać plazing doradz jakieś miejsca do plazingu jeszcze powiedz jak z noclegami oraz jedzenie na koh rong samolotem cenowo pozdrawiam
PS fajnie czyta się twojego bloga

adamje@wp.pl dołączył
26.08.2016

adamje@wp.pl 17:51 | 08.01.2017

Witam!

Wizę musisz załatwić w Phnom Penh jesli przekraczasz granicę drogą lądową. 40usd, do odbioru kolejnego.dnia.

Byłem w Mui Ne i Nha Trang... plaże fajne nawet, ale lepiej w Nha Trang. Jeśli lubisz duże fale i morze Rosjan ;)

Wybrałbym Koh Rong Samloem, spokój i rajskość! Noclegi od 5usd za dorm do 40usd na bungalowy na plaży. Jedzenie zależy gdzie, w resortach drogo, 5-6 usd nawet za posiłek (w sumie moze to dla mnie drogo, wiec nie wiem...), w wiosce sa restauracje gdzie mozna zjesc za 2usd.

Pozdrawiam!

nitkaska dołączył
21.05.2011

nitkaska 00:01 | 04.10.2018

>Witam!
>
>Wizę musisz załatwić w Phnom Penh jesli przekraczasz granicę drogą lądową. 40usd, do
>odbioru kolejnego.dnia.
>
>Byłem w Mui Ne i Nha Trang... plaże fajne nawet, ale lepiej w Nha Trang. Jeśli lubisz
>duże fale i morze Rosjan ;)
>
>Wybrałbym Koh Rong Samloem, spokój i rajskość! Noclegi od 5usd za dorm do 40usd na
>bungalowy na plaży. Jedzenie zależy gdzie, w resortach drogo, 5-6 usd nawet za
>posiłek (w sumie moze to dla mnie drogo, wiec nie wiem...), w wiosce sa restauracje
>gdzie mozna zjesc za 2usd.
>
>Pozdrawiam!

Będziemy w Hanoi 23 XII i od razu planujemy wybrać się do Ha Giang. Mm na ten odcinek 4 dni, chcemy od razu po przylocie (świtkiem) wynająć auto z kierowcą i ruszyć. Masz jakąś orientację, czy to realny plan?
O pogodzie na północy Wietnamu w grudniu-styczniu dużo tu pisano, jedni pocieszają, że bywa słonecznie, inni straszą, że non stop leje i zimno. Trochę nas to odstrasza, ale zaryzykujemy :)
Po Ha Giang palnujemy Ha Long i Cat Ba. Czy na Cat Ba jeden dzień wystarczy, czy obowiązkowo dodać drugi? Podobnie Ninh Binh - jeden czy dwa?

radionx dołączył
19.03.2012

radionx 11:58 | 04.10.2018

Ninh Binh, czyli jak rozumiem jaskinie Tam Coc, zaliczyłem w 1 dzień razem z Hoa Lu. Chyba nie ma po co więcej tam siedzieć. Ha Long też zaliczyłem w 1 dzień i cieszę się, że nie dłużej. Na parę godzin tych widoczków wystarczy, a potem to już nużące. Nie będę ukrywał, że ciut rozczarowało - tajskie wyspy robiły lepsze wrażenie - może prze dużo lepszy kolor i czystość wody wraz z możliwością snorkelingu na rafie. W zatoce Ha Long nie widziałem nikogo, kto by wszedł do wody (maj, więc nie pogoda przyczyną). Z racji, że ha Long w 1 dzień na Cat Ba oczywiście nie byłem.

nitkaska dołączył
21.05.2011

nitkaska 15:33 | 04.10.2018

>Ninh Binh, czyli jak rozumiem jaskinie Tam Coc, zaliczyłem w 1 dzień razem z Hoa Lu.
>Chyba nie ma po co więcej tam siedzieć. Ha Long też zaliczyłem w 1 dzień i cieszę
>się, że nie dłużej. Na parę godzin tych widoczków wystarczy, a potem to już nużące.
>Nie będę ukrywał, że ciut rozczarowało - tajskie wyspy robiły lepsze wrażenie - może
>prze dużo lepszy kolor i czystość wody wraz z możliwością snorkelingu na rafie. W
>zatoce Ha Long nie widziałem nikogo, kto by wszedł do wody (maj, więc nie pogoda
>przyczyną). Z racji, że ha Long w 1 dzień na Cat Ba oczywiście nie byłem.

Dzięki :)
My jednak zrobimy ten dwudniowy rejs, zatoka z rejsem to marzenie mojej koleżanki więc nijak pominąć (pomimo, że pierwotnie miałam całkiem ominąć północ, głównie ze względu na porę roku i temperatury). Cat Ba podobno bije na głowę Ha Long. Zobaczymy ;)
Patrząc na zdjęcia widoczków w zatoce to wiem, że po Raja Ampat już nic nie zrobi na mnie wielkiego wrażenia. Polecam!
A w Wietnamie znalazłeś jakieś miejsce z ładną rafą do snorkelingu?

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl