Forum dyskusyjne

Ze SRI LANKI na Malediwy

kategoria podróże po świecie

hopla13 dołączył
17.01.2014

hopla13 10:49 | 14.02.2014

witam
korzyslaismy z porad na forum i wlasnie wrocilismy
sri lanka -malediwy na wlasna reke
jesli ktos ma jakies pytania prosze pytac podziele sie swoim dosdwadczeniem i cenami biezacymi oraz hotelami na maafushi

zgłoś do moderacji

rafffa dołączył
06.12.2013

rafffa 17:37 | 17.01.2014

witaj. właśnie wróciłem ze sri lanki. nie leciałem na Malediwy ponieważ już miałem mało czasu a z drugiej strony drogie przeloty na drogą wyspę to nie dla mnie. byłem w lokalnym biurze zapytać w negombo- lot na Malediwy pełna obsługa wraz z pobytem, motorówka itp 2200usd !!!. jak sprawdzałem sobie samolot z colombo to mnie wyszedł ok 1200 zł .
jak potrzebujesz jakieś info o sri lanka pisz; rafffa@op.pl

zgłoszone do moderacji

michalko dołączył
06.01.2014

michalko 00:53 | 06.01.2014

Witam! rozwazam właśnie wyjazd na sri lanke w lutym,chciałbym się dowiedzieć,gdzie taki kilku dniowy wypad na malediwy można kupić,tzn.czy oferują takie usługi miejscowe biura podróży? i jaki jest to koszt. czy ta kwota to łącznie przelot plus hotel? jak wygląda sprawa transferu do hotelu na malediwach? będę niezmiernie wdzięczny za odpowiedź

zgłoszone do moderacji

rybolog dołączył
15.11.2010

rybolog 20:05 | 27.10.2013

Witam. Wybieramy się w grudniu na Sri lankę i też chcemy na około 4 dni polecieć na Malediwy. Będę wdzięczna za wszelką podpowiedż co do wyboru hotelu na Malediwach- preferujemy kameralne, skromne pensjonaty, hotele. Proszę napisz jak wygląda transfer z Male, co warto zobaczyć, jakie są ceny. Na sri lance chcemy się zatrzymać w niedużej odleglości od colombo dp godziny jazdy od lotniska- może jakaś podpowiedż co do hotelu- też chcemy kameralny, blisko plaży. Będę wdzięczna za wskazówki i porady.

zgłoszone do moderacji

monq dołączył
04.05.2013

monq 17:45 | 22.06.2013

tak, lecąc na malediwy nie można wwozic alkoholu, zabieraja na lotnisku i można odebrac w drodze powrotnej

zgłoszone do moderacji

Isabelle dołączył
20.06.2013

Isabelle 14:37 | 22.06.2013

Hej, mam pytanie: czy to prawda ze nie mozna wozic ze soba alkoholu? Niezwykle posmakowalam nam arrack i chcialybysmy wziac ze soba butelke ale w drodze powrotnej ze Sri Lanki do PL mamy 5-cio dniowy postoj na Malediwach.

zgłoszone do moderacji

kbystrow dołączył
19.02.2013

kbystrow 13:32 | 05.04.2013

Gdyby ktoś miał jakieś pytania to dawajcie. Miałam lot ze Sri Lanki na Malediwy na 4 dni .. :)

zgłoś do moderacji

ilonas dołączył
09.09.2012

ilonas 22:08 | 09.09.2012

Mam pytania dotyczące właśnie Malediwów:
1. jak można dostać się z wyspy, na której jest lotnisko, na wyspę tuż przy niej, na której są hotele? Wyczytałam gdzieś, że jest prom, ale czy prócz niego istnieje coś w rodzaju "wodnego tramwaju", czy też "wodnej taxi"?
2. jak samemu załatwić transfer na/z wyspy, gdzie jest resort. Hotele żądają jakichś astronomicznych sum, gdzie koszt transferu równy jest kosztowi pobytu.

zgłoszone do moderacji

gingus dołączył
15.06.2009

gingus 12:15 | 09.05.2011

Hej, wszystko zalezy od wyspy, na ktorej bedziesz sie zatrzymywac. Wiele hoteli znajduje sie w odleglosci podrozy motorowka, ale sa tez takie, na ktore trzeba smigac wodolotem. Transfer zalatwia sie samemu lub jest organizowany przez hotel, w ktorym sie zatrzymasz.

zgłoszone do moderacji

womanontheway dołączył
25.04.2011

womanontheway 10:31 | 25.04.2011

Witam, chcialabym sie zapytać jak zorganizować sobie 3dniowy wyjazd na Malediwy.
Loty juz mam sprawdzone, wiem ze laduje sie na Male. I moje pytanie: czy juz tam mozna zostac, czy jeszcze gdzies sie wodolotem śmiga:) Szczerze mówiąc w ogóle nie jestem obyta w geografii Malediwów wiec nie wiem

Pomozcie, widzialam Summer island, ale to z Male jeszcze musialabym gdzies płynąc tak?
Czy transfer z Male na kolejna wyspe trzeba tez rezerować internetowo?

bede wdzieczna za wszelkie informacje

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl