/ / SRI LANKA > Kierowca i samochod na Sri Lance > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Kierowca i samochod na Sri Lance

kategoria podróże po świecie

kchojn dołączył
23.01.2011

kchojn 22:17 | 02.01.2015

Witam,

Jeżeli ktoś planuje wyjazd na Sri Lankę i rozważa wynajęcie auta z kierowcą, to szczerze polecam

Malith Mammoth

mammothmalith@gmail.com

malithsrilanka.tumblr.com

To jest najtańsza opcja jaką znalazłem przed wyjazdem. Można się dogadać za ok 55 USD za dzień (wliczone wszystkie koszta, kierowca, samochód, paliwo itd.) I chociaż z racji najniższej ceny, trochę się obawiałem jak to wszystko wyjdzie, to wybór okazał się bardzo trafiony :)

Spędziłem z dziewczyną ponad tydzień na Sri Lance, z czego większość czasu to była objazdówka.
Jak się potwierdziły moje obawy, podróżowanie komunikacją jest tam często nieprzewidywalne (na zasadzie „ciesz się że w ogóle jedziesz”;D) a ruch na tamtych drogach to jakaś zwariowana gra, na zasadzie kto kogo i z której strony, bardzo łatwo o problemy..
Malith okazał się świetnym, doświadczonym i spokojnym kierowca i mogliśmy zupełnie zapomnieć o stresie na drogach.. Samochód to zadbana, przestronna limuzyna Toyoty, którą Malith sam wypożycza.

Kierowca naprawdę godny polecenia a jednocześnie przesympatyczny człowiek, biedny, ale uczciwy i honorowy.
Jak było trzeba to robił nam też za „przewodnika” (ale nie narzucając nic nigdy a nawet podpowiadał często co i jak, aby nie dać się naciągnąć i nie przepłacać).
Bez problemu organizował nam też noclegi na miejscu, zawsze czysto i bezpiecznie, w pułapie cenowym jaki sobie życzyliśmy (my np. zgodnie z planem nigdy nie przekroczyliśmy 30$ za pokój).
Nigdy nie narzucał się ze swoją osobą, ale też zawsze był gdzieś w pobliżu kiedy okazywał się potrzebny, 24 na dobę do dyspozycji :)

Z mojej strony wielki pozytyw! Polecam.

Krzysiek

lucyna17 dołączył
18.08.2014

lucyna17 18:06 | 08.01.2015

Witam! właśnie chciałam skorzystać z oferty ale Pan kierowca napisał, ze chce 60 dolarów za dzień i to np. wg jego planu z Waligama do Matara (20km) jeżeli chcę mieć inny plan muszę płacić extra.... Chciałam aby przywiózł nas z Colombo do Bentota (bo tam musimy się zatrzymać na kilka dni. Więc chce extra kasę za "czekanie" kierowcy, którego nie potrzebuję w tym czasie...

kchojn dołączył
23.01.2011

kchojn 19:05 | 08.01.2015

Witam :) chyba małe nieporozumienie :) auta z kierowcą raczej wynajmuje się tam na kilka dni na objazdówkę po wyspie. Nikt tam się nie będzie raczej fatygował z drugiego końca wyspy, aby zrobić jeden kurs 60km i wrócić do domu albo czekać kilka dni na następny.. Aby dostac sie z Colombo do Bentota łatwiej chyba wynająć tuk tuka na miejscu, ew. szukać kierowcy który mieszka bezposrednio w Colombo..

Botuk dołączył
11.05.2014

Botuk 11:02 | 06.02.2015

Witaj,

trochę to dziwne, ale może się cos zmieniło. A może po prostu nie najlepiej trafiłaś. My byliśmy w 2013 roku i wspominam kierowcę jako osobę bardzo spolegliwą i chętną do pomocy. Co do cen, programu, można się było zawsze dogadać. Mieliśmy wynajęte hotele z Polski, ale na miejscu się okazało, że w dwóch wypadkach spudłowaliśmy. Shiro ( tak się nazywał nasz kierowca) okazał się niezłym negocjatorem, nie mówiąc o tym, ze szybko przewiózł nas do sobie znajomego miejsca, o niebo lepszego w niższej cenie. Jeśli to jeszcze aktualne to może spróbuj się z nim skontaktować ( siroshan77@gmail.com, siroshan@hotmail.com, 0094(0)776915611. ). Pozdrawiam i życzę udanego podróżowania po tej "Azji w pigułce", jak ktoś trafnie moim zdaniem nazwał Sri Lankę.

ufi dołączył
29.05.2015

ufi 10:03 | 29.05.2015

Potwierdzam, dodam jeszcze, że Siro ma fajną furę (25 letni Nissan Cedric wyposażony w zasłonki!) :)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/108325737/_MG_0821a.jpg

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl