Forum dyskusyjne
lot na Sri lankę
kategoria podróże po świecie
kraj Sri Lanka
Beata & Tomek Globetrotting 14:48 | 17.08.2011
bardzo tanie sa loty w Londynu do Colombo jak sie trafii na okazje zeby do Londka doleciec. I sa bezposrednie nie trzeba sie nigdzie zatrzymywac
zgłoszone do moderacji
emancypantka 13:34 | 27.09.2010
Dzwoniłam do ambasady i powiedzieli, że nie ma problemu z ponownym przedostaniem się ze Sri lanki do Indii, jeśli masz wizę wielokrotnego wjazdu. Czy ktoś coś o tym wie??
zgłoszone do moderacji
benbm 22:12 | 19.09.2010
Jest mały problem jak wjedziesz z Indii do Sir Lanki to dopiero za dwa miesiąca oficjalnie możesz wjechać za dwa miesiące mnie zezwolenie na powrót do indii kosztował 1200 rupi i 4 dni nerwów więc sprawdz dokładnie by nie mieć kłopotów HAJER
zgłoszone do moderacji
emancypantka 00:10 | 19.09.2010
No ja raczej mało wypoczywam gdy wyjeżdżam :) raczej nie korzystam z biur podróży, na własną rękę podróżuje, ale dziękuję za podpowiedź. Zdecydowałam lecę i chyba wezmę tę opcję, że najpierw jeszcze polecę do Indii a później do Sri Lanki
zgłoszone do moderacji
Ania___2222 15:32 | 17.09.2010
Warto zwiedzić :) byłam na Sri lance rok temu, w sierpniu podczas 10-dniowego święta w Kandy-gdy święty ząb Buddy (podobno trzonowiec) był niesiony na grzbiecie słonia-była to procesja w której brało udział ponad 100 odświętnie przystrojonych słoni. W Kandy Świątynia Zęba-piękna, w Galle warto wybrać się z rana na targ rybny, pamiątki- batiki-duży wybór, wiele kolorów i wzorów. Myślę, że Sri lanka bardziej nadaje się na zwiedzanie niż na wypoczynek. My byliśmy na pobytówce a wycieczki braliśmy u polskiego przewodnika, ma on biuro podróży na Sri lance-Paweł Szozda http://www.srilankapolonia.pl/ to jego strona internetowa. Polecam-opowiada dużo i ciekawie, robi wycieczki na zamówienie, wedle życzenia. Pozdrawiam :)
zgłoszone do moderacji
kari 11:11 | 17.09.2010
Co do Sri Lanki - stanowczo tak. Najważniejsze są Kandy - święte miasto, Sigirija - skała z ruinami pałacu władcy, świątynia w Dambuli i Galle - miasto portowe z ruinami fortu na południu. Poza tym warto zajrzeć też do którejś ze świątyń hinduistycznych... urok Sri Lanki - pomijaj ąc cudowną przyrodę i ciepły, przezroczysty ocean - polega na tym, że to kraj czterech religii, które akurat tam się nie gryzą. Może dlatego, że dominuje buddyzm. Religie się przenikają i tworzą niepowtarzalną mozaikę - tylko tam zobaczysz Buddę w aureoli :) Polecam
zgłoszone do moderacji
benbm 05:08 | 13.09.2010
Z Indii leciałem z Bengalore za 80 usa w dwie strony ,można taniej z Madrasu za 40 usa
zgłoszone do moderacji
benbm 05:06 | 13.09.2010
Warto ,jeszcze ostatnie posterunki po wojnie domowej ,i widać lekkie napięcie ale to ciebie nie dotyczy ,piekne plaże super ludzie ,zabytki ,monotonne ,warto zobaczyć kilka świątyń HAJER
zgłoszone do moderacji
emancypantka 17:23 | 12.09.2010
A czy możecie wyrazić opinie o tym kraju? Czy warto go zobaczyć, jak z różnorodnością. Jakieś praktyczne wskazówki co do miejsc wartych zobaczenia itp. Byłam już w Idniach i tamta kultura mnie zafascynowała. Zamierzam zwiedzić Sri Lankę i później południowe Indie, czy warto zwiedzić ten kraj?
zgłoszone do moderacji
emancypantka 18:40 | 11.09.2010
Dzięki wielkie.
zgłoszone do moderacji
benbm 17:15 | 11.09.2010
z Katowic wizzir do Kijowa dalej Arabami cena od 1500 -1800 wejdz na stronę Arabii
zgłoszone do moderacji
emancypantka 22:47 | 10.09.2010
Witajcie, czy podpowie mi ktoś jak najtaniej dostać się na Sri Lankę - tzn jakie są najtańsze linie. Mam zamiar wyruszyć w tamte strony na przełomie grudnia i stycznia i później na południowe Indie. Będę wdzięczna za podpowiedź
zgłoszone do moderacji