Forum dyskusyjne
lot na Sri lankę
kategoria podróże po świecie
kraj Sri Lanka
emancypantka 22:47 | 10.09.2010
Witajcie, czy podpowie mi ktoś jak najtaniej dostać się na Sri Lankę - tzn jakie są najtańsze linie. Mam zamiar wyruszyć w tamte strony na przełomie grudnia i stycznia i później na południowe Indie. Będę wdzięczna za podpowiedź
benbm 17:15 | 11.09.2010
z Katowic wizzir do Kijowa dalej Arabami cena od 1500 -1800 wejdz na stronę Arabii
emancypantka 17:23 | 12.09.2010
A czy możecie wyrazić opinie o tym kraju? Czy warto go zobaczyć, jak z różnorodnością. Jakieś praktyczne wskazówki co do miejsc wartych zobaczenia itp. Byłam już w Idniach i tamta kultura mnie zafascynowała. Zamierzam zwiedzić Sri Lankę i później południowe Indie, czy warto zwiedzić ten kraj?
benbm 05:06 | 13.09.2010
Warto ,jeszcze ostatnie posterunki po wojnie domowej ,i widać lekkie napięcie ale to ciebie nie dotyczy ,piekne plaże super ludzie ,zabytki ,monotonne ,warto zobaczyć kilka świątyń HAJER
benbm 05:08 | 13.09.2010
Z Indii leciałem z Bengalore za 80 usa w dwie strony ,można taniej z Madrasu za 40 usa
kari 11:11 | 17.09.2010
Co do Sri Lanki - stanowczo tak. Najważniejsze są Kandy - święte miasto, Sigirija - skała z ruinami pałacu władcy, świątynia w Dambuli i Galle - miasto portowe z ruinami fortu na południu. Poza tym warto zajrzeć też do którejś ze świątyń hinduistycznych... urok Sri Lanki - pomijaj ąc cudowną przyrodę i ciepły, przezroczysty ocean - polega na tym, że to kraj czterech religii, które akurat tam się nie gryzą. Może dlatego, że dominuje buddyzm. Religie się przenikają i tworzą niepowtarzalną mozaikę - tylko tam zobaczysz Buddę w aureoli :) Polecam
Ania___2222 15:32 | 17.09.2010
Warto zwiedzić :) byłam na Sri lance rok temu, w sierpniu podczas 10-dniowego święta w Kandy-gdy święty ząb Buddy (podobno trzonowiec) był niesiony na grzbiecie słonia-była to procesja w której brało udział ponad 100 odświętnie przystrojonych słoni. W Kandy Świątynia Zęba-piękna, w Galle warto wybrać się z rana na targ rybny, pamiątki- batiki-duży wybór, wiele kolorów i wzorów. Myślę, że Sri lanka bardziej nadaje się na zwiedzanie niż na wypoczynek. My byliśmy na pobytówce a wycieczki braliśmy u polskiego przewodnika, ma on biuro podróży na Sri lance-Paweł Szozda http://www.srilankapolonia.pl/ to jego strona internetowa. Polecam-opowiada dużo i ciekawie, robi wycieczki na zamówienie, wedle życzenia. Pozdrawiam :)
emancypantka 00:10 | 19.09.2010
No ja raczej mało wypoczywam gdy wyjeżdżam :) raczej nie korzystam z biur podróży, na własną rękę podróżuje, ale dziękuję za podpowiedź. Zdecydowałam lecę i chyba wezmę tę opcję, że najpierw jeszcze polecę do Indii a później do Sri Lanki
benbm 22:12 | 19.09.2010
Jest mały problem jak wjedziesz z Indii do Sir Lanki to dopiero za dwa miesiąca oficjalnie możesz wjechać za dwa miesiące mnie zezwolenie na powrót do indii kosztował 1200 rupi i 4 dni nerwów więc sprawdz dokładnie by nie mieć kłopotów HAJER
emancypantka 13:34 | 27.09.2010
Dzwoniłam do ambasady i powiedzieli, że nie ma problemu z ponownym przedostaniem się ze Sri lanki do Indii, jeśli masz wizę wielokrotnego wjazdu. Czy ktoś coś o tym wie??
Beata & Tomek Globetrotting 14:48 | 17.08.2011
bardzo tanie sa loty w Londynu do Colombo jak sie trafii na okazje zeby do Londka doleciec. I sa bezposrednie nie trzeba sie nigdzie zatrzymywac