/ / SRI LANKA > lot na Sri lankę > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

lot na Sri lankę

kategoria podróże po świecie

emancypantka dołączył
16.05.2008

emancypantka 22:47 | 10.09.2010

Witajcie, czy podpowie mi ktoś jak najtaniej dostać się na Sri Lankę - tzn jakie są najtańsze linie. Mam zamiar wyruszyć w tamte strony na przełomie grudnia i stycznia i później na południowe Indie. Będę wdzięczna za podpowiedź

benbm dołączył
09.06.2002

benbm 17:15 | 11.09.2010

z Katowic wizzir do Kijowa dalej Arabami cena od 1500 -1800 wejdz na stronę Arabii

emancypantka dołączył
16.05.2008

emancypantka 18:40 | 11.09.2010

Dzięki wielkie.

emancypantka dołączył
16.05.2008

emancypantka 17:23 | 12.09.2010

A czy możecie wyrazić opinie o tym kraju? Czy warto go zobaczyć, jak z różnorodnością. Jakieś praktyczne wskazówki co do miejsc wartych zobaczenia itp. Byłam już w Idniach i tamta kultura mnie zafascynowała. Zamierzam zwiedzić Sri Lankę i później południowe Indie, czy warto zwiedzić ten kraj?

benbm dołączył
09.06.2002

benbm 05:06 | 13.09.2010

Warto ,jeszcze ostatnie posterunki po wojnie domowej ,i widać lekkie napięcie ale to ciebie nie dotyczy ,piekne plaże super ludzie ,zabytki ,monotonne ,warto zobaczyć kilka świątyń HAJER

benbm dołączył
09.06.2002

benbm 05:08 | 13.09.2010

Z Indii leciałem z Bengalore za 80 usa w dwie strony ,można taniej z Madrasu za 40 usa

kari dołączył
24.02.2010

kari 11:11 | 17.09.2010

Co do Sri Lanki - stanowczo tak. Najważniejsze są Kandy - święte miasto, Sigirija - skała z ruinami pałacu władcy, świątynia w Dambuli i Galle - miasto portowe z ruinami fortu na południu. Poza tym warto zajrzeć też do którejś ze świątyń hinduistycznych... urok Sri Lanki - pomijaj ąc cudowną przyrodę i ciepły, przezroczysty ocean - polega na tym, że to kraj czterech religii, które akurat tam się nie gryzą. Może dlatego, że dominuje buddyzm. Religie się przenikają i tworzą niepowtarzalną mozaikę - tylko tam zobaczysz Buddę w aureoli :) Polecam

Ania___2222 dołączył
26.07.2010

Ania___2222 15:32 | 17.09.2010

Warto zwiedzić :) byłam na Sri lance rok temu, w sierpniu podczas 10-dniowego święta w Kandy-gdy święty ząb Buddy (podobno trzonowiec) był niesiony na grzbiecie słonia-była to procesja w której brało udział ponad 100 odświętnie przystrojonych słoni. W Kandy Świątynia Zęba-piękna, w Galle warto wybrać się z rana na targ rybny, pamiątki- batiki-duży wybór, wiele kolorów i wzorów. Myślę, że Sri lanka bardziej nadaje się na zwiedzanie niż na wypoczynek. My byliśmy na pobytówce a wycieczki braliśmy u polskiego przewodnika, ma on biuro podróży na Sri lance-Paweł Szozda http://www.srilankapolonia.pl/ to jego strona internetowa. Polecam-opowiada dużo i ciekawie, robi wycieczki na zamówienie, wedle życzenia. Pozdrawiam :)

emancypantka dołączył
16.05.2008

emancypantka 00:10 | 19.09.2010

No ja raczej mało wypoczywam gdy wyjeżdżam :) raczej nie korzystam z biur podróży, na własną rękę podróżuje, ale dziękuję za podpowiedź. Zdecydowałam lecę i chyba wezmę tę opcję, że najpierw jeszcze polecę do Indii a później do Sri Lanki

benbm dołączył
09.06.2002

benbm 22:12 | 19.09.2010

Jest mały problem jak wjedziesz z Indii do Sir Lanki to dopiero za dwa miesiąca oficjalnie możesz wjechać za dwa miesiące mnie zezwolenie na powrót do indii kosztował 1200 rupi i 4 dni nerwów więc sprawdz dokładnie by nie mieć kłopotów HAJER

emancypantka dołączył
16.05.2008

emancypantka 13:34 | 27.09.2010

Dzwoniłam do ambasady i powiedzieli, że nie ma problemu z ponownym przedostaniem się ze Sri lanki do Indii, jeśli masz wizę wielokrotnego wjazdu. Czy ktoś coś o tym wie??

Beata & Tomek Globetrotting dołączył
01.08.2011

Beata & Tomek Globetrotting 14:48 | 17.08.2011

bardzo tanie sa loty w Londynu do Colombo jak sie trafii na okazje zeby do Londka doleciec. I sa bezposrednie nie trzeba sie nigdzie zatrzymywac

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl