/ / SRI LANKA > Sri Lanka Listopad > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Sri Lanka Listopad

kategoria podróże po świecie

gomez80 dołączył
17.09.2012

gomez80 22:53 | 03.12.2012

Witam! Byłem w LIstopadzie na Sri Lance. Głównie podróżowaliśmy po hill (Adams Peak, Worlds End, Nuwara Eliya potem South :) Jak coś chcecie wiedzieć pytajcie! :)

julka2 dołączył
21.10.2012

julka2 21:50 | 04.12.2012

Cześć
Jakie wrażenia i jak czasowo można zwiedzić Worlds i Nuwara?Co ze sobą tam zabrać?

gomez80 dołączył
17.09.2012

gomez80 18:43 | 05.12.2012

Cała wycieczka na World`s End trwa z 5-6h. 1,5h samochodem na miejsce no a potem spacer po parku trwa z 2,5h. Nie spodziewajcie sie jakiegoś survivalu bo wycieczka troszku emerycka ale bardzo ładne krajobrazyi okolica. Coś ciepłego trza wziąść bo zaczyna sie skoro świt no i jakas lekką kurtke przeciwdeszczową. Na Nuware to 2-3dni max wystarczą. Malownicza mieścina, mozna zwiedzić fabryke herbaty, zobaczyć wodospad i zaliczyć najwieksza góre na sri lance, niestety na szczyt nie da sie wejść bo zamontowali tam jakieś nadajniki wiec troche kapa. Dobre żarcie w Milano Restaurant a noclego polecam w King`s Fern Cottage. Pozdrawiam

pgrygale dołączył
05.12.2012

pgrygale 12:10 | 05.12.2012

Cześć. Jedziemy ( z synem i żoną) koniec stycznia. Czy plazowaliście na południu? które miejsca polecacie na tydzień "byczenia" na plazy i które hotele/GH ( podstawowy wymóg- czystośc - nie luksusy). Czy korzystaliście z kierowcy/przewodnika? jesli tak czy polecilibyście go ?
Czy na Sri Lance nalezy się obawiać jadowitych węży i skorpionów?

gomez80 dołączył
17.09.2012

gomez80 18:52 | 05.12.2012

Jeśli na południu to Hikkaduwa! Piękne plaże, fajna mieścina ludzie etc. Znaleźliśmy extra nocleg Richard`s Son`s Villa Beach Guest House ja płaciłem 1500 rupi za pokój 2os. czysto i przytulnie. Do oceanu z 50m cisza spokój miła obsługa i blisko wszędzie. Tam możecie sie pouczyć serfować (frajda nieziemska choć cieżko jak cholera:)). Myśmy przemierzali wyspe środkami komunikacji: autobus, pociąg bardzo tanio i baardzo długo sie jedzie. z 100km jedziesz około 6h jednym i drugim. Też niedaleko jest taka przytulna wiocha Mirisa ale tam to już sie tylko leży na hamaku i odpoczywa :) nie ma tam nic innego do roboty. Do Galle też mozna sie wybrac na 1 dzień. Skorpionów i weży nie widziałem, raz mnie postraszył dosć wielki włochaty pająk ale raczej nie był agresywny bo spieprzał szybciej niż ja.

PiK dołączył
05.12.2012

PiK 20:50 | 05.12.2012

Cześć, pod koniec stycznia jedziemy na 10dni na SL. Zamierzamy wynająć kierowcę na ten cały okres. Często w tych firmach można też zamówić nocleg i wyżywienie. Taka dopłata wynosi dla 2 osób 45-65$/dzień. Jak myślisz czy warto? Nie chcemy tracić czasu na szukanie noclegów, ale .... wiadomo kasa się może przydać na inne rzeczy. Pozdrawiam

julka2 dołączył
21.10.2012

julka2 20:42 | 06.12.2012

gomez dzięki za relację. Dane i opinie o kierowcach są na wątku Rady i porady SL. Ja zdecydowałam się na kierowcę Kusumsiri i wycenił mi dzień za 75$ ( za 3 osoby) , w to wliczony jest jego koszt. Hotele są bez basenów.Można drożej z basenem. Jego adres: kusumsiri55@gmail.com

PiK dołączył
05.12.2012

PiK 05:33 | 07.12.2012

@julka2
napisz proszę czy te 75$ jest za 3 osoby z hotelami?

mario-mil dołączył
21.10.2008

mario-mil 07:08 | 07.12.2012

Odnośnie miejscówki proponuję przeczytac ponizszy wątek
http://www.globtroter.pl/forum/watek,45046,fantastyczna,miejscowka,,,,,,sri,lanka.html

My z żoną byliśmy tam i w tym roku też już mamy rezerwację na przełomie stycznia i lutego.
Pozdrowienia z upalnego Zanzibaru

Mariusz

gomez80 dołączył
17.09.2012

gomez80 19:04 | 07.12.2012

utargujecie sie do 60$ i bedzie gites :) no to na pewno najszybszy sposób podróżowania bo komunikacja miejska mega wolna choć plusem jest poobcowanie z tubylcami :) udanej wyprawy!!! Ale wam zazdroszcze hehe

gomez80 dołączył
17.09.2012

gomez80 19:07 | 07.12.2012

na szukanie noclegów to raczej sie nie traci czasu, zazwyczaj to nocleg znajduje Cie sam :). A gdzie chcecie jechać?? Tam za 45$ dziennie na 2 żyjecie jak król i królowa :) wiec szkoda tracić to na kierowce... no ale zależy jaki macie plan wycieczki.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl