/ / > Rodos > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Rodos

kategoria podróże po świecie

remembil dołączył
21.06.2006

remembil 07:38 | 22.06.2006

Prosiłabym o informacje na temat greckiej wyspy Rodos. Byłabym wdzięczna za namiary na nocleg, za info, czy i gdzie wypożyczać samochód, jaki jest koszt wypożyczenia sprzętu do windsurfingu i czy warunki są sprzyjające by posurfować, co warto zwiedzić czego warto unikać.
Z góry dziękuję za odzew

annamania dołączył
28.07.2004

annamania 12:32 | 01.07.2006

na Rodos byłam kilka razy i za każdym razem prawie wszystko sie zmienia
wypożyczenie średniej klasy samochodu w mniejszych miejscowościach/czyli nie w Rodos ania np. Faliraki / to koszt ok60 euro za trzy dni to tyle co skuter na 6 dni-polecam
wyspa jest na tyle mała ,że spokojnie można ją zwiedzić poruszając się na skuterze
koniecznie Prasonisi jeżeli interesuje Cię surfing a po drodze Katawia,Siena Monolitos Dolina motyli-koniecznie, i Epta Piges - czyli siedem żródeł
poza tym Lindos i południowe wybrzeże
od kąd na wyspie pojawiło się euro generalnie jest drogo -unikać blichtru i dużych restauracji
Rodos to świetny wybór ,życzę udanych wakacji

remembil dołączył
21.06.2006

remembil 07:55 | 03.07.2006

super!, ślicznie dziękuję za wszelkie wskazówki, na pewno z nich skorzystam. Czy może znasz jakieś stosunkowo tanie miejsce na nocleg?

autoway dołączył
20.06.2006

autoway 21:21 | 11.04.2007

Zapraszam do wynajmu auta na Rodos:
http://www.autoway-polska.com

mamy w ofercie także niedrogie noclegi na wyspie

Megx dołączył
30.03.2007

Megx 14:49 | 12.04.2007

Czesc. Jesli chcesz aktywnie spedzic swoj urlop w cieplutkim miejscu i interesujacej atmosferze - Rodos to swietny wybor. jesli surfujesz od jakiegos czasu to polecam zachodnia strone wyspy (niezle wieje!), jesli dopiero zaczynasz i szukasz raczej spokojnej wody - wybierz wschodnie wybrzeze. Szkolek jest bez liku - jest w czym wybierac - poszukaj w necie. Swietnym miejscem na surfowanie jest poludniowy polwysep Prasonisi - tu po jednej stronie spokojnie, po drugiej niezle daje - naprawde rewelacja! Ale jesli nie chcesz przesiedziec calego urlopu w towarzystwie chmary Polakow, to odradzam (pol polwyspu helskiego mozna tam spotkac!, 3 szkolki polskie maja tam siedzibe). Osobiscie polecam zatrzymac sie w miejscowosci Rodos - tu tez sa szkolki - polecam zwlaszcza po zachodniej, wietrznej stronie. A przy tym super miejsce jesli chodzi o wieczorne zabawy, nie bedzieszz sie nudzic ani minuty, swietna baza wypadowa. o miejscach wartych polecenia nie bede pisala - podlaczam sie pod slowa poprzednika na forum. Ale raczej polecam klimatyzowany samochod, niz skuterek do zwiedzania - jest naprawde goraco i przy dluzszych trasach ciezko jest wytrzymac na skuterku. Warto tez wybrac sie na wycieczke statkiem na pobliskie wyspy. Pozdrawiam, Magda

vise dołączył
09.04.2005

vise 20:45 | 26.06.2010

Co do motyli to czysta paranoja ?reklama robi swoje? staraj sie wcześnie rano lub wieczorem podrózować po wyspie, uff gorąco . Tanie są autobusy 3-6 Euro, rozkłady po ang., wzdłuż wybrzeża co godzine jadą , ewen. polecam Taxi bardzo tanie , a przy każdym postoju wisi cennik za kurs do danej osady, hotelu itp. poza tym same skały troche kóz mało zieleni oprócz sadów oliwnych a najbardzjej polecam pływanie

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 20:38 | 26.06.2010

windsurfing tylko Prasonisi, a noclegi mozna znaleźć Lindos lub Genadi i śmigać na skuterze super

sempek dołączył
03.07.2010

sempek 17:52 | 04.07.2010

piękna wyspa, zwiedziłem ją cała samochodem (nowy Peugeot 207) w jeden dzień za 40 Euro. Niesamowite wrażenia, piękna plaża w Faliraki i chyba najbardziej rozrywkowe miasteczko ze wszystkich na wyspie. Swietne widoki z akropoli w Lindos. No nie idzie przechwalić...
Co do tanich noclegów nic nie wiem bo byłem przez biuro podróży.

Olciam dołączył
26.09.2010

Olciam 18:10 | 26.09.2010

byłam na Rodos dzięki ofercie last minute z tym biurem , nie odczułam jakiegoś dyskomfortu związanego z rezydentem i ogólnie biorąc pod uwage wycieczkę, raczej zadowolona byłam ,ze go więcej nie było niż był , bo było super nikt nie przypominał o kraju i można było się skupić na czymś innym np. na barze :) a w byłam w Blue Sea Beach Resort

podróżniczka89 dołączył
15.02.2011

podróżniczka89 15:48 | 15.02.2011

jak jest z podróżowaniem autem na rodos? chodzi mi głównie o wynajęcie auta, potrzebna jest karta kredytowa?

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 20:31 | 15.02.2011

Ja poruszałam się skuterem. noclegi w Genadi tańsze niż w Prasonisi oferte windsurfingu znajdziesz pod: http://prasonisi.pl/index.php/ski/free

autoway dołączył
20.06.2006

autoway 17:25 | 18.02.2011

Wynajem na Rodos
Zapraszamy do wypożyczalni samochodów na terenie Grecji - AUTOWAY POLSKA:
http://www.autowaypolska.com
http://www.autokreta.pl

Kreta, Rodos, Korfu, Zakynthos, Halkidiki, Santorini, Ateny, Kos

oferujemy:
pełne ubezpieczenie aut, nowe samochody, brak limitu km, brak udziału własnego, foteliki dla dzieci, brak kaucji, bezpłatną dostawę pod hotel/lotnisko, 24-godz serwis drogowy.

Rezerwacje w Polsce i po polsku.
Kontakt
info@autoway-polska.com
http://www.autagrecja.pl

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2023 Globtroter.pl