/ / > Wakacje w Bułgarii - z kim i do jakiego kurortu > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Wakacje w Bułgarii - z kim i do jakiego kurortu

kategoria podróże po świecie

iolka dołączył
15.11.2010

iolka 17:54 | 15.11.2010

Witam! Jestem nowa na forum więc chciałabym od razu skorzystać z okazji i się przywitać. Chciałam zapytać Was o Bułgarię. Planujemy w przyszłym roku pierwszy rodzinny wyjazd za granicę. Nasza córeczka ma 4 latka i myślę, że spokojnie możemy już polecieć gdzieś wszyscy razem na wczasy. Postawiliśmy z mężem na Bułgarię z tego względu, że wycieczki tam nie są drogie, a w sezonie pogoda jest ponoć naprawdę cudowna. Nie mamy pomysłu do którego konkretnie miejsca pojechać, nie mówiąc już o hotelu w którym moglibyśmy mieszkać. Musi to być oczywiście miejsce z atrakcjami dla dziecka. Będę wdzięczna jeżeli ktoś w tej kwestii będzie mógł doradzić. Pozostaje jeszcze jedna kwestia - organizatora. Na własną rękę nie chcemy jechać, postanowiliśmy, że skorzystamy z usług jakiegoś biura podróży. I z tym też jest związane moje następne pytanie - czy wiecie może które biura organizują fajne wycieczki do Bułgarii? Dobrze by było gdyby biuro nie narzucało jakiś cen z kosmosu. Słyszałam, że w scan holiday i w Alfastarze mają nawet tanio, a w cenie jest jeszcze ubezpieczenie. Sama nie wiem, bo nigdzie na żadnych organizowanych przez biuro wczasach nie byłam. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za odpowiedzi!

tkos dołączył
29.11.2009

tkos 00:52 | 18.11.2010

objeździłem Bułgarię wzdłuż i wszerz, od północy na południe...kazdy lubi co innego...jeśli lubisz blichtr i plastikowe klimaty to wybierz się do Złotych Piasków lub Słonecznego Brzegu....jesli jednak lubisz miasteczka z kameralnym klimatem, powiewem historii i względnym spokojem to jedź do Sozopolu - skalnego miasta koło Burgas ;)

iolka dołączył
15.11.2010

iolka 20:35 | 22.11.2010

Nie bardzo wiem właśnie dokładnie gdzie lecieć. Ale kuszą mnie te Złote Piaski. Rozmawiałam niedawno ze znajomą, okazało się, ze jakiś czas temu była w tej miejscowości z tym, że na własną rękę - a ja tak nie chcę. Rozglądałam się po kilku biurach, przeglądałam ceny, hotele. Alfa Star i tui mają trochę fajnych propozycji. Ale cały czas nie wiem na co się zdecydować.

łazik dołączył
09.11.2009

łazik 20:21 | 23.11.2010

Sozopol jest dobrą opcją. cisza i spokój. piękna jest stara część, w której można zjeść wieczorem cudowną kolację, zaraz nad urwiskiem skalnym. Obsługa on Top. można stamtąd płynąć statkiem do Nesebr oraz autobusem do Stambułu. Nie warto jechać z biurem podroży, wszystko można bez problemu załatwić samemu, ale każdy ma swój sposób na podróżowanie.

junoonna dołączył
15.11.2010

junoonna 11:35 | 24.11.2010

Podróżowanie z biurem ma swoje zalety szczególnie jeśli chce się gdzieś pojechać z dzieciakami. Powiem szczerze, że ja nie miałabym siły wszystkiego organizować na własną rękę. Niech ktoś to zrobi za mnie ja ten czas poświęcę moim dzieciakom :) I byliśmy w Bułgarii z biurem i w sumie narzekać nie mogę. Wszystko było dobrze zorganizowane, a byliśmy właśnie w Złotych Pisakach.

iolka dołączył
15.11.2010

iolka 13:44 | 24.11.2010

No właśnie o to chodzi, że ja nie chcę organizować wszystkiego sama. Ciężko pracuję i jak mam urlop to chciałabym żeby ktoś załatwiał pewne sprawy za mnie, a nie żebym ja miała wszystko na swojej głowie. Czytałam trochę na forach o biurach, które wymieniłam wcześniej i właśnie spośród nich będę wybierać. Zobaczę jeszcze jakie mają hotele do wyboru i ceny porównam. Chyba zdecyduję się na Złote Piaski.

iolka dołączył
15.11.2010

iolka 19:34 | 29.11.2010

Waham się teraz między itaką a Alfastarem, o nich najwięcej pozytywnych opinii ostatnio przeczytałam, nie porównywałam jeszcze cen, ale wolę zapytać najpierw tutaj czy macie jakieś doświadczenie z w/w biurami?

junoonna dołączył
15.11.2010

junoonna 13:51 | 30.12.2010

No ja właśnie byłam z alfa starem i mogę Ci powiedzieć, że wszystko było ok. Organizacja była świetna, wakacje się nam bardzo udały. Rezydent na miejscu był kompetentny i sympatyczny. Mogę Ci ich polecić. Jak dla mnie wszystko było ok.

iolka dołączył
15.11.2010

iolka 21:42 | 30.01.2011

Zarezerwowaliśmy wczasy do Bułgarii w Alfastarze. Jadą z nami jeszcze nasi znajomi więc z pewnością będzie nam raźniej i weselej. Oni lecą już trzeci raz i to trzeci raz z tym biurem i w to samo miejsce... podobno nie lubią zmian, a tamtejszy klimat najbardziej im odpowiada. No cóż, ludzie mają różne zwyczaje ;)

lena13 dołączył
14.09.2010

lena13 19:19 | 02.02.2011

byłam z Alfastarem w Egipcie i nigdy więcej z tym biurem nigdzie nie pojadę...

iolka dołączył
15.11.2010

iolka 16:29 | 18.03.2011

Zdaję sobie sprawę, że opinie są różne, ale wiem też, że ludzie często czepiają się byle czego. Wakacje już zarezerwowane, nie mogę się ich doczekać, no i pozostaje mi mieć nadzieję, że mnie się na wakacjach z alfa starem będzie podobalo!

kudik dołączył
20.07.2009

kudik 12:51 | 20.03.2011

Bedzie Ci się podobalo :) Najwazniejsze jest pozytywne nastawienie, a malkontentów znajdziesz wszedzie :)

07kamil dołączył
01.03.2012

07kamil 21:43 | 01.03.2012

Polecam apartamenty w Słonecznym Brzegu w nowym budynku - Grand Kameli 2.
Tanie wakacje w najpiękniejszym miejscu na ziemi!
Sprawdź ceny na http://www.grandkamelia2.republika.pl/
Bezpośrednio od właściciela!

Bullka dołączył
17.06.2018

Bullka 14:02 | 17.06.2018

ja jechałam z Coral Travel - uważam że to doskonały organizator, świetna organizacja, wszystko jasne, pełna opieka. i biuro jest pewniakiem wiec super opcja

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2023 Globtroter.pl