Forum dyskusyjne
Strefa wolnoclowa na Sri Lance
kategoria podróże po świecie
kraj Sri Lanka
gingus 18:31 | 12.10.2009
Witam, czy moglibyscie napisac, jak wyglada strefa wolnoclowa na Sri Lance? Czy sa fajne sklepy z kosmetykami, alkoholem, pamiatkami? Jak cenowo?Nacielismy sie juz raz w Kenii, gdzie w sklepie wolnoclowym perfumy okazaly sie byc zwykla podrobka :(
Dyzio 13:12 | 16.10.2009
Na lotnisku jest pare sklepow; ceny sa zawyzone porownujac je do sklepowych w miescie. Jezeli chodzi o kosmetyki - ja osobiscie nie kupuje ich na Sri Lance, poniewaz czesto sa stare lub zepsute (zapasch nie taki itd.). Markowe zegarki sa cenowo tansze jak w Europie (np.Rado).Za exkluzywne opakowanie herbaty (skorzany worek) chciano ostatnio ode mnie 15$, wiem, ze w miescie kosztuje 5.
Sklep "Odel" z ciuchami oferuje sortyment o 50% drozej jak w centrum miasta. Papierosow i alkoholu nie kupowalam, wiec nie wiem.
Pamiatki sa cenowo rowniez drozsze jak w sklepie; chyba ze porownywac bedziecie z hotelowymi. Jest ich bardzo duzy wybor - dla wyszystkich spiochow ostatnia szansa
Moze uda sie wam zrobic zakupy w sklepach "Laksala"sprzedajacych pamiatki - wyroby inwalidow. Sklepy Odel prowadza rowniez pamiatki.
bynio 14:18 | 16.10.2009
Alkohol oczywiście tańszy niż u nas, papierosy tak samo.
benbm 19:46 | 11.09.2010
Taniej ,alkohol papierosy sa tańsze na mieście niż na lotnisku ,na lotnisku to cepelia ,można pozbyć się reszty rupek