Forum dyskusyjne
Problem z wizą ETA
kategoria podróże po świecie
kraj Sri Lanka
Bolek brat Lolka 23:22 | 26.12.2012
Witam.Czy ktoś załatwiał wizę przez system Electronic Travel Authorization (ETA) na stronie: http://www.eta.gov.lk/slvisa/ .Mam następujący problem, podczas wypełniania pól z datami zostaje zamieniony dzień z miesiącem i wpisując przykładowo dzień przybycia w moim wypadku 4 luty 2013 otrzymuję 02-04-2013 i tu moja obawa, że dostanę wizę na kwiecień a nie na luty.
mario-mil 00:11 | 27.12.2012
Lotnisko w Colombo jest mało przytulne i od lutego do kwietnia trochę się tam wynudzisz ale na pocieszenie dodam że jeśli nie masz ETA to przy przylocie kupujesz wizę na miejscu.
malg141 07:53 | 27.12.2012
Hej, nie martw się , tak po prostu pokazuje datę. Wypełniałam chyba 3 razy. Za każdym razem nie było problemu. Dostajesz potwerdzenie na maila o złożeniu, potem czasami w tym samym dniu, czasami na drugi dzień potwerdzenie że dostałeś wizę.Tam bedzie napisane na jaki okres jest ta wiza, więc sprawdź jeszcze. Życzę miłego pobytu.Pozdrawiam Gosia
Boberek 15:53 | 27.12.2012
a czy ktoś miał taki problem???...aplikowalam o wizę 12/12. Od razu zapłaciłam kartą. Przyszło na maila potwierdzenie z numerem referencyjnym i informacją, że odpowiedzą w przeciągu 24 h...Minęły 2 tygodnie...a informacji zwrotnej brak....
malg141 17:13 | 27.12.2012
Nie miałam takiego problemu ale zdarzyło mi się raz że odpowiedz trafiła od razu do spamu i jeśli bym tam nie zajrzała to pewnie też bym się zastanawiała dlaczego nie mam odpowiedzi.Myślę, że najlepiej w tej sytuacji napisać na tego maila, który jest na dole w tym potwierdzeniu, że nie dostałaś odpowiedzi.
Pozdrawiam Gosia
Bolek brat Lolka 17:18 | 27.12.2012
Dziękuję Gosiu za radę, dzisiaj wypełniłem, zapłaciłem i otrzymałem potwierdzenie z numerem referencyjnym. Teraz pozostaje tylko czekać i mam nadzieję, że wszystko będzie OK.Pozdrowionka Piotrek.
Bolek brat Lolka 23:55 | 27.12.2012
Z ostatniej chwili.Właśnie otrzymałem upragnioną WIZĘ i niestety obawiam się, że dobrze nie jest.
Moja wiza traci ważność dopiero 26.06.2013 i prawdopodobnie moje ciężko zapracowane 20$ przeminęło z wiatrem. A tak na marginesie to jestem ciekaw jak system ETA zapisał moją datę urodzin 13 listopad, albo datę wydania paszportu 29 czerwiec. Podsumowując wylatuje 04.02.2013, a wizę mam prawdopodobnie od 02.04.2013, tak więc jak napisał mario-mil troszkę mogę się wynudzić, ale za to nikt nie będzie znał lepiej lotniska w Kolombo :)
Gorąco pozdrawiam!!!!!
Pogrążony w smutku Piotrek.
malg141 08:24 | 28.12.2012
Hej, Piotr, jak na mój gust masz dobrą wizę i nie masz się o co martwić:) Jeśli wybrałeś te daty z kalendarza, taki jak był w aplikacji to daty są ok, tak je pokazuje. Zerknęłam na moją starą wizę, żeby już się upewnić na 100%. Dostałam info 12.10.2012, że dostałam wizę a na niej miałam termin ważności Validity of ETA: 10/04/2013. To jest termin ważności tej wizy pół roku:) Zmyliłam Cie poprzednim mailem, bo napisałam żebyś tam sprawdził datę, sorki.I myślę, że nie straciłeś tych 20USD:) Pozdrawiam Gosia
malg141 08:27 | 28.12.2012
A leciałam 18.10.2012 żeby było jasne:)