Forum dyskusyjne
wymiana waluty
kategoria podróże po świecie
kraj Sri Lanka
lussi 14:59 | 18.02.2013
proszę o info nt wymiany pieniędzy? gdzie najlepiej; czy na lotnisku? (przyjeżdża po nas już przewioźnik na lotnisko więc może nas podwieżć gdzie chcemy (czy bank?)
pabur 14:02 | 19.02.2013
...czytałem, że zdecydowanie na lotnisku najkorzystniej, do powrotnej wymiany trzeba trzymać kwit.
lussi 14:22 | 19.02.2013
dziękuję za info... czyli tak czy siak trzeba wymienić coś tam na lotnisku a w razie czego resztę gdzieś tam w banku
bartek79 15:34 | 19.02.2013
Kasę można wymieniać wszędzie. Najwięcej płacą w sklepach z biżuterią.
lussi 16:25 | 19.02.2013
dziękuję za info - może Pan coś fajnego poleci? wypad na wieloryby??? bo o żółwiach coś czytałam, że naciągają - nie często wypływają
nefertari 22:58 | 19.02.2013
Na żółwie najlepiej do Mirisy. W lutym codziennie w nocy jakis wychodził :-)
lussi 16:21 | 20.02.2013
Dzięki ...a jeszcze miałabym pytanie; o której robi się ciemno?
pabur 16:18 | 21.02.2013
Ciemno robi się ok 18:00 praktycznie przez cały rok tak samo, co do żółwi to nie wiem w jaki sposób naciągają bo np w Tangalle czaka się na żółwia i jeśli przyjdzie to się płaci a jeśli się nie pojawi to się nie płaci...
inzynier 03:15 | 23.02.2013
najlepiej i tak wyplacac pieniadze z bankomatow - najoplacalniej i najwygodniej, bo jak sie skonczy gotowka to wyciaga sie karte i tyle. Co do zolwi - bardzo fajnym miejscem sa farmy zolwi, gdzie rozwija sie populacje a nastepnie wypuszcza do oceanu. Co do wielorybow , to faktycznie Mirrisa jest najlepsza. Warto doplacic do speedboat'a, poniewaz zwyklymi lodkami nawracanie za wielorybami trwa wieki. Sam plynalem z Bobbym i jego bratem, nie mam linka pod reka ale mozna znalezc w internecie bezproblemowo
lussi 14:20 | 23.02.2013
bardzo dziękuję za przydatne wiadomości... chciałam się jeszcze zapytać o info z innej beczki... przylatujemy do Colombo o 8.30 rano i przyjeżdża po nas na lotnisko kierowca. chcemy sobie odpocząć w negombo z 5 godzin (ponieważ czytałam, ze plaża i samo miejsce nie jest za ciekawe) dlatego o 15 chcemy podjechać trochę w kierunku Pinnewela i Dabulla. Słyszałam, że sierociniec słoni należy omijać dużym łukiem - czy warto tam stanąć i pojechać na wieczór do Dembulla?
lussi 14:20 | 23.02.2013
bardzo dziękuję za przydatne wiadomości... chciałam się jeszcze zapytać o info z innej beczki... przylatujemy do Colombo o 8.30 rano i przyjeżdża po nas na lotnisko kierowca. chcemy sobie odpocząć w negombo z 5 godzin (ponieważ czytałam, ze plaża i samo miejsce nie jest za ciekawe) dlatego o 15 chcemy podjechać trochę w kierunku Pinnewela i Dabulla. Słyszałam, że sierociniec słoni należy omijać dużym łukiem - czy warto tam stanąć i pojechać na wieczór do Dembulla?