Forum dyskusyjne
nocleg na pd Sri Lanca
kategoria podróże po świecie
kraj Sri Lanka
lussi 15:03 | 18.02.2013
Proszę o info nt noclegu na pd wyspy w Tangalla i Matara (hostel, fajna plaża, jedzonko)
pabur 14:01 | 19.02.2013
Dołączam się do prośby o fajne niedrogie miejsce z ładną plażą i rafą na 3 dniowy odpoczynek.
bartek79 15:35 | 19.02.2013
Mirissa, cudowne miejsce na ziemi z rajską plaża.
lussi 16:22 | 19.02.2013
dziękuję - pojedziemy - a może pamięta Pan adres fajnego hostelu?
Boberek 17:14 | 19.02.2013
potwierdzam....Mirissa zdecydowanie na 1 miejscu...parę dni temu zjechałam południe wyspy i ta plaża była po prostu prześliczna....przy niej Unawatuna wypada blado....po drugiej stronie ulicy, od razu przy plaży stał hotel Silan Mo, wyglądał super ze swoją kaskadową zabudową...nie nocowałam, ale jakoś utkwił mi w pamieci...
atagaja 19:21 | 19.02.2013
Boberek - jesteś jeszcze na Sri Lance? Może podpowiesz jakie są ceny noclegów na wyspie?
bartek79 17:59 | 20.02.2013
Ja mieszkałem w The Spicehttp://thespicehousemirissa.com/index.php
Cud w raju! Można na miejscu wynająć również chatki, pokoje.Ceny różne , w zeszłym roku najtanszy nocleg nad sama plaża 17 zł w pokoju 2 osobowym Beach Inns
izqa 12:30 | 15.07.2013
Mirissa – Shanali (naprzeciwko Calidans wymienionego w Lonely Planet) - guest house prowadzony przez nauczyciela i jakąś panią, 1200 Rs za noc, świetne warunki i 3 minuty piechotą do plaży. Kirinda - i tu należy podkreślić, że nocleg dla odważnych. Podipala i Hashan (adres: Karijjawala, Kirinda, Tissamaharamaya), ojciec i syn, zaprosili nas do swojego domu. Spaliśmy w ich łóżku i jedliśmy u nich - własnoręcznie przygotowane przez gospodarza posiłki, pysznie! Nocleg mieliśmy za 500 Rs! A za resztę - co łaska. I mnóstwo atrakcji - wycieczka rowerem do Bundali (za wejście nic niepłaciliśmy, po prostu przejechaliśmy przez park za darmo, podziwiając przyrodę wokól nas), krokodyl na polu ryżowym, wioska mnichów w dżungli, a wszystko dzięki uprzejmości gospodarza. Kąpiel i toaleta "Indian style", wiewiórki zjadające ubrania i podchodzące dzikie słonie. Ekstra :)
radionx 12:10 | 17.07.2013
Z drugiej strony Galle - Hikkaduwa i obiekt Lucky Dolphin. Bungalowy przy plaży. Trochę drożej, bo 2200 Rs, ale za cały bungalow z wielkim łożem. Leniwie, sympatycznie. Jedzenie - w dowolnej knajpie wzdłuż plaży ;)
nefertari 17:18 | 19.07.2013
zdecydowanie polecam Mirise ! koniecznie :-)
mala_globtroterka 23:51 | 20.07.2013
Tak jak poprzednicy polecam Mirissę, bardzo kameralnie i dobra baza wypadowa do innych miejsc.