/ / SRI LANKA > dostęp do internetu telefon > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

dostęp do internetu telefon

kategoria podróże po świecie

atagaja dołączył
27.02.2012

atagaja 22:10 | 15.03.2013

Witajcie! Pytanie do osób, które juz odwiedziły Sri lankę - co z internetem na wyspie? Czytałam gdzieś, że kupuje sie karty z netem. Orientujecie się, gdzie można je nabyć? I co z lokalną karta sim do telefonu? Która jest najkorzystniejsza dla połączeń do Polski?
Pozdrawiam!

kasy1 dołączył
10.10.2004

kasy1 22:26 | 15.03.2013

Na lotnisku mozesz kupic sim Dialog.1300 rupii,w tym 50 sms do Polski i okolo 30-40 minut rozmow.Lokalne w sieci po 1 rupii za minute o ile dobrze pamietam,netu chyba 1giga.Sa tez inne wersje z wieksza iloscia netu..

atagaja dołączył
27.02.2012

atagaja 12:46 | 16.03.2013

kasy1 - dzięki za informacje!

[konto usuniete] dołączył
20.07.2012

[konto usuniete] 13:01 | 17.03.2013

Dokładnie jak powyżej,wystarczy kupić kartę lokalnego operatora i wtedy masz dostęp do internetu. Poza tym w zależności od wybranego hotelu,ale jest też strefa wi-fi.

pabur dołączył
19.02.2013

pabur 15:05 | 27.03.2013

WiFi jest praktycznie w każdym hotelu nawet małym i większości restauracji, często nawet typowo lokalnych.

radionx dołączył
19.03.2012

radionx 18:18 | 02.04.2013

Witam. Byłem w 2012 i kupowałem lokalną kartę SIM. Są karty dla obcokrajowców (chyba Dialogu), ale rozmowy z nich są droższe. Karty dla lokalsów najpier nie chcieli mi sprzedać, że mam kupić tą specjalną dla obcokrajowców - tak było w punktach operatorów. Ale za 3cim podejściem w takim łączonym ksero z kafejką internetową i sprzedażą telefonów nie mieli obiekcji i sprzedali. Zrobili tylko ksero z paszportu i sami ją aktywowali. O ile roaming kosztuje straszną kasę - za pierwsze 3 dni kiedy go używałem poszło kilka stówek, to rozmowy z lokalnej karty są za grosze. Naładowana za 1000 rupii (25 zł) starczyła na 2 tygodnie sms-ów i nawet jakieś rozmowy z Polską. Jedyne co starsznie wpienia, telefon świeci prawie non stop co mocno rozładowuje baterię. Średnio co 2 minuty przychodzi wiadomość - na ogół konkursy - 24h na dobę. I to nie jako sms-y tylko wyświetla się przez ok 1 min na ekranie, a jak nie zareagujesz znika i nie ma jej w telefonie. Nie wiem jak to działa, bo u nas takich nie ma.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl