/ / SRI LANKA > Z Mirissy do Negombo jak dlugo i czym > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Z Mirissy do Negombo jak dlugo i czym

kategoria podróże po świecie

mychaciu dołączył
18.07.2013

mychaciu 14:49 | 11.09.2013

Prosze o porade czym najlepiej i najszybciej dostac sie z Mirissy do Negombo i o podanie przyblizonego czasu podrozy, serdecznie dziekuje

Włóczykijek dołączył
04.09.2013

Włóczykijek 19:07 | 11.09.2013

Można autobusem, ale zdecydowanie bardziej polecam pociąg - z Mirissa lub z Galle Fort.
Podróż trwa tak, czy inaczej, kilka godzin, ale pociągiem jest przyjemniej, przestronniej, chłodniej i ładne widoki na morze (polecam usiąść po lewej stronie patrząc w kierunku jazdy, czyli od strony morza).
Szybszą, aczkolwiek dużo droższą opcją jest wynajęty samochód - trzeba mocno się targować, ale nawet przy bardzo mocnym targowaniu pociąg będzie kilkukrotnie tańszy.

radionx dołączył
19.03.2012

radionx 11:26 | 12.09.2013

Pociągiem to chyba tylko z Kandy na południe warto dla widoków. Cały transport jest raczej ślimaczy, ale pociągi to już biją rekordy spóźnień :) Najszybciej będzie pewnie AC busem (wynajmu samochodu nie liczę). Najpierw czymś do Galle, a potem z Galle już są AC busy od razu do Kolombo, a z dworca autobusowego w Kolombo jeździ już czerwony (państwowy) autobus do Negombo za grosze (jedno z ostatnich stanowisk od bramy wjazdowej). Tempo podróży jakieś 40 km/h, więc szału z czasem nie ma - ale szybciej nie będzie :)

radionx dołączył
19.03.2012

radionx 11:31 | 12.09.2013

A co do czasu, to 5 godzin jak nic (czasu przesiadek nie licząc).

julka2 dołączył
21.10.2012

julka2 18:06 | 12.09.2013

Z Mirissy do Negombo nie było ( marzec 2013)bezpośredniego połączenia . Ja jechałam pociągiem z Weligamy ( następna miejscowość do której dojechałam tuk-tukiem).W Weligamie kupiłam bilet do Negombo ale trzeba się przesiąść w Kolombo. Podróż pociągiem trwa około 5 godzin łącznie. Koszt biletu był śmieszny (2 klasa). Można kupić bilet za 10$ w 1 klasie.Ja chciałam poznać a nie tylko zobaczyć Sri Lankę . Jest to"barwna" i dla nas ciekawa podróż. Pozdrawiam

kasdan dołączył
06.12.2011

kasdan 17:40 | 01.12.2013

Podróżował ktoś taksówką z (lotnisko )Negombo/ Kolombo do Mirisse (plaże) lub gdzieś obok? Proszę o info ile czasu i orientacyjnie ile kasy? Z lotniska lepiej brać taksę ze stoiska czy szukać na zewnątrz?

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl