/ / SRI LANKA > jedzenie Sri Lanka > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne


jedzenie Sri Lanka

kategoria podróże po świecie

Podroznik dołączył
15.10.2008

Podroznik 18:58 | 20.02.2014

czy dobre maja jedzenie? interesuje mnie ryby :)


[konto usunięte] dołączył
03.12.2012

[konto usunięte] 19:14 | 20.02.2014

Kwestia gustu. Poza Colombo i większymi ośrodkami turystycznymi raczej bardzo monotonne - tzn. wariacje ryżu z warzywami, rybą, owocami morza, kurczakiem. Mięso inne niż kurczak czasami można dostać, ale kiepskiej jakości. Ryby (morskie) i owoce morza dostaniesz bez problemu prawie wszędzie. Ryb słodkowodnych nie polecam.


Podroznik dołączył
15.10.2008

Podroznik 19:30 | 20.02.2014

Dziękuję za informację colmar, a powiedz jeszcze jaka jest tam pogoda w styczniu?


[konto usunięte] dołączył
03.12.2012

[konto usunięte] 19:50 | 20.02.2014

Jeśli bierzemy pod uwagę całą wyspę (poza kąpielą na wsch. wybrzeżu) poł. grudnia - poł. lutego jest najbardziej stabilna. W górach może sporadycznie popadać, noce są tam chłodne (ostatecznie wysokość robi swoje).


[konto usuniete] dołączył
02.10.2012

[konto usuniete] 19:55 | 20.02.2014

swieze ryby i owoce morza ...miodzio !
polecam tag rybny i tunczyka , tak swiezego , ze 'na platerze' masz wrazenie. ze sie jeszcze rusza !! , a tatar rybny, palce lizac !!
peace


Podroznik dołączył
15.10.2008

Podroznik 20:11 | 20.02.2014

:)


[konto usunięte] dołączył
03.12.2012

[konto usunięte] 20:18 | 20.02.2014

Zgadza się - świeżego tuńczyka (z box'u z lodem) dostanie się prawie wszędzie. Nawet na głębokim zadu....


rafffa dołączył
06.12.2013

rafffa 16:15 | 21.02.2014

witaj. jedzenie na sri lanka to totalna porażka. Oni wpier...... tylko ryż . ja też go bardzo lubie ale bez przesady. Pierwsze ryby jakie jadłem to dopiero w Negombo . Cała reszta wyspy to jakaś katastrofa. Ok na targu rybnym jest wszystko ! tylko co rozpalisz ognisko ?


Podroznik dołączył
15.10.2008

Podroznik 10:21 | 22.02.2014

nie,sushi zrobie :)


[konto usunięte] dołączył
03.12.2012

[konto usunięte] 15:04 | 22.02.2014

Z ciekawej kompozycji mogę polecić suszone, a następnie grilowane z bakłażanem plastry tuńczyka. Oczywiście na ostro. Niestety spotkałem to danie tylko raz, w Hambantota.



Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

  1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl