Forum dyskusyjne
jedzenie Sri Lanka
kategoria podróże po świecie
kraj Sri Lanka
Podroznik 18:58 | 20.02.2014
czy dobre maja jedzenie? interesuje mnie ryby :)
[konto usunięte] 19:14 | 20.02.2014
Kwestia gustu. Poza Colombo i większymi ośrodkami turystycznymi raczej bardzo monotonne - tzn. wariacje ryżu z warzywami, rybą, owocami morza, kurczakiem. Mięso inne niż kurczak czasami można dostać, ale kiepskiej jakości. Ryby (morskie) i owoce morza dostaniesz bez problemu prawie wszędzie. Ryb słodkowodnych nie polecam.
Podroznik 19:30 | 20.02.2014
Dziękuję za informację colmar, a powiedz jeszcze jaka jest tam pogoda w styczniu?
[konto usunięte] 19:50 | 20.02.2014
Jeśli bierzemy pod uwagę całą wyspę (poza kąpielą na wsch. wybrzeżu) poł. grudnia - poł. lutego jest najbardziej stabilna. W górach może sporadycznie popadać, noce są tam chłodne (ostatecznie wysokość robi swoje).
[konto usuniete] 19:55 | 20.02.2014
swieze ryby i owoce morza ...miodzio !polecam tag rybny i tunczyka , tak swiezego , ze 'na platerze' masz wrazenie. ze sie jeszcze rusza !! , a tatar rybny, palce lizac !!
peace
[konto usunięte] 20:18 | 20.02.2014
Zgadza się - świeżego tuńczyka (z box'u z lodem) dostanie się prawie wszędzie. Nawet na głębokim zadu....
rafffa 16:15 | 21.02.2014
witaj. jedzenie na sri lanka to totalna porażka. Oni wpier...... tylko ryż . ja też go bardzo lubie ale bez przesady. Pierwsze ryby jakie jadłem to dopiero w Negombo . Cała reszta wyspy to jakaś katastrofa. Ok na targu rybnym jest wszystko ! tylko co rozpalisz ognisko ?
[konto usunięte] 15:04 | 22.02.2014
Z ciekawej kompozycji mogę polecić suszone, a następnie grilowane z bakłażanem plastry tuńczyka. Oczywiście na ostro. Niestety spotkałem to danie tylko raz, w Hambantota.