/ / GRUZJA > Noclegi > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Noclegi

kategoria podróże po świecie

kraj Gruzja

margeritha dołączył
08.10.2006

margeritha 20:01 | 05.07.2014

Czesc, wybieramy sie w lipcu do Gruzji. Mamy dosc napiety plan i nie wiem czy zdecydowac sie lepiej na Signagi czy Doline Truso (wiecie skad najlepiej startowac zeby ja zobaczyc? Sa tam jakies trasy trekingowe albo mozliwosc wypozyczenia rowerow? )Czy mozecie mi polecic jakies noclegi w Kazbegi, Mesti i Batumi (wraz z cenami). Jak najlepiej dostac sie z Mestii do Batumi i ile trwa przejazd? Dzieki za wszelkie informacje.

Podróże Obieżyświatki dołączył
01.07.2014

Podróże Obieżyświatki 14:11 | 06.07.2014

Hej,
O rowerach niestety nic nie wiem. Nigdy o tym nie słyszałam mieszkając w Gruzji, ale może coś się zmieniło od 2 lat.
Co do noclegów to w Mestii masz kilka gueshousów i hostel, zaraz w centrum, wszystkie marshrutki się tam zatrzymują i taksówki do Uzghuli odjeżdżają. Swego czasu płaciłam tam 15 lari za noc, ale dopiero co go otwierali i nie mieli zbyt dużego ruchu.
Z Mestii najlepiej dojechać do Batumi marshrutkami. Z Mestii wyjeżdża chyba jedna bladym świtem ok. 6 rano do Zugdidi. Kilka godzin się jedzie, może z 5. Nie pamiętam już. Z Zugdidi kilka marshrutek dziennie do Batumi. Chyba ze 2 godziny jechałam.
W Kazbegi bardzo popularny guesthouse to Zazi, pierwszy w Lonely Planet. Bardzo fajnie tam było, rodzina bardzo pomocna i miła, poradzą jak trzeba, Jedzenie było smaczne i można było spakować sobie jako suchy prowiant na wycieczki po górach.
Do Sighnaghi najlepiej z TBS jechać. Albo stopem albo marshrutką z przystanku Ortachala.
Tyle pamiętam, ale jakbyście mieli jakieś inne pytania to piszcie.
udanego pobytu!
Ogółem jeżdżenie po Gruzji stopem jest dość łatwe.

margeritha dołączył
08.10.2006

margeritha 23:01 | 06.07.2014

Dzieki bardzo za informacje, na pewno wykorzystamy

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl