Forum dyskusyjne
Sri Lanka - tanie pranie
kategoria podróże po świecie
kraj Sri Lanka
[fb] Kasia Góralska 09:36 | 24.09.2017
Hej, chciałabym Was podpytać o serwis prania na Sri Lance. Czy pralnie, w których płaci się za kg są łatwo dostępne? Z tego co wyszukałam w necie, to raczej płaci się tam za sztukę (ok. 1$). Wygląda na to, że nie jest tak tanio jak w innych krajach Azji Płd-Wsch:(.Pytanie może głupie, ale zupełnie inaczej się pakuje jeśli wiem, że nie będzie problemu z praniem ubrań na bieżąco w rozsądnych cenach. Byłabym więc wdzięczna za wszelkie inofmracje :)
Sinjini 13:51 | 27.09.2017
HejNie ma żadnego problemu
Byłam w tym roku marzec/kwiecień
Ponieważ jechałam z dzieckiem ciuchy były nieźle zatłuczone ale odprali idealnie. Z pewnością nie liczyli od sztuki, bo płaciłam jakieś śmieszne pieniądze za to.
W każdym hostelu czy kwaterze możesz oddać do prania. Pralnie są tylko w bardziej turystycznych miejscach.
Bierz jak najmniej, nie warto nosić ;)
jurekpu 09:25 | 28.09.2017
Warto się jednak pytac o cene. Ceny gdy oddajesz przez dobry hotel mogą bardzo zadziwić (nawet w porównaniu do cen europejskich)
radionx 11:25 | 29.09.2017
Tanie jak barszcz. Najlepiej podrzucić do jakieś pralni samemu, bez narzutów hotelu. I uzgodnić cenę za kg, a nie od sztuki (jak nie ta pralnia to inna), bo bez dogadania zawsze można się zdziwić i może być po dolca od sztuki ;)
[fb] Kasia Góralska 14:01 | 01.10.2017
Dziękuje za odpowiedzi! Dzięki Wam będę miała w plecaku więcej miejsca na pamiątki :)))