/ / > Nie polecam Ama Wyprawy > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Nie polecam Ama Wyprawy

kategoria podróże po świecie

Tapasamigo dołączył
02.03.2023

Tapasamigo 00:23 | 02.03.2023

Nie polecam nikomu wyjazdu ze Sławomirem z Ama Wyprawy. Wyjazdy są drogie, a w zamian otrzymuje się stary bus, którym jadąc trzeba się modlić, żeby w ogóle dojechał. Sama atmosfera na wyjeździe była super, psuł ją jedynie sam organizator Sławek, który sprawiał wrażenie, że pojechał z nami za karę i mimo że zabrał za to duże pieniądze robi nam łaskę, że z nami jest i powinniśmy mu dziękować, że nas gdzieś zabrał.
Ogólnie jeżeli chcecie spędzić miło urlop, bez poczucia, że zostaliście wyrolowani, to radzę trzymać się z dala od Ama Wyprawy.

Piotr-Krk dołączył
16.01.2013

Piotr-Krk 00:56 | 02.03.2023

Wow! Niezły debiut na portalu.
Czy zgodzisz się z tym, że tylko podróżnicze sieroty wybierają się na zorganizowane, drogie wyjazdy?

Tapasamigo dołączył
02.03.2023

Tapasamigo 11:37 | 02.03.2023

>Wow! Niezły debiut na portalu.
>Czy zgodzisz się z tym, że tylko podróżnicze sieroty wybierają się na zorganizowane,
>drogie wyjazdy?
>
Nie zgodzę się. Zjechalem kawałek świata, zwykle na własną rękę, ale czasem fajnie jest pojechać i nie myśleć o wszystkim samemu.
A rozumiem że Pan zamiast planować swoje wyprawy, woli wyzywać ludzi od sierot na forum. Smutne to.
Czy popełniłem błąd? Jasne! Ale czegoś się z tego nauczę i mam nadzieję, że inni nauczą się na moim błędzie, a nie na własnych.

Piotr-Krk dołączył
16.01.2013

Piotr-Krk 12:53 | 02.03.2023

>Nie zgodzę się. Zjechalem kawałek świata, zwykle na własną rękę, ale czasem fajnie jest pojechać i nie myśleć o wszystkim samemu.

Organizator podaje: "Ze względu na dość niekonwencjonalny sposób podróżowania doskonale zdajemy sobie sprawę, że nasze wyprawy nie są dla każdego. Dlatego na wstępie zaznaczamy - jeżeli cenisz sobie komfort i wysoki standard podróży, oczekujesz 5 gwiazdkowych hoteli, 7-dniowego leniuchowania na plaży, lubisz przewidywalność, unikasz zaangażowania oraz odpowiedzialności, skupiasz się na unikaniu problemów, a nie ich rozwiązywaniu, Twój stan zdrowia lub kondycja nie pozwala na aktywny wysiłek fizyczny, a może jesteś osobą aspołeczną, konfliktową lub marudną – SKORZYSTAJ Z BIURA PODRÓŻY"

Tak się zastanawiam, gdzie tu może być problem z tobą...

>A rozumiem że Pan zamiast planować swoje wyprawy, woli wyzywać ludzi od sierot na forum. Smutne to.

Narzekasz, że wyjazd był drogi a bus — stary. Jak inaczej niż sierotą podróżniczą nazwać kogoś, kto narzeka na (zaakceptowaną przez siebie) cenę oraz warunki usługi turystycznej?

Tapasamigo dołączył
02.03.2023

Tapasamigo 14:04 | 02.03.2023

>Organizator podaje: "Ze względu na dość niekonwencjonalny sposób podróżowania
>doskonale zdajemy sobie sprawę, że nasze wyprawy nie są dla każdego. Dlatego na
>wstępie zaznaczamy - jeżeli cenisz sobie komfort i wysoki standard podróży,
>oczekujesz 5 gwiazdkowych hoteli, 7-dniowego leniuchowania na plaży, lubisz
>przewidywalność, unikasz zaangażowania oraz odpowiedzialności, skupiasz się na
>unikaniu problemów, a nie ich rozwiązywaniu, Twój stan zdrowia lub kondycja nie
>pozwala na aktywny wysiłek fizyczny, a może jesteś osobą aspołeczną, konfliktową lub
>marudną – SKORZYSTAJ Z BIURA PODRÓŻY"
>
>Tak się zastanawiam, gdzie tu może być problem z tobą...
>
Możesz twierdzić (skoro już przeszliśmy na Ty) , że to ze mną jest jakiś problem, ale jest to pierwszy z wyjazdów, z którego jestem niezadowolony.

Do tego będziesz zrzucał winę na mnie, bo przypuszczam że mam nieprzyjemność ze Sławkiem/Amadeuszem teraz też Piotrem, bo to w jego stylu.

>>A rozumiem że Pan zamiast planować swoje wyprawy, woli wyzywać ludzi od sierot na
>forum. Smutne to.
>
>Narzekasz, że wyjazd był drogi a bus — stary. Jak inaczej niż sierotą
>podróżniczą nazwać kogoś, kto narzeka na (zaakceptowaną przez siebie) cenę oraz
>warunki usługi turystycznej?
>
W warunkach usługi był komfortowy bus, przygotowany do tego rodzaju wyoraw. A taki z niedziałającymi pasami, z nie szczelnymi drzwiami przez co całą drogę człowiek jest owiewany i niesprawnie działającym ogrzewaniem raczej się do nich nie zalicza. Chyba że komfortowy i przygotowany bus to taki, który w ogóle istnieje.

Piotr-Krk dołączył
16.01.2013

Piotr-Krk 14:47 | 02.03.2023

>Do tego będziesz zrzucał winę na mnie, bo przypuszczam że mam nieprzyjemność ze Sławkiem/Amadeuszem teraz też Piotrem, bo to w jego stylu.

A juści!

>W warunkach usługi był komfortowy bus, przygotowany do tego rodzaju wyoraw. A taki z niedziałającymi pasami, z nie szczelnymi drzwiami przez co całą drogę człowiek jest owiewany i niesprawnie działającym ogrzewaniem raczej się do nich nie zalicza. Chyba że komfortowy i przygotowany bus to taki, który w ogóle istnieje.

Owiało cię i zmarzłeś... Chodź, utulę!

ROTFL

Przeczytałem "Regulamin AmA Wyprawy" z opisem samochodu i wyposażenia. Nie znalazłem zapisu o komforcie".

Ja myślę, że powinieneś wystąpić z powództwa cywilnego do Sądu Rejonowego w Zgierzu. Zgodnie z regulaminem.

Wracając do sierot podróżniczych: przejazd busem po Płw. Iberyjskim w tym roku to koszt dzienny 230 zł + własne wydatki + bilet (cokolwiek on znaczy). Biorąc pod uwagę, że noclegi (14) są na dziko i trzeba sobie kupić papu i zapewne opłacić wstępy, to — moim zdaniem — tylko sierota podróżnicza może się decydować na taki wyjazd.
Myślę, że przeciętny forumowicz orientuje się, ile by kosztowało wynajęcie samochodu na 2 tygodnie lub — opcjonalnie — przejazd transportem publicznym na tej trasie.

Klim dołączył
26.10.2019

Klim 18:51 | 04.03.2023

Dzieki, a zatem juz stracili potencjalnego klienta.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2023 Globtroter.pl