Forum dyskusyjne
Wyprwa w Kwietniu
kategoria podróże po świecie
kraj Sri Lanka
Bozydar 21:30 | 10.02.2014
Witam wszystkich :)Wybieramy sie ekipa 6 osob na sri lanke na 10 dni a wlasciwie to bedzie 9 pelnych dni.
Czy moglbym prosic o pomoc w zorganizowaniu tych 9 dni zeby uzyc jak najwiecej z wyspy, poczytalem juz sporo i powiem ze straszny chaos sie juz pojawil w mojej glowie :P
Spewnoscia chcielibysmy odwiedzic rodakow mieszkajacych na miejscu, z tego co czytalem najlepiej ogarnac na wlasna reke kierowce niz korzystac z biur posredniczacych.
Jezeli ma ktos plan podrozy ktory sam przerobil i poleca bardzo bym prosil o kontakt moze nam tez uda sie przezyc niezapomniane chwile na tej wyspie.
Dzieki
She 18:34 | 17.02.2014
>Witam wszystkich :)>
>Wybieramy sie ekipa 6 osob na sri lanke na 10 dni a wlasciwie to bedzie 9 pelnych
>dni.
>
>Czy moglbym prosic o pomoc w zorganizowaniu tych 9 dni zeby uzyc jak najwiecej z
>wyspy, poczytalem juz sporo i powiem ze straszny chaos sie juz pojawil w mojej glowie
>:P
>
>Spewnoscia chcielibysmy odwiedzic rodakow mieszkajacych na miejscu, z tego co
>czytalem najlepiej ogarnac na wlasna reke kierowce niz korzystac z biur
>posredniczacych.
>
>Jezeli ma ktos plan podrozy ktory sam przerobil i poleca bardzo bym prosil o kontakt
>moze nam tez uda sie przezyc niezapomniane chwile na tej wyspie.
>
>Dzieki
>Witam wszystkich :)
>
>Wybieramy sie ekipa 6 osob na sri lanke na 10 dni a wlasciwie to bedzie 9 pelnych
>dni.
>
>Czy moglbym prosic o pomoc w zorganizowaniu tych 9 dni zeby uzyc jak najwiecej z
>wyspy, poczytalem juz sporo i powiem ze straszny chaos sie juz pojawil w mojej glowie
>:P
>
>Spewnoscia chcielibysmy odwiedzic rodakow mieszkajacych na miejscu, z tego co
>czytalem najlepiej ogarnac na wlasna reke kierowce niz korzystac z biur
>posredniczacych.
>
>Jezeli ma ktos plan podrozy ktory sam przerobil i poleca bardzo bym prosil o kontakt
>moze nam tez uda sie przezyc niezapomniane chwile na tej wyspie.
>
>Dzieki
JA byłam z ekipą 6-osobową , zwiedziliśmy praktycznie każdą część wyspy z tamtejszym przeowdnikiem Chamilą. Super, ciepły, sympatyczny gość! Ustalaliśmy trasę przez internet- wziął pod uwagę to czego nie lubimy ( świątynie - mieliśmy jedną) i wziął pod uwagę to co lubimy. Codziennie byliśmy w innym miejscu. Również podczas pobuty było elastycznie, mogliśmy z czegoś zrezygnować lub coś dołożyć. Cenowo jest mega tanio! Chamila wiedział gdzie, co kupić. Codziennie jedliśmy świeże owoce, mieliśmy wspaniałe hotele i jego opiekę:) Mail do niego chamilatours@live.com lub telefon 0094717213484. Mogę z "ręką na sercu" powierzyć zwiedzanie Sri Lanki z tym przewodnikiem!! Jak zwiedzać to tylko z przewodnikiem. Maja duże, klimatyzowane auta i przede wszystkim potrafią poruszać się po Sri Lance co nie jest takie proste. W naszej podróży uczestniczyło 5-letnie dziecko co też braliśmy bardzo pod uwagę.
Nasz plan był taki:
21SLEEP ONE NIGHT IN NEGOMBO SUMMERSIDE RESIDENCE
22.DRIVE TO PINNAWELA ORPHERNAGE,AND DRIVE TO PALWEHERA RESORT,SLEEP ONE NIGHT (
23.DRIVE TO SIGIRIYA CLIMBING,DAMBULLA MARCKET VISIT,DAMBULLA CAVE CLIMBING,SLEEP ONE NIGHT IN NICE PLACE HOTEL
24.DRIVE TO KANDY,VISIT TEMPLE OF TOOTH,MARCKET WALKING,SOME SHOPING,AND SLEEP ONE NIGHT IN THILANKA
25VISIT BOTONICAL GARDEN,TEA PLANTATION,RAMBODA WATER FALL VISIT,TEA FACTORY,TAKE TRAIN GO TO ELLA,SLEEP ONE NIGHT IN MOUNT HEAVEN HOTEL
26 VISIT LIPTON SEAT,CLIMBING MINI ADAMS PEAK,VISIT RAVANA WATER FALL ,DRIVE TO YALA HIBISCUSS GARDEN HOTEL
27 DO THE MORNING YALA SAFARI,AND DRIVE TO MIRISSA SLEEP TWO NIGHTS IN PARADISE BEACH HOTEL,RELAX
28 RELAX DAY ,
29.DRIVE TO HIKKADUWA,DO DIVING,SLEEP ONE NIGHT IN CORAL. SAND HOTEL
30.DO THE WILD LIFE WITH MANGROVE BOAT RIDE,TURTLE HATCHURY VISIT,DRIVE NEGOMBO,SLEEP ONE NIGHT IN RANI BEACH HOTEL,)
pozdrawiam i zazdroszczę Sri Lanki!!
Robi10 16:07 | 22.02.2014
Witam ,Właśnie wróciłem , z mojej drugiej podróży po Sri Lance.
Jak zwykle podróżowałem z moim , myślę ,że mogę już tak powiedzieć przyjacielem.
Jeśli chcecie świetnego kierowce i przewodnika po Sri Lance - polecam z całego serca.
Woził już wielu Polaków , doradzi , zaplanuje podróż, wszystko dobrze zorganizuje .
Proponuje napisać na podany adres mailowy .
JUDE FERNANDO : judefernando22@yahoo.com tel kom: 0094774205679 .
Jeśli potrzeba więcej informacji proszę pisać do mnie , na pewno pomogę , po dwóch wiyztych na tej pieknej wyspie mam juz troche doświadczeń.
Pozdrawiam
robert.stosio@onet.pl
Robert
Szwedacz_Agnieszka 16:58 | 07.03.2014
Hej!Nie wiem, czy macie już gotową trasę, ale dorzucę coś od siebie, może się przyda :) Zależy oczywiście na co przede wszystkim stawiacie: kontakt z ludźmi, przyrodą, na świątynie i zabytki czy plażowanie. To, co moim zdaniem szczególnie warto (kolejność przypadkowa):
- Mihintale
- Adam's Peak
- Horton Plains
- Knuckles Range
- Sigirija
- relaks, plażowanie i imprezy – Tangalle
Jeśli chodzi o poruszanie się po kraju, to w większość miejsc dostaniecie się autobusami (ich sieć jest naprawdę nieźle rozwinięta). Trzeba tylko liczyć się z dość luźnym podejściem do godziny startu i czasu dojazdu.
Więcej informacji i zdjęcia z niektórych wymienionych miejsc znajdziecie na mojej stronie: www.szwedacz.com
Opisy pozostałych miejsc w drodze. W razie czego informacje o nowych tekstach wrzucam tu: https://www.facebook.com/szwedacz
Pozdr