/ / > apel do dominkom > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

apel do dominkom

kategoria uwagi do forum i serwisu

cichy73 dołączył
04.02.2009

cichy73 00:26 | 11.03.2009

moja wielka prośba przestań nas zadręczać tymi swoimi gniotami tzw. zdjęciami z podróży to było dobre tak do trzeciej dziesiątki a teraz to już jest naprawde żenada nie ja jeden Ci to mówie więc opamiętaj się i nie " uszczęśliwiaj nas na siłe swoimi wypocinami" jak Ci tak zależy na przewodniku to obiecuje że jak uda mi się zakupić taki sam to Ci go prześle tylko litości przestań !!!!!!!!

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 01:20 | 11.03.2009

ee, cichy, myślę, ze nie jest tak źle. ostatnio i tak posucha. Kilka zdjęć mi się b. podobało, a że rzeczywiście zalew, to co?? można przecież ominąć, jak się komuś nie podobają. a dla innych może cos wniosą. wiesz , kwestia gustu, rzecz ocenna, nie bądźmy ortodoksyjni. mamy sie tu dzielić przede wszystkim naszymi podróżami, więc.. pozwólmy sobie na to:) co? a nie róbmy portalu quazi-fotograficznego, co tylko bestsellery nalezy pokazywac.. dużo bo dużo, ale kilka cennych!

AMKB dołączył
15.09.2008

AMKB 04:16 | 11.03.2009

Cichy - masz u mnie 5 za odwagę! Kiedy Teddy zasypywał tu nas swoimi zdjęciami z Chin wszyscy się na niego rzucili, ale kiedy Dominkom zaczęła nas zalewać potokiem słabych, bardzo słabych, beznadziejnych zdjęć, to dla spokoju i utrzymania dobrego nastroju, większość z nas przymykała oko. Może wreszcie warto powiedzieć DOŚĆ? Ja, przestałem już je oglądać aby nie było, że się czepiam, ale nie jest to wygodne, bo te zdjęcia wylewają sie wszedzie - 100 zdjęć w 10 dni!!!! Czy trafiają się ciekawsze - pewnie tak, ale w tym zalewie to niestety nikną. Wydaje mi się, że apel ten powinien być skierowany do wszystkich "producentów" zdjęć: NIE ZALEWAJCIE NAS ILOŚCIĄ. Wybierzcie najlepsze i ograniczcie się do rozsądnych ilości. Apel Cichego popieram w 100%. Proszę przy okazji Dominkom, aby się o tę prośbę nie obrażała - my nie krytykujemy Ciebie ale zdjęcia i postępowanie - a przcież dalej chcemy Cię utrzymać jako członka naszej rodziny! :-)))

cichy73 dołączył
04.02.2009

cichy73 07:14 | 11.03.2009

oczywiście że niemam nic przeciwko samej osobie koleżanki dominkom i też kilka zdjęć mnie się podobało ale coraz trudniej jest wychwycić coś fajnego w takim potoku bezustanie dodawanych zdjęć i wcale nie napisałem tego żeby kogokolwiek obrazić ale żeby niektórzy się opamiętali moje fotki też nie są zadobre ale wstawiam je czasami a n ie kiedy tylko wchodze na strone to odrazu dostaję seriom zdjęć jednego autora i to codziennie:(((

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 11:19 | 11.03.2009

ja uważam, ze własnie w ostatnich pokazała kilka najlepszych, więc nie zgodzę sie z opinia "coraz gorsze" . zdaje się, ze sa pokazywane, zgodnie z trasą podróży. A że nie potrafi zrobić selekcji .. no cóż nie każdy na tym się zna. Ja po prostu omijam te, które mnie nie interesują czy irytują i nie róbmy z tego problemu, ze trudno je niby ominąć!
A Teddy miał dużo słabsze zdjęcia i dawał ich ponad normatywnie, więc to była inna sytuacja. te mają jakąś treść i bywaja ciekawe, nie koniecznie są topowe, ale jednak zazwyczaj są poprawne fotograficznie i pokazują ciekawostki, odmienną kulture, nie tylko przypadkowe kadry, znaki na dworcach i autora (sorry teddy:)
uważam, ze trochę więcej luzu, pozytwywnego nastawienia do innych jest tu potrzebne. idzmy w kierunku dobrych relacji na tym portalu, kiedy tylko się da.

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 22:08 | 11.03.2009

Dzięki za uwagi, postaram się wybrać najlepsze, a że idą wg trasy ostatniej podróży to tak zamierzałam,aby nie skakać tematycznie.
Nie obrażam się, piszcie co się nie podoba, dużo komentarzy, chyba na tym ta zabawa też polega. A że nie daję samych krajobrazów tylko przedstawiam relacje, ciekawostki może to też źle, piszcie

cichy73 dołączył
04.02.2009

cichy73 22:24 | 11.03.2009

słuchaj to że dajesz zdjęcia reportażowe jest świetne, naprawde niektóre zdjęcia bardzo mnie się podobają ale uwierz dużo jest takich które naprawde nie są za fajne poprostu mała selekcja i wszystko będzie ok. dzięki że sie nie obraziłaś na moje mocne słowa, dziś jeszcze nie widziałem zaraz zerkne :))))

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 22:22 | 11.03.2009

A jak dzisiejsze zdjęcia, też gnioty?

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 22:29 | 11.03.2009

Wnikliwie poczytałam sobie, Wasze uwagi, myślałam, że forum i galeria jest dla podróżników, dla fotografów są inne, ale widocznie się pomyliłam. Na przewodniku mi nie zależy zapewniam co poniektórych, mam ich wystarczającą ilość i nie jestem ich kolekcjonerem. A jak są fotki dla dowcipów to ok i nikt się ich nie czepia. Chyba jednak mnie nie chcecie.

cichy73 dołączył
04.02.2009

cichy73 22:36 | 11.03.2009

tylko weź pod uwage że fotki dla dowcipów daje się jedną na jakiś czas a poza tym nikt nie powiedział że Cię nie chcemy tylko poprostu żebys trochę te zdjecia selekcjonowała a nie tak jak napisałaś że wystawianie jest dla ciebie przerywnikiem w pracy i dajesz jak leci bez obrazy :)))

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 22:40 | 11.03.2009

Ale odpowiedz, czy dzisiejsze to też dno?

usunięty/nieznany 22:47 | 11.03.2009

mysle ze miejsca jest tu duzo dla wszystkich i na wszystko... co do zalewu zdjec z jednego miejsca na raz to jednak sie zgodze... mysle ze lepiej troche mniej a najfajniejsze ludzie lepiej docenia... moje zdanie... ja w tym momencie czesc omijam bo mi sie wydaje ze sa bardzo podobne badz czasami takie same ale z paro sekundowa roznica w ujeciu... szczerze to teraz zatrzymuje sie tlyko rzy tych przy ktorych widze komentarze... ja mysle ze lepiej mniej a lepiej ;))))) bez urazy do nikogo ;)))

cichy73 dołączył
04.02.2009

cichy73 22:46 | 11.03.2009

daje szczerą odpowiedz mnie osobiście nie bardzo podoba sie zdjęcie o klapkach a poza tym ok.

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 22:53 | 11.03.2009

To już ciekawostek nie daję

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 23:06 | 11.03.2009

ja mam inne zdanie- uważam, ze to portal podróżniczy nie fotograficzny. jesli zdjęice łączy obiewartości jest super, ale może miec jedną z nich i to tez wystarcza.Twoje zdjęica sa o niebo ciekawsze od teddego (sorry teddy:), faktycznie dajesz ciekawostki, taki masz styl i wiele razy mnie zaskoczyło to co pokazałaś, bo tam nie byłam. więc uważam to za wartościowe. Zdjecie o klapkach jest nie atrakcyjne fotograficznie, ale wg mnei ciekawe, nie wiem, czemu ludzie w łazience publicznej nie używają obuwia..
wg mnie nie było dobrze, gdy dałaś ok.10 ujęć butelek z wężami na raz- były b. podobne, więc wystarczyło wybrać góra 2, podobnie łódki (mój ulubiony temat:) w trzcianch - dałas chyba ponad 10 ujęć, wystarczyło wybrać 2-3 najlepsze itd., ale jeśli zdjęcia pokazują różne rzeczy czy ciekawostki obce naszej kulturze, to wg mnie warto się nimi dzielić z innymi. kto wie czy kiedykolwiek tam pojadę. więc z mojej strony opinia jest taka, zebyś się nie zrażała, została z nami bezwzględnie, a ewentualnie dokonywała większej selekcji i pokazywała nadal swoje podróże:) pozdrawiam

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 23:09 | 11.03.2009

dziękuję za uwagi,

[konto usuniete] dołączył
09.03.2009

[konto usuniete] 08:10 | 12.03.2009

Jeśli mogę coś od siebie,
to po pierwsze - bardzo dobrze że przekazujesz , pokazujesz mi , nam świat bo to bardzo ciekawe i ja, myślę że i wielu globtroterów chce poznawać go i ... poprzez fotki, relacje z podróży więc nie rezygnuj
z bycia tutaj, z twojego profilu wynika że możesz mieć bardzo dużo fotek,
po drugie zauważyłem że znikło z portalu chamstwo, wulgaryzmy, obrażanie innych, kto wie czy nie pisano tutaj pod wpływem alkoholu - nie wiadomo na jak długo :(((( niestety . Pozdrawiam

usunięty/nieznany 10:47 | 12.03.2009

tak, ja tez zauwazylam ze wraz z banem dla Starego Podroznika z portalu zniknelo chamstwo i wulgaryzmy i obrazanie innych... nie wiadomo jednak na jak dlugo bo wiadomym faktem jest ze Stary Podroznik sie NIESTETY sklonowal...

dopoki wiec sklonowany Stary Podrozniki nie bedzie sie do nikogo przyczepial to mysle ze spokoj powinien wreszcie zapanowac...

zauwazylam takze ze na portalu po akcjach Starego Podroznika i jego klona zrobilo sie grobowo, bo czesc uzytkownikow ktorzy udzielali sie i zartowali do tej pory badz sie przestala udzielac badz tez przestala miec ochote na zarty obracane w chamskie odzywki przez Starego Podroznika...

Mysle ze Stary Podroznik pewnie zaciera rece teraz i chcialam mu zyczyc powodzenia w probach prowadzenia tego portalu w taki sposob w jaki byl prowadzony przez czesc uzytkownikow wczesniej - zabawnie, z przymruzeniem oka... bo gwarantuje wam ze bez tych uzytkownikow ktorzy teraz nie maja ochoty nawet wdawac sie w dyskusje ze Starym Podroznikiem badz jego klonem to juz nie bedzie ten sam portal...

Chcialam tez zaznaczyc ze setki zartow, zartobliwych zdjec, uwag, dyskusji bylo prowadzonych pod okiem Admina, kilka chamskich uwag i niesprawiedliwych ocen skonczyly sie banem dla Starego Podroznika. tym bardziej nie rozumie co ta osoba chciala udowodnic swoim zachowaniem. Pozbyc sie osob ktore nadawaly zycia i swiatla temu portalowi? Ewidentnie osoby te dzialaly zgodnie z regulaminem globtrotera, co raczej nie dotyczy zachowania Starego Podroznika...

Bardzo cie prosze KLONIE Starego Podroznika, jesli masz jakikolwiek honor to przestan sie tutaj udzielac bo juz i tak rozbiles grupe ludzi udzielajacych sie regularnie a teraz dazysz do tego zeby z wesolego do tej pory portalu zrobic calkowity grobowiec... Mam nadzieje ze Admin jakos na to zareaguje...

usunięty/nieznany 11:09 | 12.03.2009

Dominkom, wlasnie to ciekawostki sa twoja wizytowka wiec nawet nie mysl o przestaniu ich wrzucania. ja mysle ze to co chca niektorzy powiedziec to to ze po prostu nie dajesz czasami czasu odetchnac i wrzucasz duzo hurtem... nie ma szansy na to wtedy zeby sie jakas ciekawa dyskusja nawiazala pod zdjeciami bo za duzo ich na raz jest do ogarniecia. ja na przyklad wolalabym kilka z jednego miejsca potem nastepna serie z innego a nie kilka serii pod rzad z jednego miejsca. tak jest ciekawiej porownac warunki panujace na swiecie, nawiazac dyskusje... Zgadzam sie calkowicie z tym co marianna napisala. i takze z tym ze twoje fotki sa bardzo ciekawe i nie chcialbym zebys przestala sie udzielac badz je wrzucac... lepsza selekcja i tobie oszczedzi czas na wrzucaniu hurtowym i nas zaciekawi bardziej.... mysle ze wszystko mozna tu pogodzic a portal jest tak duzy ze starczy miejsca na wszystko...

09.03.2009

[konto usuniete] 11:07 | 12.03.2009

Wiesz co Paulinko , szkoda że niektórzy globtroterzy pousuwali fotki bo byś mogła sobie przypomnieć ich komentarze, pozwoliłem sobie przejrzeć większość fotek na tym portalu i zauważyłem że ciągle ktoś był ,,ofiarą'' i był zmuszany do opuszczenia portalu , teraz padło na dominikom :((( A moją skromna osobą się nie zajmuj

usunięty/nieznany 11:13 | 12.03.2009

nie wiem o czym piszesz... dominkom nie opuscila portalu i mam nadzieje ze nie planuje w najblizszej przyszlosci... a ty piszac zebym sie toba nie zajmowala tym samym przyznales sie drogi KLONIKU do wszystkiego co wyzej napisalam...

szkoda mi ciebie ze tak marnujesz czas chodzac i lapiac wszystkich za slowka, podejrzewam ze nidlugo nawet nie bedziesz odpowiadal swoimi tekstami tylko bedziesz kopiowal czyjes wczesniejsze... i to ze nie chcesz zebym sie wtracala to chyba tylko strach przed PRAWDA, bo prawda w oczy kole, nieprawdaż??? ja nie mam problemu z byciem szczera. pisze to co mysle, dyskutuje o tym o czym mam ochote... chcialabym tego samego w zamian od ciebie. napisz mi prosze jaki byl twoj cel w atakowaniu emskiego i potem nas po koleji a takze kolejnym sklonowaniu siebie? jesli na to mi odpowiesz szczerze to obiecuje ze cala sprawe zostawie w spokoju...

pozdrow Starego Podroznika... buzka

09.03.2009

[konto usuniete] 11:19 | 12.03.2009

do niczego się nie przyznaje i nie będę sie w związku z tym tłumaczył i tym samym kończę ten temat, buźka Paulinko:)

ziutam dołączył
04.02.2008

ziutam 11:40 | 12.03.2009

Nie spotkałam jeszcze tutaj akcji "wywalić nowego". Raczej są to miłe powitania i kilka porad na dzień dobry. Są one różnie odbierane bo podane w "lekki sposób" i tylko bardzo wrażliwy może odebrać je jako zgryźliwie.

usunięty/nieznany 11:42 | 12.03.2009

to chyba wynika z tego ze Polacy z reguly nie sa narodem znajacym sie na zartach in niektorzy zbyt powaznie do calosci podchodza a inni zbyt usilnie probuje Globtrotera przeksztalcic w bezplciowy, bezosobowy portal...

ziutam dołączył
04.02.2008

ziutam 11:47 | 12.03.2009

Przepraszam, że się wrącam tak późno ( ale mi troche praca przeszkadza).
Szanowny "stary P" Czy naprawdę uważasz, że konieczne było sprzątanie tego portalu przed Twoim przybyciem z "chamstwa". Nawet jeśli było tu coś chamskiego to nasza sprawa. Może my lubimy "paplać się w błocie". Wszak nikt nikogo do tego błota na siłę nie wciągał. Ale i nikogo nie wyganiał. Ja powiem jedno: NUDA TU TERAZ. O to Ci chodziło?

usunięty/nieznany 11:50 | 12.03.2009

ja wlasnie caly czas nie rozmumie ludzi narzekajacych na zachowanie innych. wszak tyle tu miejsca ze dla kazdego go starczy. nie chcesz byc czescia czegos co uwazasz za wulgarne badz chamskie to to zwyczajnie omiń i idz podyskutowac o czyms innym gdzie indziej... ja mam nadzieje ze Klonik bedzie w stanie rozruszac towarzystwo jakos bo jak nie to zostanie prezesem Klubu Totalnego Grobowca...

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 12:13 | 12.03.2009

Jeszcze troszkę z Wami pobędę, może zdążę pokazać Filipiny, Gruzję a potem popedałuję po Kalifornii, więc obiecuję długą...................................przerwę

usunięty/nieznany 12:19 | 12.03.2009

hahaha ;))))) to ja wolalabym chyba gruzje najpierw ;))) ogladalam ostatnio w tv fajny program o gruzji ;))))

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 12:23 | 12.03.2009

To wrzucę tez opis trasy gruzinskiej

usunięty/nieznany 12:33 | 12.03.2009

ja wlasnie mialam zaproponowac ze majac takie archiwum moze powinnas wrzucic kilka artykulow ;))))) na pewno przydadza sie ludziom planujacym podroz w dane miejsca...

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 12:47 | 12.03.2009

Gorzej, że nie mam czasu pisać, bo już planuję nową podróż, a i pracować trzeba, zarobić troszkę , zająć się domem no cóż proza życia, ale na pytania czy jakieś info to chętnie napiszę, Gruzję miałam to dodałam

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 22:16 | 10.10.2009

Dominkom - poczytaj - dla przypomnienia.... :-((

ewe1977 dołączył
07.11.2007

ewe1977 23:32 | 10.10.2009

Dajze juz Andrzeju biedaczce spokoj. Napisala przeciez "bo już planuję nową podróż, a i pracować trzeba, zarobić troszkę", nagrode miesiaca -kurs angielskiego sprzeda na allegro i zarobi na nastepna podroz

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 23:54 | 10.10.2009

Nie wytrzymales Andrzeju, odpoczales przez 6 miesiecy i chcialbys dluzej. Popiszesz i dorobisz sobie punktow wraz z innymi piszac na moj temat to co juz napisales, powtarzasz sie. Portal jest dla podroznikow, o podrozach, dla koneserow masz portale fotografikow. A angielski znam perfrkt, wiec kurs moge sprezentowac Ci Ewe, gratis oczywiscie.

ewe1977 dołączył
07.11.2007

ewe1977 00:16 | 11.10.2009

Droga dominkom. W internecie jest wiele miejsc gdzie mozesz trzymac bezplatnie tysiace zdiec i to na lepszych warunkach niz tutaj. Jak napisalas "Portal jest dla podroznikow, o podrozach" i zdjecia powinny byc ilustracja i zachecac innych do zobaczenia ciekawych miejsc. Po co komu kilka zdjec sarny przebiegajacej przez jezdnie? Jedno z bliska, drugie z daleka, trzecie z bardzo daleka a na czwartym jest tak gesta mgla, ze sarny juz nie widac? Nie wystarczy jedno?

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 00:22 | 11.10.2009

Dominkom: Po angielsku pisze się "PERFECT" po polsku "PERFEKT", tak dla przypomnienia, bo widzę, że i z tym słowem masz problem....

mario-mil dołączył
21.10.2008

mario-mil 12:45 | 11.10.2009

Drodzy Globtroterzy,zapraszam na fotkę Barbi http://www.globtroter.pl/zdjecia/63881,polska,polska,dolny,slask,,dla,dominkom,i,andrzeja,,,,.html i proszę o zaprzestanie waśni.Może napiszemy petycję o podpisaniu Paktu O Nieagresji pomiędzy Andrzejem a Dominkom??Albo chociaż jakiś rozejm??Andrzeju masz dużo racji ale takie złośliwości z powodu literówki nawet Prezesowi Czepialskiemu nie dostoją!

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 15:59 | 11.10.2009

Mario! Złośliwością była próba nauczania angielskiego ze strony Dominkom. Przyczepienie się do literówki było złośliwym ŻARTEM !!!!!!

Problem zalewania portalu miernymi, monotematycznymi zdjęciami jest znacznie szerszy. W efekcie, nawet bardzo dobre zdjęcia znikają błyskawicznie przywalone tonami kitu. Ich autorzy nie mają szansy na podjęcie dyskusji (wiele zdjęć przechodzi nawet nie ocenionych) i niemal ŻADEN szanujący się fotograf nie będzie miał ochoty zamieszczać tu swoich zdjęć.

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 20:10 | 11.10.2009

uważam, ze Dominkon daje dużo zdjęć,ale duża część z nich jest ciekawa, a ze nie robi dokładnie takiej selekcji jak życzyłaby sobie część globtroterowiczów, nie wydaje mi się takim problem. mnie wkurzją inne rzeczy, i co? muszę je jakoś tolerować, bo są inni nimi zainteresowani.
a poza tym, Andrzeju, wiesz o tym, bo sami się już pare razy ścieliśmy, ze Twoje zarty często b. trudno uznac za żarty, sa dość agresywne, i tez mogą odstraszać trochę ludzi, moze nie tych wybitnych, bo ich się nie czepiasz, ale resztę...
uważam, ze miejsce jest, administrator pozwolił na 10 dziennie i każdy z nas moze sobie 10 dziennie wrzucić.

grek dołączył
29.06.2002

grek 20:12 | 11.10.2009

Ciągnąc dalej ten niedorzeczny temat, apel do Ciebie zmalował ktoś, kto lubuje się w landszafcikach (muszę przyznać, że zdjęcia są super). Dla rasowego globtrotera to nie tylko krajobrazy zachodzącego lub wschodzącego słońca, to także ludzie, ich kultura, obyczaje - jednym słowem - życie codzienne. To także miejsca, gdzie przeciętny turysta, podróżnik nie zagląda. Dlatego takie zdjęcia są krytykowane, bo odbiegają od narzuconej, niepisanej "normy".

grek dołączył
29.06.2002

grek 19:52 | 11.10.2009

I tu się z Tobą zgadzam. To jest serwis dla tych, co podróżują, wylegają się na wakacjach itp. Ludzie ci przedstawiają to, co ich zdaniem jest godne pokazania i z tym należy się liczyć. Nie ważne, czy zdjęcie jest robione w "biegu" czy z okien autokaru. Krytyka strony technicznej zdjęcia - kadr, nasycenie barw itp. jest nie na miejscu, od tego są serwisy z przedrostkiem FOTO. Nie każdy dysponuje dobrej jakości aparatem i umiejętnościami. Dlatego uważam, że tego typu komentarze są krzywdzące, tym bardziej, że niektóre bez konkretnego uzasadnienia. To zapewne od "znafcuf" tematu.

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 21:24 | 11.10.2009

grek, każdy z nas, moze tu szukac innych rzeczy, ja na przykład lubię fotografie podrożnicze mające jakieś walory artystyczne, estetyczne, oryginalne, więc nie upraszczaj, ze podróżnik, moze być analfabetą estetycznym i ma pokazywać to co widział , choćby w niedbałej formie, tylko po to żeby pokazać. nie przepadam za landszaftami, lubię zdjęcia specyficzne, i uwazam się za podrożnika. określanie kto jest rasowym, a kto nie rasowym podróżnikiem zbacza z meritum dyskusji i chyba jest bez sensu.

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 23:31 | 11.10.2009

Marianno: Jeżeli nie wprowadzisz pewnych podstawowych ograniczeń dotyczących estetyki i oryginalności to właśnie otrzymasz to co Ci proponuje grek - zdjęcia z okien autokaru.... Dla mnie wypowiedź greka jest DOKŁADNIE tym przed czym chcę Globtrotera obronić - wrzucanie bez składu i ładu byle czego.
Ja, w odróżnieniu od Greka pamiętam jak piękne zdjęcia były tu prezentowane i jak ciekawe dyskusje się tu toczyły a grek, który tu chyba zajrzał pierwszy raz od bardzo dawna, po prostu tego nie wie. Niestety właśnie przez brak umiejętności doceniania co jest ładne, ciekawe i co się nadaje do prezentacji wszyscy ciekawsi podróżnicy bawiący się w DOBRĄ fotografie odeszli nie chcąc ginąć w tej miernocie fotografowanej z okien autobusu....
Problem kształtu globtrotera, o co tu teraz walczymy jest bardzo prosty:
BRAK MODERATORA - ale to niestety jest poza naszą kontrolą!!
Ja mam inne zdanie i jako jedyny próbuję go tu bronić całymi miesiącami:
Zanim zaczniesz innym pokazywać swoje zdjęcia zastanów się czy są one wystarczająco ciekawe i czy mają wystarczający poziom techniczny!!!!!!!! A jeżeli pokazujesz to ZROZUM, ŻE MOŻESZ BYĆ KRYTYKOWANY - CZASAMI ZŁOŚLIWIE!!! I tu jest pies pogrzebany......
Moim zdaniem, jeżeli z tego kryterium zrezygnujemy to Globtroter stanie się martwą stroną do wrzucania byle jakich wypocin.
Ani Ty, ani prawie nikt inny przez te miesiące tak na prawdę nie walczył właśnie o to. Przyznaję się do tego i przyznaję, że nauczony tym, że grzeczne uwagi z reguły nie skutkowały używałem czasami troszkę bardziej złośliwych żartów, które tak na prawdę tylko grzecznym panienkom przeszkadzały.... :-)).

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 01:26 | 12.10.2009

Andrzeju, to co powiesz o piątkach za każde byle co? ostatnio jest moda na dawanie piątek. Piątek na zasadzie bardziej "plusa"- czyli "całkiem mi się podoba" lub "lubię autora" a nie 5 która jest wyróżnieniem, za pracę wyróżniającą się.
tak jakby istniały tylko dwie kategorie: praca przyzwoita, i taka zostaje obsypana piątkami(szczególnie jesli wystawiona jest przez symatycznego autora), albo nieprzyzwoita, i takiego autora prosi się o wypad z portalu. Jakby nie było wartości pośrednich.
Wydaje mi się, ze ta najnowsza tendencja dopiero doprowadza, do zaniżenia poziomu prezentowanych prac na portalu. Zobacz jakie pozycje trafiają na top miesiąca- krótko mówiąc słabe.
Jak tak chcesz walczyć, to zawalcz z tym. Mamy bardzo dużo nowych użytkowników, którzy z pracami wg mnie amatorskimi, trafiają z biegu na top miesiąca i na top autorów . Zupełnie nie ma to odzwierciedlenia w poziomie ich zdjęć i jest przekłamaniem w stosunku do naprawdę profesjonalnych prac, starych, ocenianych kiedyś z kolei wg b. krytycznej poprzeczki, a które zginęły teraz w rankingach, przykryte słabizną.
Poruszam ta kwestię już po raz kolejny.
i małe ps.: Andrzeju i bardzo Cię proszę, postaraj się w dyskusji posługiwać konkretnymi argumentami, a postaraj się unikać osobistych aluzji i złośliwości. Tak będzie bardziej rzeczowo i na poziomie.

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 11:55 | 12.10.2009

Andrzeju B,
to juz jest Twoja kompromitacja, ze oceniasz wg kryterium lubię, nie lubię miasta, neonow. Moze napisz nie lubię dominkom prosto. Podajesz sie za znawce foto, niby oceniasz obiektywnie. Pisales, ze dbasz o portal i co podlozyles sie. Mozesz pisac co Ci sie na zdjeciu nie podoba, skomentowac zdjecie, dac ocene zdjęcia!!!!!!!!!! A to czy lubisz cos to przy ocenie malo kogo obchodzi. Lepiej nie oceniaj zdjec jesli w ten sposob podchodzisz. Zapewne nie tylko neonow nie lubisz. To juz Twoja porazka jurora, nie widze w tym nawet dowcipu, jesli juz to beznadziejny. Jeśli tak Ci podpadlam!!!!! a pisales, ze mnie ignorujesz badz slowny, nic wiecej. Twoje zlosliwosci juz przetrwalam, nielubisz mnie Twoja sprawa, ale badz prawym czlowiekiem. Pamietaj w zyciu sie liczy prawowitosc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, a nie zawisc,!!!!!!!!!! kopanie dolkow, bo mozesz sam w nie wpasc. Wywolujesz afere na publicznym forum, sam tego chciales, ze napisalam o Tobie publicznie, ale zmusiles mnie do tego. Prywatnie Ci nie wystarczylo. Na koniec odczep sie od mojej osoby i moich zdjęć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, przepraszam za ton ale mam tego dosyc.

mario-mil dołączył
21.10.2008

mario-mil 12:58 | 12.10.2009

Oj Andrzeju ciężko się będzie Tobie wytłumaczyć,może jakiś kwiatek przeprosinowy dla Dominkom.Na domiar "złego" wczoraj wystawiła tylko CZTERY fotki!!

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 14:26 | 12.10.2009

Miluś Andrzej musiał strasznie dużo wtopić w kasynie,ciekawa jestem ile :))))) Andrzej po prostu nie jedź już tam,no bo pewnie oszukiwali ! :)))) Ale fakt,jak na razie Dominkom bardzo ograniczyła dodawanie :) I wcale nie są te fotki złe !!! ANDRZEJ !!! KONIEC Z CIETRZEWIEM !! :))) Jak nie to ja dodam Ci grzybka,tego samego co rok w tył tylko większego,bo podrósł bardzo,no mógłbyś pogonić tego zawziętego "Polaczka "co w Tobie siedzi !! :)))))

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 15:45 | 12.10.2009

Dominkom: Przykro mi, ale właśnie to Ty swoim ostatnim PERSONALNYM atakiem na mnie skompromitowałaś się TOTALNIE.
Myślę, że poniższa uwaga przyda się wielu z Was, obrażonych, że krytykuję ich zdjęcia lub postępowanie na tym portalu:
PRZYJMIJCIE WRESZCIE PODSTAWOWĄ ZASADĘ ZABAWY TUTAJ:
Globtroter to świat wirtualny!!! Dyskutuję tutaj w sposób wirtualny o podróżach i zdjęciach, czasami i o przysłowiowej "d... Maryni" Nie dyskutuję o osobach, ich charakterze, prawości, zawiści itp. Ja przecież Was nie znam!!!! Dominkom, może być przesympatyczną kobietą i na pewno ucieszyłbym się ją spotykając, kpiąc sobie z wirtualnych potyczek!!!! Do głowy mi by nie przyszło przenosić te dyskusje do realu!!!! Globtroter to ZABAWA.
Nigdy nie walczyłem z Dominkom ale z jej postępowaniem dotyczącym umieszczania zdjęć na tym portalu TO WSZYSTKO.

Dominkom: Tak, wyśmiewam się z bezsensownego zdjęcia neonów w Las Vegas, gdzieś obok dostałaś 4 za inne, ciekawsze zdjęcie. Zdjęcia będę oceniał tak jak uważam i jeżeli zaczniesz wrzucać sieczkę, moim zdaniem, to będę to krytykował!!! - TO WSZYSTKO!!!!
NIE KOMPROMITUJ SIĘ ATAKAMI PERSONALNYMI. JA TEGO NIGDY WOBEC CIEBIE NIE ZROBIŁEM!!!
Takiej dyskusji nie będę podejmował....

28.01.2009

[konto usuniete] 16:08 | 12.10.2009

Co za hipokryzja. Piszesze, ze nie ocenia ludzi ani ich charakterow. Zobaczcie sami jaki jest konsekwentny i wiarygodny:http://www.globtroter.pl/zdjecia/63919,usa,nevada,las,vegas,feria,swiatel.html

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 16:59 | 12.10.2009

Andrzeju B
dziekuje za taka zabawe, byc moze to do mnie nie trafia. Ja traktuje to powaznie, gdyby nie to zaznaczalabym zdjecia nie do oceny. Jesli kreujesz sie na guru, to i postepuj nalezycie

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 17:57 | 12.10.2009

Dominkom: Nie, nie kreuję się na guru. Szkoda, że nigdy nie podjęłaś dyskusji na temat zasadniczy: Bezsensu umieszczania tutaj zdjęć setkami, bo o to chodzi!!! Czy mogę nie mieć racji??? Tak mogę, Czy mogę wyrażać swoją opinię? Też mogę!!! To wszystko: NIGDY nie zamierzałem i nie zamierzam obrażać Ciebie jako osoby. Będę, jeżeli uznam to za stosowne wyrażał się krytycznie, żartem nawet złośliwością o Twoich zdjęciach. To wszystko.
Laos jest klasycznym przykładem braku umiejętności dyskusji. Zaangażowała się personalnie w śmieszną dyskusję, podejrzewam, że rzuciła by się na mnie z pazurkami gdyby mnie spotkała, to niestety Polska cecha braku kultury dyskusji i braku umiejętności oddzielania tematu dyskusji od osoby......... Polscy kibice po meczu idą się bić na ulicach. Tutaj w USA kibice idą RAZEM do baru aby opić porażkę czy wygraną i razem się pośmiać..... Mario: Nie, nie zamierzam przepraszać bo wyłącznie moja żona ma prawo do przeprosin, kiedy narozrabia... :-))))

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 18:00 | 12.10.2009

Ta wypowiedź nie dotyczy zdjęć dominikom. marianna bardzo nie podoba mi się twoje stwierdzenie że stare zdjęcia giną przykryte słabizną nowych autorów. Fakt dużo badziewia trafia teraz do globa ale wśród nich są i piękne profesjonalne zdjęcia zasługujące na najwyższe oceny. Nie traktujmy dawnych autorów choć pewnie byli świetni jak bogów.

mkguru dołączył
09.03.2009

mkguru 13:36 | 13.10.2009

"nie kreuję się na guru"
No pewnie że nie ,bo guru jest jeden! :) Nie wytrzymałem, sorki. :P
A swoją drogą, to powiem Wam że przez ostatnie kilka tygodni czytam, nie piszę, ale wrażenia z boku - bezcenne.
Pozdrawiam całą ekipę.

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 17:49 | 12.10.2009

laos w przytoczonym przez ciebie linku nie ma oceny charakteru autora ? więc o co chodzi? oceny zdjęć są subiektwne i każdy ma prawo napisać że coś lub jakieś miejsce lubi albo nie lubi.

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 18:07 | 12.10.2009

jeżeli chodzi o zdjęcia dominikom to nie możemy jej zabronić ich wstawiać ale uważam że pokazując je tak szerokiemu gronu ludzi powinno się dokonywać selekcji i wstawiać najlepsze. To moje zdanie. Każdy może je oceniać i komentować jak chce.Szanujmy się nawzajem

28.01.2009

[konto usuniete] 18:18 | 12.10.2009

Radku, odnioslam sie do komantarza dotyczacego mojej osoby. Przykro, kiedy ktos ci zarzuca trudnosci w zrozumieniu prostych zasad ,ale dajmy juz temu spokoj. Szkoda, ze ludze tak zle sie do siebie tutaj odnosza. Pod byle pretekstem robia jakies krytyczne wywody filozoficzne na temat osob , o ktorych pojecia zielonego nie maja.
Andrzeju prosze opanuj sie, czy Tobie naprawde sprawia przyjemnosc obrazanie ludzi? Pytam powaznie i to nie jest w zadnym wypadku zlosliwosc.

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 18:15 | 12.10.2009

Andrzeju B
ciagle przekrecasz kota ogonem, ja swoje, Ty swoje, bez sensu.

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 18:36 | 12.10.2009

Laos to jest przykład jak jeden konflikt generuje kolejny ty też odniosłaś się do osoby Andrzeja a nie do zdjęcia więc jest po równo i niech tak zostanie. Moim zdaniem Andrzej nie kreuje się na guru on tylko ma odwagę krytykować i stawiać słabe oceny a przyznasz laos że nie każdy to potrafi? ale czy to coś złego?

28.01.2009

[konto usuniete] 18:46 | 12.10.2009

O.K. Przepraszam, troche mnie ponioslo. Przepraszam oczywiscie na forum Andrzeja B.
Dlugo trwa zanim ktos mnie wyprowadzi z rownowagi, ale na szczescie zlosc mi przechodzi w "dwie minuty".

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 19:48 | 12.10.2009

Laos: To jak sie spotkamy, to nie rzucisz sie juz na mnie z pazurkami.?..:-)))). Ufff..... :-)))

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 19:53 | 12.10.2009

Laos może i się nie rzuci ,ale ja za tego,coś przed wczoraj załatwił ! A pazurki to ja mam !! :))))) Biedna teraz jego połowica :(( NO JAK MOGŁEŚ ? :((( :))))))))))))))

28.01.2009

[konto usuniete] 20:08 | 12.10.2009

Andrzeju, bez obaw :-). Topor wojenny gleboko zakopany. Serdecznie pozdrawiam.

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 20:26 | 12.10.2009

Laos: Raz jeszcze Uffff...... Pozostało mi tylko jeszcze przekonać pozostałych 16696 podróżników i będzie nareszcie spokojnie... :-)))))

28.01.2009

[konto usuniete] 20:44 | 12.10.2009

Mysle, ze juz jest wystarczajaco spokojnie, ale jak to mowia " do odwaznych swiat nalezy". Trzymam kciuki, oj mocno trzymam:-)

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 20:49 | 12.10.2009

Ale widzisz, jak się Globtroter rozruszał! A taką już nudą tu wiało... :-))))

28.01.2009

[konto usuniete] 20:59 | 12.10.2009

Tak, to prawda.Zauwaz jednak, ze gdy dyskusja przybiera ton przyjemny to towarzystwo gdzes znika.

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 21:21 | 12.10.2009

Coś w tym jest... :-((.

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 21:26 | 12.10.2009

Widzicie, dzieki mnie macie tyle atrakcji za kazdym razem, atmosfera sie oczyszcza, klaruje, kazdy moze sie wykrzyczec, zawiesic jak na osle ofiarnym. Tyle, ze jestem tu poniektorych ofiara, ale spokojnie mnie to nie bierze i nie zrazam sie co poniektorych uwagami

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 21:50 | 12.10.2009

Dominkom ja to widzę inaczej :(( Wszystkich nigdy nie da się zadowolić :(( Jednemu jakość innemu opis,jeszcze innemu rejon nie odpowiada,a jeszcze inny chce z zawiści coś uwalić :((( Albo nie potrafi rozmawiać,czasem wystarczy jedno zdanie i sprawa się wyjaśnia :)))) Ale teraz chociaż więcej osób sie odezwało niż zazwyczaj,nie ważne po czyjej str,ale ważne że się odzywają :))) To już jest sukces!!:)))))

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 21:46 | 12.10.2009

ja już wracam:) dobrze, ze choć częściowo atmosfera się oczyściła:) chciałam dodać do swojej wcześniejszej wypowiedzi- Radku, nie miałam na myśli wszystkich zdjęć jakie teraz się pojawiają, nazywając je słabizną. jest dużo dobrych prac i sama je wysoko oceniam, ale jest tez nowa tendencja do zawyżania ocen zdjęciom średnim. dużo osób przestało niemalże używać innych ocen od 5, lub używa je sporadycznie, a 5 daje za każde "sympatyczne " zdjęcie, a nie wyjątkowe. a bogów tu nie ma i nie było.

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 21:54 | 12.10.2009

Bogów nie,ale foty że się kilka razy ogladało i nic nie można było zrobić jak leciały przez cholerne klony i złośliwość ? Było bardzo dużo takich fotek,które do dziś powinny wisieć na pierwszym miejscu :(((

marianna_p dołączył
15.04.2008

marianna_p 22:00 | 12.10.2009

nawet jeden dawno nieobecny autor coś nam dziś wrzucił:)

Bo1 dołączył
30.06.2007

Bo1 22:09 | 12.10.2009

pamiętam, że jak kiedyś dostałam od niego 4 to przez cały dzień się cieszyłam :D.
Nie wiem czy nie gorsze od klonów są "niezrealizowane pańcie" (w tej technice niestety przodują kobiety) - przeleci Ci taka po zapleczu, gdzie już od wieków nie zaglądałaś... niby nic - tylko podokleja do najgorszej wystawionej, albo lekko niżej niż pozostali. Zawsze Ci odpowie... bla, bla - że nie czuje klimatu i takie tam pierdoły a jak zobaczysz jak taka estetka w innym miejscu ocenia to oczy Ci na wierzch wyjdą ze zdumienia, bo Ty ominęłaś te zdjęcia, by nie pytać niegrzecznie - jakim telefonem trzaskano???:D. Klon jest wredny....ale to - to jest dopiero perfidia :D.

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 22:15 | 12.10.2009

A ja chyba jemu,ale nie pamiętam dokładnie,złośliwie walnęłam 4,bo się wściekłam na niego,za to że zabrał fotkę,która mi sie bardzo podobała :))) A nie byłam zorientowana co tutaj jest grane :))) Na samym początku,klikło mi się 1 ale faktycznie nie chciałam :(( To myślałam że się pod biurko schowam :))) Ale nie pamietam kogo tak uszczęśliwiłam:)))

grek dołączył
29.06.2002

grek 22:16 | 12.10.2009

Nie rozumiem, dlaczego tak UPARCIE DĄŻYSZ do utrzymania, jak Ty to określasz, wystarczającego poziomu technicznego. Przecież większość członków tego serwisu, to zwyczajni TURYŚCI, czasami bardzo młodzi ludzie, stawiający niekiedy pierwsze kroki w fotografii. Są gdzieś po raz pierwszy za granicą, są tym zafascynowani (nie wiadomo czy kiedyś jeszcze wyjadą). dlatego zamieszczają m. in. "fotki". Jestem zgodny w kwestii moderacji zdjęć, lecz w sposób delikatny. Niekiedy zdjęcie zrobione z okna autokaru czy z biegu, ma więcej treści do przekazania, niż przemyślane i zaprojektowane przez, powiedzmy, profesjonalistów. Widziałem (nie wiem już kogo) serię zdjęć krajobrazów, wschody i zachody słońca itp. Owszem, jakość techniczna bez zarzutu, sporo ingerencji (to jest fair?) z Photoshopa. I co? Ze zdjęć tych nic nie można wyczytać (kraj, region, kontynent?). Dla przypomnienia, to jest Globtroter, a nie wystawa fotograficzna. Według Twoich kryteriów, większość zamieszczanych zdjęć to, jak określasz, wypociny. Przeginasz maksymalnie i obrażasz, do czego nikt Ciebie nie upoważnił. Ktoś z dyskutujących podsumował to bardzo dobitnie: kreujesz się na samozwańczego GURU. Dla kogo? OK, dość tych dygresji. Mam propozycję dla estetów: poproście właścicieli tego serwisu o osobną zakładkę, gdzie można będzie umieszczać zdjęcia tylko wysokiej jakości pod względem technicznym, estetycznym i wizualnym. Osobne logowanie. O dołączeniu do grona tej elity, decyduje elita... Pozdrawiam.

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 22:24 | 12.10.2009

Grek nikt tutaj nie zabrania dodawania fotek,na 100% są one bardzo ciekawe i możesz bardzo dużo nam przekazać :) Ale skoro jest jakiś ranking i są wspaniałe fotki,to jakoś trzeba je pokazać,sam musisz przyznać że bardzo miło się ogląda takie fotki :)) Tutaj każdy jest mile widziany i pewnie każdy znajdzie zainteresowanie swoją osobą,podróżami,przygodami,poziom też jest potrzebny :)) Może kogoś połaskocze to do robienia lepszych jakościowo fotek :)) Pozdrawiam !!

Bo1 dołączył
30.06.2007

Bo1 22:36 | 12.10.2009

słuchajcie... a może jest taka możliwość, by ADMIN zakrył w Galerii autora - może to poprawi trochę relacje mdzy ludżmi - może bardziej oceniający będą skupiali się na ocenie ZDJECIA a nie miejsca (np. lubię chodzić po górach, więc hurtowo 5 za każdy wzgórek, a 2 za mrówki i kropelki), albo autora, bo ma się do niego jakieś anse :D. Nie wyeliminuje to całkowicie nieprawidłowości, bo i demokracja potrzebna, nie zaś foch dlaczego inni postawili 4 kiedy JA uważam to za wielkopomne dzieło, ale może trochę uprości sytuację i oceny wrócą do normy.

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 22:53 | 12.10.2009

Bo1 pewnie Ty tak samo i ja znamy rękę fotografów,pewnie nie wszystkie fotki jestem w stanie wyłapać kto robił,ale bardzo dużo z nich :)) Jak tak oglądałam wszystkie DOBRE fotki ,to nauczyłam się że to tak jak z malarstwem :)) Jeden lubi góry inny chmury,a jeszcze inny pokazuje drzewo ,jestem pewna że wówczas KLONY wszystko by tępiły :((( Bo tego draństwa nie da się wytępić,tak samo jak zawiści :))) Żeby ocenić fotkę,to trzeba ją obejrzeć a to mało kto tutaj robi :((( Czasem widzę jak z prędkością światła kilka osób ocenia :))))

Bo1 dołączył
30.06.2007

Bo1 23:23 | 12.10.2009

Może masz rację... ale te ze sznytem i stylem to i tak przeważnie bardzo dobre. Nie wszystkie oceniam, bo chciałabym by G. zachował swój charakter - ale to nie znaczy, że nie doceniam :D. W większości prezentujemy tu przeciętne zdjęcia, ale przy zachowaniu odrobiny umiaru i krytycyzmu i przy swoich i przy cudzych zdjęciach nie jest to tragedią.
Teraz walka z klonami jest teraz i tak dużo bardziej prosta. Klony i Ci zawistni niszczą tylko dobre zdjęcia... słabe opadają same :D

mario-mil dołączył
21.10.2008

mario-mil 22:46 | 12.10.2009

Admin jest z betonu i Jego takie postulaty nie ruszają.Ale na marginesie cieszę się,że atmosfera się oczyściła.

Bo1 dołączył
30.06.2007

Bo1 23:03 | 12.10.2009

bo my to trochę jak ta starucha z bajki o złotej rybce:D - najpierw chciałam, by wyłączono ocenianie... teraz zastanawiam się czy ten zalew byle jakich zdjęć to też nie z tego powodu. Wcale nie wiem, czy brak info o autorze to dobry pomysł, też mogą być jakieś haki. Może jakaś określona pojemność "szufladki" dla jednego użytkownika i rewolucje we własnym zakresie... np. mało miejsca, więc jakieś mniej ciekawe można sobie wywalić i zastąpić innymi - czyli opowiadać coraz to nowe historie (krótkie lub nie całkiem lecz wg własnego uznania).

Promyczek dołączył
11.01.2009

Promyczek 09:47 | 13.10.2009

no tak, ale robilas selekcje czy wstawiasz wszystko:)? wybierz te najciekawsze a na pewno juz nie bedzie tych zbednych dyskusji

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 23:31 | 12.10.2009

Przyznam, że ze zgrozą przeczytałem wypowiedź Greka. Jeżeli by ten pomysł przeszedł, żeby m.in. umieszczać zdjęcia w staylu "z okna autokarU..." To mnie już tu nie ma. Wg mnie jest pełno innych portali wyłącznie towarzyskich, gdzie można się popisywać tego typu fotkami. Dla mnie Globtroter - część fotograficzna powinien spełniać nastepujące warunki:

1. Zdjęcia powinny być poprawne techniczno-estetycznie lub wynagradzać swoje braki wartością reporterską.
2. Zdjęcia powinny być generalnie powiązane z turystyką
3. Autor powinien pamiętać, że nie może męczyć nas - odbiorców pokazując fotografie bez treści lub powtarzając te same tematy,
4. W miarę możliwości przy zdjęciach autor powinien umieścić wyjaśnienia lub opis miejsca. Takie zdjęcie inaczej się ogląda!!!

Dla mnie przyjęcie - propozycji Greka położy ten portal zupełnie, bo po prostu nie da się tego oglądać :-(((

grek dołączył
29.06.2002

grek 00:04 | 13.10.2009

Sorry, to nie tak. Ja niczego nie sugerowałem. Zaznaczyłem, że sporo ludzi stawia pierwsze kroki w fotografii itd. Odnośnie pkt. 2 - masz rację, tylko że większość "landszaftów" nie ma z turystyką nic wspólnego. Zaznaczyłem także, że zdjęcia (Twoim zdaniem bez treści), mają większy sens niż te dopracowane kolorystycznie.. Zgodzę się w całości z pkt. 4. Powtarzam, niczego nie proponuję (jesteś złośliwy, zniekształcasz wypowiedzi). Nie wspominasz natomiast o propozycji dla "technicznych". Ten serwis jest dla wszystkich lubiących turystykę i przygodę, natomiast Twoja sugestia dot. zamieszczania zdjęć na portalach towarzyskich, ujawniła ponownie Twoją cyniczną naturę. Na zakończenie: czytaj ze zrozumieniem i najważniejsze, nie zmieniaj sensu naszych wypowiedzi. Bo będzie to dyskusja jak z niewidomym o kolorach. Pozdrawiam.

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 23:25 | 12.10.2009

Każdy pomysł jest dobry,ale musi go przestrzegać każdy :((( Bez tego wszystko dostaje po uszach :((( Radek za świeży jest jeszcze :))) To nie wie do czego tu może czasami dochodzić :)) Może jakiś regulamin ? Lub kryteria oceniania ? Idę spać :))) DOBRANOC!!

Bo1 dołączył
30.06.2007

Bo1 23:30 | 12.10.2009

co do klikaczy, to nie wiem czy mamy to samo na myśli.... dla mnie to ktoś lecący z prędkością błyskawicy po wybranym autorze i dowalający mu jako "arbiter". Po co masz tłumaczyć stawiając 5 - uznajesz, że zdjęcie jest bardzo dobre i nie ma sensu klekotać bez sensu. To każda duża odchyłka powinna zawierać uzasadnienie - dla mnie G. ma wartości praktyczne (informacyjne) i je spełnia. Szwankuje jedynie Galeria. Może można też inaczej - napisanie opinii odblokowywuje ocenianie.....

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 23:08 | 12.10.2009

myślę bo1 że zasdy techniczne przy tak dużej społeczności są niezbędne a te które są wydają się dobre i nie ma potrzeby ich zmieniać ograniczona wielkość skrzynki czy ukrycie autora to nie przejdzie jedynie to klikaczy nie trawię i tu można by coś pomyśleć ale to odwieczny problem na globie

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 23:51 | 12.10.2009

to Qmoszka jak jesteś takim weteranem starcem globtroterowym to może mi napiszesz do czego może dochodzić ?? twoje ciągłe z uporem maniaka przypominanie mi że jestem krótko na globie już mnie nie bawi.

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 23:53 | 12.10.2009

zgadzam się z tobą bo1 obowiązkowy komentarz do ocen odbiegających od innych może to być nawet 4 jeśli na przykład 30 innych osób dało piątki

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 00:01 | 13.10.2009

Złośliwie tego nie napisałam :((( :)) Już nie będę nic więcej pisać o Twoim stażu tutaj,no bo fakt jesteś dłużej :))))) Teraz na 100% idę do łóżeczka :)))))

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 09:49 | 13.10.2009

Wielce szanowny pieniaczu EWE 1977.przestań bić pianę,na razie grzecznie proszę :)) Jak wiesz,mnie bardzo ciężko wyprowadzić z równowagi a nawet jak komuś się to udaje to ja myślę,w przeciwieństwie do KLONÓW :))) Czy coś Ci o tym wiadomo ? Nie jesteś w stanie w tej chwili rozniecić ognia,może innym razem spróbuj :)) Takich przykładów jak ten ,co po kimś wzięłaś jest tutaj BARDZO DUŻO i dotyczą nie tylko Radka. Albo wiesz co,złap go za ucho i wytargaj !! :)))) Pozdrawiam milutko ! :)))))

swift dołączył
27.02.2007

swift 09:49 | 13.10.2009

AndrzejuB. - popieram Cię. W dzisiejszych czasach każdym aparatem można zrobić doskonałe zdjęcie - nawet komórką. Trzeba tylko odrobinę chęci i zaangażowania. Aparat trzymać w obu rękach, nie pstrykać przez szybę itd. Nie można zasłaniać się brakiem dobrego sprzętu. I proponuję jeszcze likwidację ocen 1,2 i 3 bo i tak ich nikt nie używa, a każde ich wstawienie powoduje "wieczną pamięć ocenianego"

ewe1977 dołączył
07.11.2007

ewe1977 08:52 | 13.10.2009

Calkowicie cie popieram radku1:) Daj jeszcze przyklad innym i skomentuj dlaczego zdjecie ktore otrzymalo 68 ocen "5" ty oceniles na "3". http://www.globtroter.pl/zdjecia/37906,indie,-,orcza,orcza.html

ewe1977 dołączył
07.11.2007

ewe1977 10:18 | 13.10.2009

Nie obawiaj sie kumoszko, nie odbiore ci twojego radka, nie jest w miom typie. Wprawdzie napisalam ze go popieram, ale chodzilo mi o to ze popieram jego propozycje a nie jego osobiscie. Wiem jak ci na nim zalezy, siedzisz dzien i noc przed kompem i wyszukujesz informacji na temat radka. Jak ktos pisnie slowko na jego temat, juz sie rzucasz z pazurami. Uwazasz ze jego propozycja jest zla? Czy nie sadzisz, ze jesli ktos proponuje innym jakies postepowanie, to sam moze postepowac zupelnie odwrotnie? To nie fair :)

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 10:47 | 13.10.2009

No i bardzo dobrze !!! Wreszcie zrozumiałaś :)))) No Tylko jeszcze żuć gdzie tak z pazurami się o niego rzucałam ?:))) Tak jak z moimi upodobaniami, w którym wcieleniu ?:)))) Jesteś w swoim żywiole tutaj,wal komentarze pod fotkami,dodawaj fotki,a nie szukaj zadymy :((( A tak prawdę powiedziawszy,to mi bardzo dobry pomysł podsunęłaś,pisząc o tym :)))) Wiesz nie ma tego złego co na dobre by nie wyszło :)))) Powiem Ci tak,bardzo źle jest mierzyć kogoś,kogo się nie zna,swoją miarką :)))) A czy pamiętasz ja pokazałam fotkę z dwoma compami ? Teraz mam już trzy :))) Jak myślisz z ilu korzystam ? :)))) A Ty z ilu i co ile zmieniasz ? :)))) Dla jasności i abyś nie musiała się gimnastykować wyjaśnię Ci że jestem za pełnym ocenianiem z komentarzem,tylko prawdziwym i swoim,bo i tak tutaj się dzieje,że napisanie własnego zdania powoduje że reszta czytających,bez namysłu obniża noty :))) Czy zgodna jesteś z tym ze mną ? :)))) Sorki ale wlaśnie muszę pędzić w inny rejon wirtualu,szukać informacji o RADKU :)))))))) Pozdrawiam :))))))

ewe1977 dołączył
07.11.2007

ewe1977 10:43 | 13.10.2009

Skoro radek boi sie lub wstydzi uzasadnic dlaczego zdjecie ocenione przez 68 osob na 5, on ocenil na 3, to ja go tutaj postaram sie troszke osmielic i publicznie uzasadnie swoja jedynke dla zdjecia: http://www.globtroter.pl/zdjecia/63846,polska,%C5%9Alaskie,ogrod,marzyciel.html .
Uwazam, ze to zdjecie wogole nie powinno sie tutaj znalezc. Nie ma nic wspolnego z podrozami, nie ma zadnej wartosci poznawczej ani artystycznej, jest na okropnym poziomie technicznym. A ty komoszko pewnie juz zapomnialas ze niedawno udzielilas mi zgody na ocenianie zdjec zgodnie z moim sumieniem i znow na mnie napadlas w komentarzach pod tym zdjeciem. Badz konsekwentna, chyba ze twoje slowo nic nie znaczy?

beakal dołączył
15.04.2008

beakal 10:51 | 13.10.2009

Eeee....znowu to samo...kłótnie,waśnie....i po co ??? dziecinada i już ;)))

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 10:55 | 13.10.2009

Ewe moje grzyby też nie powinny się tutaj znaleźć :))) Jak i butelki z alkoholem i wiele innych :))) Zacznij normalnymi oczami patrzeć :)) A tak prawdę mówiąc to UŚMIECHNIJ SIĘ nigdzie nie napisałam że nie podaba mi się to jak oceniasz ,ale smród to chcesz zrobić ? :))) Może to zmień :))) Nie patrz na innych,ZACZNIJ OD SIEBIE :)))

ewe1977 dołączył
07.11.2007

ewe1977 11:07 | 13.10.2009

Nawet nie wiesz jak ja sie smieje :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
A takie maile jak ten ponizej nie tylko mnie nie wkurzaja (a chyba o to chodzi autorom) ale rozsmieszaja:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ty zlosliwa malpo!!!!!
Dziecku za dobre zdjecie 2 dajesz, a widze ze innych tez nie oszczedzisz.
Widze ze Twoje zdjecia tez nie sa super oceniane-moze z tad te zlosliwosci
Vibrator masz jak w banku.
Jak nie tu to w zyciu.
Serdeczosci -:)
a
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Najciekawsze jest to , ze wszystkie zdjecia tej osoby ocenilam na 4 i 5.

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 11:34 | 13.10.2009

A teraz dodaj co napisałaś pod moim adresem :((( Pewnie powiesz że jestem nie normalna,albo czegoś nie rozumiem ? :((( Nie jesteś dla mnie,na razie na poziomie który by mnie zadowolił :((( Przytoczyłaś jakieś tam MAŁPO,byłam już tutaj kurą,wiedźmą szukano mi faceta aby dokuczyć.Ty też :(( Ale mnie to nie dotyczy bo ja jestem sobą tutaj przed compem.a tam w sieci ....:))))) Trzeba odróżnić wirtual od rzeczywistości :))) A oceny ?????? Wiesz chyba spróbuję pobyć cichym klikaczem,tak dla odmiany,bo jeszcze tego nie próbowałam :((((

28.01.2009

[konto usuniete] 11:55 | 13.10.2009

Ewe 1977 jak tak mozna! Rozumiem , ze Qumoszka mogla wyprowadzic Cie z rownowagi, ale zeby w taki sposob odpowiadac, obrazac. Po tym co napisalas, ja i mysle wiekszosc z nas, zdanie na Twoj temat ma juz wyrobione. Nie chcemy tutaj takich osob!
Oumoszka bardzo mi przykro. Mam jedna rade, ignoruj te osobe, nie zwracaj uwagi na to co pisze i robi. Szkoda Twojego zdrowia. Pozdrawiam.

ewe1977 dołączył
07.11.2007

ewe1977 11:50 | 13.10.2009

Rzecz w tym, ze ty szukasz zaczepki, patrzysz gdzie i co ja napisze, jak ocenie zdjecie i wyzywasz mnie od klonow. Ja nigdy nie zaczelam, tylko odpowiadam, tylko sie bronie :)
Cala ta sprawa zaczela sie od tego ze radek wystosowal apel do admina aby mnie stad usunac, bo kilka jego zdjec ocenilam na 4, a jego zdjeciom mozna dawac tylko piatki ! A to, ze on naprawde dobrym zdjeciom daje 3, to nie ja znalazlam, ja tylko naglosnilam, w mojej obronie. Chcesz zawrzec pokoj? Czy warunkiem koniecznym do tego jest danie spokoju radkowi, bo widze ze to cie najbardziej denerwuje?

ewe1977 dołączył
07.11.2007

ewe1977 12:19 | 13.10.2009

Laos niepotrzebnie sie wtracasz, ani kumoszka mnie nie wyprowadzila z rownowagi ani ja jej. A jesli jusz sie wtracasz, to moze bardziej konkretnie. Ja nie mowie, ze takiej osoby jak ty tutaj nie chcemy. Nie wolno mi sie bronic jak ktos atakuje? Nie wolno mi ocenic na 1 zdjecia ktore tutaj wogole sie nie nadaje? nie wolno mi ocenic na 5 zdjecia ktore mi sie podoba? Nie wolno mi zwrocic uwagi osbie ktora zlosliwie zaniza oceny kiedy ta osoba to samo mnie zarzuca? KONKRETY Laos :)))))))

28.01.2009

[konto usuniete] 13:29 | 13.10.2009

Bronic wolno sie kazdemu, zawsze i wszedzie. Co do tego nikt chyba nie ma watpliwosci. Pozostaje tylko pytanie, czy koniecznie w takiej formie?

ewe1977 dołączył
07.11.2007

ewe1977 13:53 | 13.10.2009

I znowu zadnych konkretow, w jakiej formie? o co ci chodzi? zacytuj cos, zebym sie mogla do tego odniesc?

beakal dołączył
15.04.2008

beakal 14:36 | 13.10.2009

A miał to być apel do Dominkom a zrobiła się dyskusja z ewe1977.Ludziska wyluzujcie...plizzzzzzzzzzzzzzz;))))))))))))))))))))))))))

Qmoszka dołączył
24.06.2009

Qmoszka 15:33 | 13.10.2009

Laos :))) Nic z tych rzeczy :))) Miło mi :))) Ale Ewe nie jest w stanie znaleźć innych argumentów,które to nie ruszyły by innych osób :(( Co miałam do powiedzenia,to powiedziałam. Nic więcej nie powiem :)))

dominkom dołączył
19.07.2008

dominkom 15:49 | 13.10.2009

Kochani globtroterzy
Mnie to juz chyba nie dotyczy, zalozcie sobie nowy watek, niech inne osoby tez beda "zaszczycone". zaszczute.

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 20:57 | 13.10.2009

Może zajrzyj do słownika i przeczytaj co oznacza słowo "zaszczuty". Nie zgadzanie się z kimś innym nie ma nic wspólnego z zaszczuwaniem... :-((. Nikt nie dyskutował o Tobie, tylko o zdjęciach na Glotroterze!!!!!! Wake-up!!

grek dołączył
29.06.2002

grek 22:22 | 13.10.2009

...ze radek wystosowal apel do admina aby mnie stad usunac, bo kilka jego zdjec ocenilam na 4, a jego zdjeciom mozna dawac tylko piatki !... Czy to prawda??? Jeżeli tak, to jakaś PARANOJA bije od tego człowieka!!! A co na to Admin? Na miejscu Admina to jego bym usunął. Dawno tu nie zaglądałem, ale jak widzę, to co niektórym ludziom zaczęło ćmić. Ręce i nie tylko ręce opadają, jak czytałem i czytam niektóre dyskusje. Przede wszystkim rzuca się w oczy postawa typu: "To ja wiem najlepiej, i tak musi być" lecz bez konkretnej argumentacji. Aby do przodu... Nie tędy droga. Pozdrawiam.

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 22:31 | 13.10.2009

eve o co ci znowu chodzi masz kolejny atak głupoty? przywalasz się do mnie po raz kolejny o to samo a przecież już na ten temat dyskutowaliśmy nawet mnie obrażałaś nazywając mnie świnią już nie pamiętasz? już i na pamięć ci się rzuciło? jeżeli autor przytaczanego wielokrotnie przez ciebie zdjęcia poprosi mnie o wyjaśnienie oceny to to zrobię ale nie jak chce tego taki klikacz jak ty!!!

usunięty/nieznany 22:26 | 13.10.2009

ale jaja, still going.... że Wam to się nie nudzi, pozdr WM

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 22:35 | 13.10.2009

a twoje urojenia co do obsesji Qmoszki na moim punkcie to już żenada i nie chce mi się tego komentować posuwasz się eve za daleko. Ciesz się ze swojej obecności na globie dalej pogrążaj się w swój świat klikania a ode mnie się odpieprz! pozdrawiam

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 22:39 | 13.10.2009

grek myślę że nie znasz ani mojej osoby ani konfliktu z eve więc nie masz prawa pisać takich komentarzy na mój temat! proponuję poznać temat a potem się wypowiadać tak rozsądny człowiek by zrobił

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 23:36 | 13.10.2009

Radek: Jako rzecznik prasowy kontrwywiadu ponownie przypominam: Nie warto dyskutować z klonami. Ewe jest klonem, występowała tu jako mężczyzna pod innymi nickami. Dyskutować można z rzeczywistymi osobami z klonami to strata czasu... wyluzuj i nie daj się podpuszczać!... :-))

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 23:44 | 13.10.2009

IP Ewe zmienia się często, nawet terytorialnie. Znając dowcipy kloniarzy to często jest to kilka osób jednocześnie. Oni się usiłują Tobą bawić. Ci, którzy są tu dłużej to wiedzą kto jest real a kto nie!!! Wiem, nie zawsze można się od razu zorientować, do tego potrzebny jes moderator z właściwym softwarem, ale tutaj takiego nie ma, stąd mogą się popisywać. Raz jeszcze RADEK - EWE to jest klon, teraz jestem w pracy, ale z komputera w domu mogę Ci podać "jej" inne nicki... Pozdrawiam :-)))

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 23:51 | 13.10.2009

masz rację Andrzej nie warto się zajmować klonami szkoda naszego czasu :)

ewe1977 dołączył
07.11.2007

ewe1977 00:34 | 14.10.2009

Drogi Andrzeju, juz kiedys napisales, ze jestem niewiarygodna, ale jakie to ma znacvzenie kiedy podaje fakty? Faktem jest ze radek napisal list do admina zeby mnie wyrzucic bo daje duzo 4. Faktem jest, ze sam ocenia na "3" zdjecie ocenione przez 68 osob na "5". Faktem jest, ze proponuje aby wszyscy ktorzy ocenia na 4 obowiazkowo dali komentarz dlaczego to zrobili. I faktem jest ze sam pare linijek wyzej powiedzial ze on moze sie wytlumaczyc ze swojej "3" tylko jesli sam autor zdjecia o to poprosi. Czyli jak ty to rozumiesz? Tez uwazasz, ze wszyscy oprocz radka maja obowiazek tlumaczyc sie z ocen? Sa rowni i rowniejsi? I nikogo nie nazwalam tu swinia, to oszczerssrstwo, widac jakimi metodami walcza tu niektorzy. To sa FAKTY, ja na nie nie mam wplywu, wszystko jest w watkach w forum, mozna sprawdzic, wiec jakie znaczenie ma czy jestem wiarygodna, czy jestem klonem, czy kosmita? A tak na marginesie, to rzeczywiscie jestes tu najlepszym detektywem, ale kiedys moze sie okazac, ze jestem tez twoim klonem, bo firma w ktorej pracuje, ze wzgledow bezpieczenstwa ma software, ktory przy kazdym polaczeniu losowo generuje inny IP, wiec kiedys moze przytrafi mi sie twoj. Serdecznie cie pozdrawiam i zycze ci duzo lepiej niz ty mnie.

ewe1977 dołączył
07.11.2007

ewe1977 00:42 | 14.10.2009

P.S. Zapytam jutro szefa, czy ten IP rzeczywiscie jest wybierany losowo, czy moge sobie wybrac dowolny. Juz nawet wiem jaki bym sobie wybrala...

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 00:49 | 14.10.2009

I pewnie przez przypadek nazywaleś się kiedyś "Super Klon".... :-)))))))

ewe1977 dołączył
07.11.2007

ewe1977 01:07 | 14.10.2009

Oj, Andrzeju, ten bezsensowny watek dalej sie toczy, bo co chwile ktos dorzuca swoje 3 grosze. Gdyby radek okazal sie mezszyzna, to juz dawno temu sprawa bylaby zalatwiona. Kazdy popelnia bledy. Ja popelniam mnostwo bledow, bo noie popelnia tylko ten kto nic nie robi. Wielkosc czlowieka mozna poznac po tym czy potrafi sie przyznac do bledu. Co by mu sie stalo gdyby powiedzial: OK, klikalem dla punktow i nie zwracalem uwagi co jest na zdjeciach. Sprawa bylaby dawno wyjasniona i teraz juz nikt by o tym nie pamietal. Ale mezszczyzne poznaje sie nie po tym jak zaczyna, ale jak konczy. A ja jestem pamietliwa, jak ktos mnie wyzywa wulgarnymi slowami i zacheca do bijatyki, to tak latwo nie daruje.

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 01:19 | 14.10.2009

Mój drogi "Ewe" jakoś dziwnie czuję, że Radek już zrozumiał o co chodzi i pośmieje się teraz z Was razem ze mną - chyba zabawa Wasza się skończyła ... :-)))))

AndrzejB dołączył
23.04.2009

AndrzejB 02:41 | 14.10.2009

"Ewe" P.S. Poczytaj trochę o "losowym generowaniu IP" a potem pisz głupotki..... :-)))))

radek_lew1 dołączył
11.05.2009

radek_lew1 10:09 | 14.10.2009

Tak Andrzej ja już skończyłem z tą sklonowaną owcą mającą problemy nawet z napisaniem słowa mężczyzna eve pozdrawiam serdecznie pa

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2024 Globtroter.pl