/ / > Blokada oceny własnych zdjęć > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Blokada oceny własnych zdjęć

kategoria uwagi do forum i serwisu

[konto usuniete] dołączył
06.07.2011

[konto usuniete] 21:42 | 12.07.2011

Pytanie mam nastepujące - czy blokujący ocenę własnych zdjęć powinni mieć prawo do oceny innych prac ?

Smok-1 dołączył
09.03.2010

Smok-1 22:25 | 12.07.2011

Moim zdaniem nie, ale przejrzyj sobie również wcześniejsze dyskusje, trochę się tego już zebrało na ten temat ...

03.07.2010

[konto usuniete] 22:41 | 12.07.2011

Myślę, że powinni się wypowiedzieć tzw. "weterani" portalu.

06.07.2011

[konto usuniete] 22:44 | 12.07.2011

Wowow, strach się bać, cóż pisałem do Admina może sie wypowie, najfajniej by było takich kolesi indywidualnie blokować i byłby spokój...pozdrawiam tych bez blokady:)))

03.07.2010

[konto usuniete] 23:25 | 12.07.2011

Ktoś wypracował reguły tego portalu. A ich zmiany nie należą do najłatwiejszych. Wiem to już z rocznego doświadczenia :)

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 08:15 | 13.07.2011

pomysł z blokowaniem niechcianego jurora najprostrzy i najlepszy

06.04.2011

[konto usuniete] 11:55 | 13.07.2011

No cóż nie ja ustalałem przepisy i reguły na tym portalu,ja tylko z nich korzystam ,więc przestańcie się nad sobą użalać////-

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 16:26 | 13.07.2011

zgadza sie, ale moglbys nie obnizac innym stopni, Ty sam wystrzeliles poczatkowo wysoka note i zablokowales swoje zdjecia do oceny trzymajac wysoki ranking tym samym zamykajac sie na krytyke innych, a innym nadal wystawiasz slabsze oceny, zbijajac innym pozycje

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 17:13 | 13.07.2011

Podróżniku nikt sie nad sobą nie użala raczej martwimy sie o Ciebie...bo powoli stajesz sie smieszny

06.07.2011

[konto usuniete] 17:39 | 13.07.2011

Widzisz Podróżniku , wykorzystując pewne ułomności tego portalu wykorzystujesz je według swojego widzi mi się, nikt sie nie użala jak napisano bardzo słusznie...Wydaje Ci sie ,że dzięki temu nadajesz sobie jakieś specjalne prawa? Z jednej strony traktujesz swoje zdjęcia jak coś specjalne go dla siebie ale innym odbierasz to prawo obnizając oceny. Tak obniżając i nie udawaj zdziwionego, na cywilicowanych portalach jesli nie daje sie oceny lub komentarza wiadomo,że zdjecie nie interesuje, jesli daje sie maxa to wiadomo to jest przyjmowane bez zastrzeżeń, natomiast oceny niższe wypadało by dac komentarz tak z czystej przyzwoitości co w zdjęciu nie gra w sposób jasny i rzeczowy. A jeszcze milej byłoby zadać w komentarzu pytanie jak się ma wątpliwości zanim wystawi się ocenę, tak ze zwykłego szacunku do drugiej osoby...

06.07.2011

[konto usuniete] 02:11 | 14.07.2011

Widze ,że sporo ludzi z naprawde dobrymi fotkami ma zablokowany dostęp do ocen, teraz wszystko jasne:) Szkoda ,że gospodarz wprowadził tak dziwne regułu jedni moga a inni nie, sa równi i równiejsi, bez sensu...

AlicjaGd dołączył
30.09.2010

AlicjaGd 09:37 | 14.07.2011

ojtam :) za to jak ktoś ma zablokowane oceny to jego zdjęcie nigdy się nie wyświetli w rankingu najlepsze zdjęcie:)
Jeśli chodzi o autorów to przeważnie najwyższą średnią mają te osoby co od niedawna pojawiły się na portalu lub wystawiają też innym tylko 5 więc nikt się na nich nie mści:) Niemnie jednak mi średnia do niczego nie potrzebna, bo widzę kto robi dobre zdjęcia a kto "średniackie" a kto ...itp:)
swoją drogą Admin to ma chyba niezłą zabawę jak kolejna osoba piekli się na to i ciągle nic z tym defektem w ustawieniach nie robi;-)

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 12:38 | 14.07.2011

ok,

ale to ; http://www.globtroter.pl/zdjecia/85955,indie,agra,agra,tadz.html

jest złośliwość i brak kultury

06.07.2011

[konto usuniete] 18:59 | 14.07.2011

Alicjo, ależ oczywiście ,że się wyświetli, choć to najmniejszy problem tak naprawdę:) Widzisz to portal podróżniczy, a pod zdjęciem , notabene bardzo dobrym, Jadu pojawia się notka "Leci w prawo" i to pisane przez pstrykacza , który sam nie wie z której strony ma obiektyw w aparacie a poucza innych. Jest sporo specjalistycznych stron o foceniu gdzie swoja wiedzą i umiejetnościami można sie popisać ale tutaj??? Przecież wydaje sie powinniśmy rozmawiać o podróżach, wymieniać doświadczenia wyjazdowe, podpowiadać innym co warto zobaczyć a co mozna olać, bo przereklamowane itd. Niestety zabawę taka psuja administratorzy, którzy tworzą rankingi nieadekwatne to tematu portalu i potem znajdują się jacyś zawodnicy, którzy leczą własne kompleksy niewiedzy na innych, zwłaszcza jak na przykładzie choćby wymieniony wyżej zdjęciu Jadu, przy którym taki Podróżnik mógłby ponosić co najwyżej mu statyw co byłoby dla niego i tak sporym wyróżnieniem....:) Nie wszystkie zdjęcia z podróży będą dziełami sztuki, często za banalnymi fotkami kryja się kapitalne historie i oto chodzi chyba a nie jakieś tam leci w prawo w lewo czy do przodu:))) Pozdrawiam zdroworozsądkowych:)

03.07.2010

[konto usuniete] 19:48 | 14.07.2011

"Zawodnicy" to dobre określenie. Zibiś jest byłym zawodnikiem
Pozdrawiam :)

06.04.2011

[konto usuniete] 20:23 | 14.07.2011

No cóż/////////////

AlicjaGd dołączył
30.09.2010

AlicjaGd 17:38 | 15.07.2011

nie no ja się z Tobą zgadzam już swoją choć dużo mniejszą wojnę z Podróżnikiem56 prowadziłam , co wpłynęło na ocenę zdjęć moich:) ja tego nie traktuje zbytnio emocjonalnie bo i też fotki robię hobbistycznie:)
Teraz to mnie bardziej fascynuje stoicka postawa Admina a wszystko po to pewnie aby ludziska się denerwowali i więcej kliknięć w portalu było :) Tak myślę ,bo inna odpowiedź mi nie przychodzi na milczenie Admina , bo na urlopie już był z tego co kiedyś pisał :)

AlicjaGd dołączył
30.09.2010

AlicjaGd 17:40 | 15.07.2011

tj z rostocky-m się zgadzam :)

06.07.2011

[konto usuniete] 18:29 | 15.07.2011

Alicjo, mam dobre wieści, odpowiedź dostałem pozytywną i temat jest u informatyka, pozostaje dać czas aby zmienić te niedogodność ,że są równi i równiejsi...Szczerze mówiąc dla mnie na takim portalu jeden przycisk by wystarczył podoba się albo nie i wszystko...a tak się zaczynają głupie zabawy...i wymachiwanie ocenami, bez sensu...Na portalach stricte foto gdzie każdą lepszą fotę sie rozbiera na czynniki pierwsze to takie oceny mają sens ale tutaj???Uważam,że blokada własnych ocen powinna być na zasadzie wzajemności - nie dajesz oceniać siebie nie oceniaj innych, proste...Pozdrawiam:)

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 17:08 | 16.07.2011

Witam

tak jak napisał rostocky, temat jest wzięty pod lupę, przypominamy jednak, że opcja blokady zdjęć została jakiś czas temu wprowadzona na prośbę użytkowników i miała być wykorzystywana w przypadku zdjęć "luźnych" dodawanych sporadycznie, typu zdjęcia logo, map itp.

Okazało się z czasem, że opcja ta została wykorzystywana przez tzw. klikaczy ...

Pora więc na zmianę. Na początku tygodnia chcemy wprowadzić zasadę, że jeśli ktoś nie zezwala na ocenianie swoich zdjęć, traci sam taką możliwość.
Jednak, aby w ogóle móc oceniać zdjęcia innych userów na Globtroterze, początkowo nasze zdjęcia muszą zostać ocenione przez innych, kłopot zaczyna się wtedy kiedy po nabyciu praw do oceniania zaczynamy kolejne zdjęcia blokować jeśli chodzi o ocenianie.

Chcemy wprowadzić zasadę,że jeśli dany użytkownik posiada w swojej galerii 5 zdjęć których nie zezwolił ocenić (lub 25% całości zdjęć w jego galerii- temat do przedyskutowania) to traci prawo do oceniania innych.

I tutaj mamy pytanie do Was- czy wg Was taka zasada zmniejszy nadużycia w tym obszarze? Czy wprowadzić ograniczenie do 5 zdjęć czy raczej do 25% zdjęć z galerii?

Czekamy na Wasze propozycje!

pozdrawiam
GlobAdmin

zosia m. dołączył
17.01.2010

zosia m. 17:35 | 16.07.2011

Witam :-)
Moim zdaniem, ani 5 zdjęć, ani 25 %, tylko całkowita likwidacja opcji "nd" może rozwiązać ten problem. A jesli chodzi o zdjęcia typu np. mapy, o których wspomniałeś Adminie, to można stworzyć odrębny dział - coś w rodzaju zakładki, na tylko na takie właśnie zdjęcia.
Pozdrawiam :-)

Smok-1 dołączył
09.03.2010

Smok-1 17:31 | 16.07.2011

A można gdzieś podejrzeć jaki % swoich zdjęć ma się poblokowanych ? I czy można np. odblokować te które nie były do oceny ? Generalnie pomysł mi się podoba, ja bym optował za 25% galerii, może nawet być mniej..

03.07.2010

[konto usuniete] 17:50 | 16.07.2011

Może rzeczywiście wystarczy te 25%. Chodziło przecież o to, żeby ktoś kto zablokował wszystkie swoje zdjęcia nie mógł oceniać innych. I jeszcze wcale nie czując, że jest to niesprawiedliwe, tylko chełpiąc się swoim "doskonałym" pomysłem :(.

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 18:01 | 16.07.2011

Zakładamy wyrozumiale, że każdy ma prawo do kilku zdjęć, którymi chce się podzielić z innymi, ale nie chce aby były oceniane. Powodów może być wiele ... Może uważa, że warto pokazać coś innym, ale zdjęcie jest kiepskiej jakości nie chce niskiej oceny? W to już nie wnikamy.
Ważne, aby ilość tego typu zdjęć była w miarę rozsądna. 5 zdjęc czy raczej 25%? ;-)

03.07.2010

[konto usuniete] 18:05 | 16.07.2011

Procent wydaje się być bardziej sprawiedliwy, bo dla wszystkich równy. 5 zdjęć dla kogoś kto ma 300 to niewielki ułamek, a dla kogoś kto ma np. 30 już sporo.

zosia m. dołączył
17.01.2010

zosia m. 18:17 | 16.07.2011

No to może limit - jedno zdjęcie w ciągu miesiąca ? Wystarczy, by zaprezentować np. ulubionego kota czy kwiatki z ogródka, bądź słabą fotkę pykniętą przez szybę autokaru... :-)

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 19:20 | 16.07.2011

Witam
Uważam ,że układ procentowy jest najsprawiedliwszy.

06.07.2011

[konto usuniete] 19:51 | 16.07.2011

Witam, tak procentowe rozwiązanie wydaje się rozsądne...Oczywiście przy całkowitej blokadzie ocen przez użytkownika winna być zasada wzajemności - również nie powinien mieć możliwości oceny innych. Jeszcze korzystając z dyskusji z Admin mam taką propozycję aby tekst w relacjach z podróży miał możliwość przedzielania go zdjęciami, zdecydowanie uatrakcyjniłoby to wrażenia z wyjazdów...Pozdrawiam:)

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 21:08 | 16.07.2011

% jest sprawiedliwy, ale suma sumarum ... to chyba niczego nie rozwiąże
a może podzielić galerię na dwie jedne te "lepsze" w której toczy się jakaś rywalizacja, a druga te słabsze z mapami i ciekawostkami ; w tych lepszych byłby zakaz blokady oceniania a w tej słabszej nie,

w zasadzie gdyby część Glotroterów była na poziomie, to nie było by problemu, logiczne jest, że skoro jak innych oceniam, niech inni mnie oceniają, tym samym osoby blokujące ocenianie powinny mieć 0 pkt na koncie i to bez znaczenia ile % itp .... bo jak wtedy wybrać sprawiedliwy podział ?

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 23:49 | 16.07.2011

Witam ponownie

jak na razie to więcej głosów oddano na "procenty" ;-) Poczekamy jeszcze do poniedziałku na opinie pozostałych zainteresowanych tematem użytkowników i wprowadzimy wspomniane wcześniej ograniczenie.

Jadu wspomniał o poziomie części Globtroterów ... Chcielibyśmy wierzyć, że wśród nas nie ma osób, które dopuszczają się nieuczciwych praktyk, tylko po to, aby się dowartościować, ale to tak jak w życiu ... Zawsze znajdzie się grupa osób, która ominie zasady jasne dla większości. tak było od początku istnienia Globtrotera, który jak na Polskie e- realia liczy już całkiem sporo lat ;-)

Pocieszające jest jednak to, że znaczna, przeważająca część Globtroterów mimo anonimowości, przestrzega reguł i rozumie, że misją serwisu jest dostarczanie użytkownikom wirtualnej przestrzeni dla wymiany myśli, informacji i wiedzy podróżniczej :-)

pozdrawiam serdecznie!
GlobAdmin

Smok-1 dołączył
09.03.2010

Smok-1 18:30 | 17.07.2011

Adminie, a co z możliwością odblokowania zdjęć nie-do-oceny, ja tam część mogę spokojnie odblokować jak nie ma Zibisia ...

03.07.2010

[konto usuniete] 18:36 | 17.07.2011

Też wiele zdjęć zablokowałam, żeby Zibiś nie mógł się złośliwie znęcać. I myślę, że nie są to zdjęcia na ocenę 3. Ja w ogóle jestem za tym, żeby oceny zdjęć ocenianie przez ludzi zbanowanych były usuwane z portalu !
Pozdrawiam

03.07.2010

[konto usuniete] 18:37 | 17.07.2011

Przepraszam - oceny zdjęć były usunięte, a nie zdjęcia :)

AlicjaGd dołączył
30.09.2010

AlicjaGd 18:40 | 17.07.2011

jestem za zasadą % , to wystarczy aby wyeliminować niesprawiedliwe lub stronnicze ocenianie.Pozdrawiam

AlicjaGd dołączył
30.09.2010

AlicjaGd 18:47 | 17.07.2011

tak jeszcze na marginesie....jeśli to możliwe i nie jest to jakiś ogrom pracy dla informatyków to dobrze by było aby nie zliczało w ilości odsłon gdy odsłania zdjęcie właściciel zdjęcia :) lub usuniecie rankingi najpopularniejszy , bo łatwo można swoje zdjęcie zrobić najpopularniejszym:)

03.07.2010

[konto usuniete] 18:54 | 17.07.2011

Alicja - nie zauważyłam, że tak jest. Jeśli tak, to niesprawiedliwe. Podrawiam :)

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 11:43 | 18.07.2011

rostocky- "mam taką propozycję aby tekst w relacjach z podróży miał możliwość przedzielania go zdjęciami, zdecydowanie uatrakcyjniłoby to wrażenia z wyjazdów"

owszem, byłoby super, ale ... nasz system nie jest na tyle "inteligentny" ;-) i na takie cuda musimy poczekać ...

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 19:28 | 17.07.2011

oo właśnie albo galeria zdjęć polecanych z podziałem na kraje, subiektywnie wybrana po ilości odsłon i komentarzy i powiedzmy po średnich ocenach .... ehh chyba pomysł dobry, ale złotego środka nie znajdziemy :D

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 23:03 | 17.07.2011

a propos: tak było od początku istnienia Globtrotera, który jak na Polskie e- realia liczy już całkiem sporo lat ;-)

sam sie zdziwiłem, że ja tu jestem od 2003 roku :)
z sentymentem spoglądam na moje pierwsze jeszcze nieudolne zdjęcia z pierwszych moich wyjazdów :):)

jerzyk68 dołączył
03.07.2010

jerzyk68 02:00 | 18.07.2011

Jestem za procentowym limitem możliwości blokowania zdjęć do oceny. Ale moim zdaniem to niewiele zmieni, najwyżej niektórzy dorwą nisko oceniających (poniżej 5) a nagminnie blokujących swoje zdjęcia i powstawiają im trochę czwórek. Bo dalej będą pretensje o niską ocenę zdjęć, albowiem w chwili obecnej postawienie czwórki spotyka się z oburzeniem autora, a wpisanie w komentarzu uzasadnienia do niższej oceny kończy się ze złośliwością, zamiast rzeczową polemiką, a nawet udowodnieniem mi, że to ja nie mam racji. No ale jak niektórzy piszą, że krzywe zdjęcie pochylone w lewo czy prawo albo całkowicie nieostre jest zdjęciem na 5, to chyba kompletnie nie znam się na zdjęciach, albo czytałem nie te książki o fotografii. W każdym razie mnie takie zdjęcia się nie podobają i czy danie danie w takim przypadku (pytanie do Administratora) oceny najwyżej 4 jest zgodne z regulaminem?.

06.04.2011

[konto usuniete] 10:59 | 18.07.2011

Widzę pierwszy rzeczowy komentarz///

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 11:10 | 18.07.2011

AlicjaGD- "jeśli to możliwe i nie jest to jakiś ogrom pracy dla informatyków to dobrze by było aby nie zliczało w ilości odsłon gdy odsłania zdjęcie właściciel zdjęcia :)"
nie ma takiej możliwości, ponieważ nie da się rozpoznać usera jeśli jest niezalogowany

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 11:19 | 18.07.2011

odnośnie jerzyka68 i Podroznika56

moim zdaniem nie chodzi o ocenianie, skala jest od 1 do 5 ale tak jak robił to zibis (czy jak Mu tam było) wstawiał 1 albo 2 do fot ocenianych przez powiedzmy 10-15 osob na poziomie 4-5, ale tu pozostaje jedynie wrócić do wspomnianego przeze mnie własnego poziomu bycia.

Poza tym całe zamieszanie pojawiło się przypomnę że osoby które innych oceniają są poza prawem wrzucając samemu mało powalające zdjęcia i bdb napisał to Admin ze chyba jest to forma podniesienia swojego ego

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 11:17 | 18.07.2011

Smok-1- "co z możliwością odblokowania zdjęć nie-do-oceny ..."- taka opcja byłaby kolejnym narzędziem wykorzystywanym w celu nadużyć, poza tym takie włączanie i wyłączanie zaburzyłoby pracę serwisu

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 11:32 | 18.07.2011

jerzyk68- "czy danie danie w takim przypadku (pytanie do Administratora) oceny najwyżej 4 jest zgodne z regulaminem?. "

Oczywiście, że jest zgodne, ale przyznacie, że jeśli dajemy komuś ocenę poniżej 4 to miło napisać dlaczego

Zerknijcie też jeszcze raz do zasad serwisu: http://www.globtroter.pl/stopka/zasady_serwisu.phtml

Na Globtroterze działa też swoisty system ochrony zdjęć polegający na tym, że jeśli dane zdjęcie ma już 10 ocen, to system traktuje je jako zdjęcie "z historią", jeśli zostanie teraz zaniżona jego ocena o 2 punkty przez jakiegoś być może złośliwego użytkownika, to algorytm chroni takie zdjęcie i próba zostaje zapisana jako próba zaniżenia oceny- użytkownik który chciał postawić ocenę niższą o 2 punkty po 3 takich próbach zostaje zablokowany

Smok-1 dołączył
09.03.2010

Smok-1 11:28 | 18.07.2011

Czyli jak w "Pół żartem, pół serio" nikt nie jest doskonały. Szkoda, bo część bym odblokował

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 11:36 | 18.07.2011

Smok- 1, my i pewnie inni Globtroterzy również, chcielibyśmy aby Twoje zdjęcia można było ocenić. Jednak jak sam widzisz, wprowadzając dana opcje musimy mysleć o niej także w kontekście ewentualnych nadużyć.

Jedyne co mogę doradzić, to ich usunięcie i ponowne wstawienie, chyba, że znajdują się pod nimi cenne komentarze ...

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 12:40 | 18.07.2011

Pierwsza sprawa
Myśle ,że powinnismy sie zastanowić co właściwie na tym portalu oceniamy>?
czy oceniamy chwile z naszych podróży ,które nam globtroterom dają jakieś wyobrażenie o danym kraju?
czy raczej oceniamy doskonałość fotograficzną czesto tak zmienioną przez programy graficzne ,że aż nierealne?
Oczywiście zaraz odezwą sie głosy ,że jedno i drugie ale dobrze wiecie ,że tak sie nie da .Bo jeżeli ktoś robi fotke z kołyszącej sie łódki musimy sie spodziewać ,że nie bedzie ona doskonała a z drugiej strony przedstawia coś fajnego i niespotykanego -jak ocenicie ja tego" krzywulca " ocenie na 5 a np Podróżnik na 4 bo On czego innego oczekuje na tym portalu......, który oczywiście nie jest portalem technik fotograficznych.
Druga sprawa-
Jak wszyscy wiecie potworzyły sie tutaj koterie takie towarzystwa wzajemnej adoracji wiem bo sam pewnie w takich jestem ..... zasada jest prosta nie oceniam jakiś fotek żle bo to np. fajna dziewczyna albo śmieszny facet i ......spodziewam sie tego samemgo- nie oburzajcie sie teraz tylko zastanówcie czy tak naprawde nie jest?
Równie często jest tak ktoś zamieszcza 5 fotek -juror lubiąc autora wystawia mu za 2 fotki 5 a reszte słabych omijanie wystawiając żadnej oceny-bardzo czesto! albo jak kogoś nie lubi to robi odwrotnie wystawia te przysłowiowe 4 a dobre fotki omija.
Sprawa czwarta
Jakiś czas temu pojawiał się tutaj użytkownik faraon (pamiętacie tego pana ,który z lubościa prezentował sie na swoich fotkach?)
Pamietam jak był rozjechany przez starych użytkowników Globa......mówiono wtedy to jedna z zasad nie pokazujemy siebie ,scenek rodzinnych itp.
Teraz pojawił sie nowy faraon i co ? super oceny praktycznie same 5 bo ludzie lubią małe dzieci (ja również) lub oceniają 2 plan ,który jest piękny(bo faktycznie jest).
Spraw piąta
Datowniki - są uzytkownicy ,którzy mają obesje w temacie datowników jednio w zamieszczaniu ich na fotkach a drudzy w tępieniu tego zjawiska .. i znów pytanie czy super fotka może być oceniona na 3 tylko dlatego ,że ma datownik w rogu?
.
Podsumowanie
Dlatego Uważam , że żadne administracyjne blokady nie będą 100 % to my użtkownicy powinnismy stworzyć zasady , które bedą przez nas zawsze przestrzegane(czynnych globtroterów naprawde nie jest dużo).
A teraz słówko do Admina
Jakiś czas temu Glob Admin zablokował użytkownika jkh12 coś tam dalej , miedzy innymi za plagiat do dzisiaj jego fotki i realcje z podróży co do których też było podejrzenie o plagiat znajdują sie na portalu uważam ,że powinny zniknąc .
Akras ma racje ,że oceny osób zbanowanych tez powinny być wymazane .

06.04.2011

[konto usuniete] 14:58 | 18.07.2011

piotrwaz-Dobrze ,że przyznałeś że jest grupa wzajemnej adoracji bo gdybym to ja napisał to dopiero by mi się dostało,też mi się to nie podoba,ale z drugiej strony nie można tego zabronić,a tu widzę że kilka osób dostało bzika na punkcie blokady,bo kilku fenomenów od foto wtargnęło tylnymi drzwiami ,dostali kilka czwórek i krzywda im się dzieje,że w rankingu nie mają 1-miejsca-śmiechu warte.Nie ma złotego środka i nie będzie.-Niezadowolenie i ciągłe narzekanie to narodowa cech polaków-///-POZDRAWIAM

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 15:12 | 18.07.2011

Podróżniku wiesz dobrze ,że prowadze z Tobą wojenke od dosc dawna nigdy sie z Toba i twoim postpowaniem nie zgadzałem i starał em sie je zwalczyć ale niestety bez powodzenia nie dało sie.
Co do fotek tych fenomenów fotografii jak to napisałeś uwazam ,że postawiłes 4 bezzasadnie .... może i to by było do przyjęcia np przeze mnie bo nie jestem fenomenem fotografiii ale oceniałeś zle fotki , które są lepsze od Twoich i tu jest najwiekszy problem i pisze to akurat obiektywnie .pomyliły Ci się role użytkownika z jurorem !
Co do towarzystwa wzajemnej adoracji jest i to nic złego. Jak mnie zaatakował jkh obrazal wypisywał bzdury to tylko Akras stanął w mojej obronie bo jakoś inni staneli z boku czekajać co z tego bedzie

AlicjaGd dołączył
30.09.2010

AlicjaGd 15:17 | 18.07.2011

oj Piotrzewaz (mogę tak odmienić?:)) myślę,że po części sprawy o których wspominasz to już normalka tak jak w życiu :) nad gustami , co kto lubi lub nie lubi się nie dyskutuje a zdjęcie dobre i tak się obroni:) biedny Admin nie zmieni już ludzkiej natury ale może zmienić to,że aby oceniać innych musisz pozwolić oceniać siebie i o to w tym wątku chodzi. Jeśli np dla "przysłowiowego Podróżnika" coś jest na 4 lub na 3 to ok ale "przysłowiowy Podróżnik" też musi mieć zdjęcia do oceny udostępnione aby się dowiedział jak inni odbierają jego zdjęcia i tyle lub jak przyjdzie przysłowiowemu Podróżnikowi" być złośliwym (zamiast profesjonalnym w swej ocenie) to musi się liczyć z odwetem :):P:P:) :) Reszta to już temat rzeka .......

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 15:01 | 18.07.2011

Piotrze, relacje jkh12 zniknęły z serwisu w momencie zablokowania konta. Zdjęcia, w liczbie prawie 300, czekały na powrót naszego globtroterowego informatyka, ponieważ sami na własną rękę nie chcieliśmy usuwać takiej ilości zdjęć równocześnie, aby system nie "wysypał się". Myślę, że do jutra zdjęcia jkh12 znikną z serwisu.

pozdrawiam!

06.07.2011

[konto usuniete] 17:24 | 18.07.2011

Świetnie ,że jest żywa dyskusja i doskonale, a że Admin bierze w tym udział , bo to naprawdę rzadkość na portalach...Zacznę może od tematu Towarzystwa Wzajemnej Adoracji (TWA) - pytanie mam a co w tym złego ,że istnieje na tym portalu TWA ? To doskonale, to oznacza ,że portal żyje, bo ma swoich zapaleńców , którzy gdzieś tam wirtualnie znaleźli wspólny klimat i codziennie go niemal otwieraja , dyskutuja i komentują. Każdy przyzwoity portal ma swoje TWA , bo to jego kręgosłup...Jeżeli tematyka, jakość czy poziom rozmów komuś nie odpowiada to niech szuka sobie gdzieś indziej tych z którymi ma wspólnych język...Praktyka wskazuje ,że najczęściej tacy ludzie nigdzie nie znajdują swego miejsca...Portal społecznościowy jeśli nie ma TWA to po prostu jest martwy i takich satelit w internecie jest całe mnóstwo...Osobiście wolę być akceptowany przez takich gospodarzy niż izolowany, bo szukam ludzi o wspólnych zainteresowaniach i po to się tutaj zalogowałem a nie po to aby "ustawiać" innych...
Patrząc tutaj na zdjęcia tzw. najlepiej ocenianie szczerze mówiąc - mieszane uczucia. Na portalach specjalistycznych o tematyce np. krajobrazowej (mam na myśli pewien renomowany amerykański portal) pies z kulawa nogą na wiele z nich nie zwróciłby uwagi, bo pod względem technicznym bardzo przyzwoicie ale kreatywnym - bardzo różnie. Natomiast w dziale zdjęc najchetniej oglądanych ,o tak tutaj dzieje sie wiele i całe mnóstwo kapitalnych fotek. Ale dlaczego ta lista nie pokrywa sie z beściakami otóż dlatego ,że zawiesiło sie na nich w wiekszości mnóstwo ludzi zwyczajnie zawistnych, którzyn jechali z ocenami ,że żal patrzeć....Wybiórczo zaglądałem w profile takich "fachowców "i zazwyczaj bida z nędzą albo bany...Powiem szczerze, że dla mnie takie skale z ocenami, i tu Globtroter nie jest wyjątkiem, są nieporozumieniem. Na portalu stricte foto oczywiscie tam , gdzie każde interesujace zdjęcie poddawane jest jakiejś krytyce zazwyczaj przez ludzi, którzy naprawde maja nieraz wiedzę imponującą i jest gdzie sie poduczyć, czy wymienić opinie...Na Globtroterze z wielka przyjemnością dałbym maxa za zdjęcie z wyrysowaną trasą wejścia na szczyt i zaznaczoną flagą, bo użytkownikowi chciało się nie tylko zrzucic zdjecie z aparatu ale i coś nam pokazać, coś co jest absolutnie zgodne z profilem tego własnie portalu. Dałbym piątke z plusem za dobrą mapę z ciekawym opisem a czy leci w lewo w prawo czy do przodu tutaj dla jest w moim odczuciu zupełnie bez znaczenia... Dodam tylko ,że najczęściej Ci którzy krytykuja ramki, podpisy autorów na zdjęciach itp ,zwracają tak naprawdę na sprawy zupełnie nieistotne i drugorzędne...Są tutaj np. fenomenalne foty z Patagonii...Czy można dać ocene 4 na tym portalu, ależ oczywiście ,że tak, problem w tym ,że większość zaniżanych ocen jest złośliwie i bez komentarza, trochę się tego tutaj już naoglądałem, niestety..po kilkuset zdjęciach odechciało mi się czytać i patrzeć na zwykłych złośliwców i awanturników leczących swoje kompleksy....Nie ma idealnych rozwiązań , wszystko zależy od użytkowników...Pozdrawiam:)

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 19:58 | 18.07.2011

Przepraszam GlobAdmina fakt już ich nie ma.

06.07.2011

[konto usuniete] 20:10 | 18.07.2011

Ale nadal mamy wesołego Podróznika:)))

03.07.2010

[konto usuniete] 20:26 | 18.07.2011

Może poignorujmy Podróżnika. Jak będzie musiał dać swoje zdjęcia do oceny to będzie jeszcze bardziej nieszczęśliwy.
Co do dyskusji powyżej - moi drodzy - wyciągnęliście wszelkie bolączki Globtrotera, aż mi się smutno zrobiło. I GlobAdmince pewnie również.

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 20:39 | 18.07.2011

akras ale tak jak my postanowimy to tak może być wystarczy okreslić jasne zasady i wspolnie ich przestrzegać , co do ignorowania Podróżnika to mysle ,że to nie najlepszy pomysł sam sie wycofa gdy bedzie oceniany.

Mr.Magick dołączył
31.05.2011

Mr.Magick 21:07 | 18.07.2011

No wlasnie wedlug mnie logiczne jest ze jak ktos nie wyraza zgody na ocene swoich zdjec nie powinien oceniac zdjec innych,no ale jest jak.
Zawsze administracja forum moze wprowadzic zmiany do regulaminu,bo na forach regulaminy pisze sie zeby uzytkownikom bylo dobrze.
Powiem szczerze...wkurza mnie to ze nie moge pooceniac zdjec co niektorych,za to oni moga oceniac moje.
Moje wszystkie sa do oceniania...w koncu dziele sie nimi z Wami,nie ;) Pozdro

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 21:29 | 18.07.2011

przecież nie chodzi tylko o Podróżnika56... wygląda to na nagonkę na Niego zamiast na system :D GlobAdminko wybacz :)
Podróżnik korzysta z opcji, która jest dostępna, za to winić Go nie można, tylko za to, że nie tylko On wykorzystuje to w innym celu to już kwestia podejścia, zasad, kultury, swojego ego ...

06.07.2011

[konto usuniete] 00:42 | 19.07.2011

Jadu , to ,że Podróznik wczesniej o ile dobrze znalazłem zbanowany pod innym nickiem jako Zibiś niejednemu tu życie "umilał"i dalej "umila" to jest jasne jak słońce..Kulturalnie się go wypraszało ale jak widzisz te słowa są mu biegunowo obce, więc kijem trzeba gonić chyba, że Admin podejmie jakieś kroki , swoja drogą to dziwne,że gość wcześniej zbanowany może działać dalej...Zwykły złośliwiec i nic poza tym, leczący swoje frustracje na portalu, nic nowego....

06.07.2011

[konto usuniete] 00:45 | 19.07.2011

Akras jest to jakis pomysł, może rzeczywiście olac gościa i tyle, przecież to dla niego młyn na wodę - jak to Andy Warhol niegdyś mówił - "Nie ważne jak o Tobie mówią , ważne aby w ogóle mówili":))))) Pozdrawiam:)

06.07.2011

[konto usuniete] 04:23 | 19.07.2011

Tak więc moja propozycja Podróżniku , dopóki nie rozwiażą sie te sprawy technicznie - nie zycze sobie twojej obecnosci na swoim koncie, o czym juz wczesniej wspominałem więc moze raz jeszcze spróbuję, bo ja nie mam żadnej przyjemnosci oglądać Twoich , notabene wciaż zablokowanych zdjęć. Zwykła zasada wzajemności. Jak narazie nadal mi podkładasz nogi i strasznie dziwisz sie ,że otrzymujesz riposty. To oja propozycja wieć jeszcze raz ja nie wchodze na Twoje konto a Ty na moje zgadzasz się?

06.07.2011

[konto usuniete] 06:58 | 19.07.2011

W ramach odstresowania i w oczekiwaniu na ważne decyzje zapraszam tych z poczuciem humoru na ten kawałek:))) : http://www.youtube.com/watch?v=QH2-TGUlwu4

czesiu dołączył
01.06.2011

czesiu 08:03 | 19.07.2011

Podroznika, ja juz dawno "olałem".
Mimo swojej deklaracji,ze nie bedzie oceniał moich zdjec i zwroconej mu uwadze, dalej swietnie sie bawi. Nie wiem, moze go
to podnieca?

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 08:54 | 19.07.2011

Witam

od wczoraj działa nowa "usługa" Globtrotera ;-)

Jeśli dany użytkownik zgromadzi w swojej galerii 25% zdjęć, których nie pozwoli oceniać, to automatycznie traci prawo do oceniania innych. Aby odzyskać przywilej oceniania innych zdjęć wystarczy zdjęcia które zablokowane pod kątem oceniania usunąć z galerii.

Mam nadzieję, że to wyeliminuje problem użytkowników, którzy chętnie korzystali z przywileju oceniania innych, a jednocześnie broni swoich zdjęć przed ocenianiem. (Jaki mieli w tym cel? Pewnie co człowiek, to inny powód ...)

Jednak uważam, że aby na serwisie, nie tylko naszym, ale każdym społecznościowym, panowała zdrowa atmosfera potrzeba dobrej woli i poszanowania drugie człowieka oraz wspólnie wypracowanych zasad.

Oby Wasze propozycje, a nasze techniczne zmiany, odstraszyły tych pseudoglobtroterów.

Dzięki za pomoc :-)

pozdrawiam
GlobAdmin

06.04.2011

[konto usuniete] 12:22 | 19.07.2011

rostocky,Czesiu,i jeszcze kilku innych niedowartościowanych, czytając wasze bzdety to wnioskuję że gdybym był Zibisiem to by was nie było w pierwszej 100,ale żyjecie w ciągłej niepewności i to was męczy,no cóż będę śledził tych niedowartościowanych i obiecuję że niektórzy będą zaskoczeni jaką przeszłość i kim są 2-osoby.,a mianowicie-rostocky i Czesiu ,chociaż jest podejrzenie do jeszcze jednej osoby,ale, póki co nie mam dowodów-CIERPLIWOŚCI.

czesiu dołączył
01.06.2011

czesiu 13:16 | 19.07.2011

No comment

Podróznik 56 ( 2011-06-09 )
Czesiu-zastosuje się do Tych uwag-nie będę Twych zdjęć oceniał.

czesiu ( 2011-06-09 )
wydaje mi sie, ze nie powinienes oceniac, jezeli zablokowales ocene swoich zdjec

06.07.2011

[konto usuniete] 15:11 | 19.07.2011

Przede wszystkim podziękowanie dla Admina za szybką i miejmy nadzieję skuteczną reakcję...Właśnie tak sobie ostatnio myślałem jak by pomóc rozwiazać pewne problemy na Globtroterze , no bo co tu ukrywać jak zobaczyłem tą "jatkę" pod starymi swietnymi fotkami to żal bierze...Chciałem więc podsunać taki pomysł, który znalazłem na portalu o globalnym zasięgu. Poznałem tam ludzi niemal z całego świata od Japoni,Korei i Chiny przez Egipt, Iran a na Argentynie czy Brazylii kończąc , wrzucam tam zaledwie pare zdjęć miesiecznie , bo nie jestem w stanie odpowiadac nawet na część komentarzy, kręci się, naprawdę świetnie, no a fotki mają ludzie czasem naprawde bardzo różne. Zastanawiałem się poczatkowo jak to działa, czemu nie ma trolli , jakiś "zawodowych oceniaczy" etc. Mianowicie jest tam mozliwość indywidualnej blokady dla każdego użytkownika. Zaraz wyjaśnię jak to działa....Mianowicie napisał kiedyś do mnie jakis facet chyba z Niemiec i zaczął mi tam dyrygować jak zrobisz to i to wtedy ewentualnie oddam głos w jakimś tam konkursie...Spojrzałem na profil z kim rozmawiam ,hm jak zwykle , wtedy przesunąłem kursor i nacisnąłem przycisk pt."blokuję tego uzytkownika" i świety spokój, magia. Zniknęły też automatycznie jego komentarze i oceny - wszystko. Genialne rozwiazanie...Z nikim nie trzeba sie użerać i samemu można dobierać sobie znajomych....Ten przycisk użyłem tylko raz i już o nim zapomniałem, koresponduje dalej z kapitalnymi ludźmi tymi którzy są na portalu znaleźć znajomych czu osoby o wspólnych zainteresowaniach a nie pokazywać kto tu rządzi. Pozdrawiam serdecznie:)

czesiu dołączył
01.06.2011

czesiu 17:34 | 19.07.2011

Do Podroznik 56; z niecierpliwoscia czekam, a jak bedziesz miał
jakiekolwiek watpliwosci skontaktuj sie ze mna, chetnie pomoge !

mario-mil dołączył
21.10.2008

mario-mil 19:38 | 19.07.2011

Bardzo dobry pomysł z blokadą komentarzy pod własnymi fotkami od niechcianych userów-wtedy Zibiś vel Podróznik mógłby komentować tylko własne prace!!!

06.04.2011

[konto usuniete] 20:50 | 19.07.2011

mario-mil- Koń by się uśmiał z tego co piszesz,chciałbyś ,lecz nie Twoje doczekanie! he,he he

mario-mil dołączył
21.10.2008

mario-mil 21:03 | 19.07.2011

Podróżnik Zibisiu-należę do szerokiego grona Globtroterów którzy mie życzą sobie Twoich komentarzy pod naszymi fotkami.Mam nadzieję że GlobAdmin wkrótce da taką opcję aby nie musiał sie być molestowany przez osoby Twojego pokroju!!
Ponawiam pytanie do GlobAdmina-dlaczego są na tym portalu tolerowane osoby które wczesniej pod innym nickiem otrzymały bana??????

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 21:56 | 19.07.2011

Witam

Mario-mil, jak już kiedyś wspomniałam, nie jestem w stanie sprawdzać każdego nowego użytkownika, czytać każdego postu i komentarza, dlatego liczymy w tym temacie na Waszą pomoc.

Na żadnym z serwisów społecznościowych administratorzy nie są w stanie ogarnąć każdej próby nadużycia. "Społecznościówki: mają to do siebie, że są współtworzone przez użytkowników.
Jeśli zauważacie, że dzieje się coś na co nie zwróciłam uwagę, a powinnam obowiązkowo, proszę o info. Zawsze w takiej sytuacji reaguję.
Mimo najszczerszych chęci nie zawsze włącza mi się opcja detektywa, choć jak widzę powinna się w ogóle nie wyłączać ;-)

pozdrawiam

03.07.2010

[konto usuniete] 21:54 | 19.07.2011

Myślę, że uwaga Roctocky'ego jest dobra. Trochę byłam na innych portalach społecznościowych i prawie wszędzie jest opcja, na przykład zwana "Czarną Listą". Jest to wspaniałe rozwiązanie, ponieważ naprawdę zdarza się korespondencja po prostu wulgarna, nie tylko (zresztą akurat w tym przypadku mało) w komentarzach, które mogą przeczytać wszyscy, ale zwłaszcza w poczcie prywatnej.
Od razu zastrzegam, że na szczęście na Globie mnie to nie spotkało :).
Jak się kogoś wciągnie na taką listę, to ma się przynajmniej spokój - to naprawdę znakomite rozwiązanie, które z całą siłą popieram

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 22:00 | 19.07.2011

Akras, ok, weźmiemy to pod uwagę, musimy zorientować się czy technicznie jest to możliwe do zrealizowania na naszym serwisie.

03.07.2010

[konto usuniete] 22:15 | 19.07.2011

Dziękuję, fajnie by było :) Pozdrawiam.

mario-mil dołączył
21.10.2008

mario-mil 22:53 | 19.07.2011

GlobAdminie wyłapanie osób,które po otrzymaniu bana zalogowały sie pod innym nickiem jest stosunkowo proste-wystarczy utworzyć bazę danych IP zbanowanych uzytkowników i porównać z wszystkimi pozostałymi numerami IP.
Zibiś i Podróżnik nadają z tego samego IP.
Porównanie dosyć kolokwialne ale jeśli ktoś przeskrobał coś jako Jan Kowalski to sąd ściga takiego gagatka dalej nawet jesli ta sama osoba występuje jako Marek Nowak.

Jadu dołączył
19.09.2003

Jadu 23:12 | 19.07.2011

IP może być zmienne i nie jest to dobre rozwiązanie,
ja tak mam na przykład na kilka komputerów w zasięgu mojego routera to IP mamy takie samo.

06.04.2011

[konto usuniete] 22:50 | 19.07.2011

mario-mil-krętaczu określ się czy jesteś mężczyzną czy kobietą?,niech wszyscy wtajemniczeni uważnie czytają ,a sami dojdą do pewnych wniosków.

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 09:15 | 20.07.2011

Mario- mil, tak jak pisze Jadu, identyfikacja po IP nie sprawdza się w każdym przypadku.

mario-mil dołączył
21.10.2008

mario-mil 22:57 | 19.07.2011

????????????????????????????

03.07.2010

[konto usuniete] 23:10 | 19.07.2011

GlobAdminko - od pewnego czasu, niestety spotykamy się z osobami, które nie powinny być na Globie. Mario jest mężczyzną, a ostatnie pomówienia są wytworem jakiegoś chorego umysłu, który niestety lub stety powinien skorzystać z porady psychiatry.
Tacy trafiają się i gdzie indziej. Chodzi o to, żeby chronić przed takimi Globtrotera, inaczej przekształci się w jakiś portal, gdzie nie jest już tak dobrze i spotykają sęe w sumie fajni ludzie.

03.07.2010

[konto usuniete] 23:58 | 19.07.2011

*chciałam napisać, że tutaj spotykają się fajni ludzie :)

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 09:16 | 20.07.2011

Witam

zagalopował się Pan jak widzę. Przy kolejnej próbie obrażania użytkowników serwisu, Pana konto zostanie zablokowane.

pozdrawiam
GlobAdmin

Smok-1 dołączył
09.03.2010

Smok-1 08:38 | 20.07.2011

Aleście się narospisywali ...! Pomysł z blokowaniem wpisów od niechcianych użytkowników dobry, choć nie idealny, bo chyba jednak ciekawi jesteśmy co można podpisać pod zdjęciem ? Przecież chyba nie o to chodzi, żeby podpisy pod zdjęciami były typu :fajne zdjęcie, super fotka... Mario nie widzimy całego adresu IP w wyświetlanych profilach, więc trudno powiedzieć, że adres jest ten sam.

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 09:21 | 20.07.2011

Smok- 1, w swoim czasie każdy user widział cały adres IP, od jakiegoś czasu uniemożliwiamy to. Możemy oczywiście sprawdzić IP poszczególnych użytkowników, ale jak już Jadu napisał wyżej to nie jest miarodajne narzędzie.

Temat wprowadzenia możliwości wprowadzenia danego usera na "nasza czarną listę" weźmiemy pod uwagę, najpierw musimy oszacować nasze zasoby techniczne ;-) aby taką opcję umożliwić.

pozdrawiam!

piotrwaz dołączył
31.01.2010

piotrwaz 12:54 | 20.07.2011

Uważam ,że wprowadzenie tzw czarnej listy jest słabym pomysłem . Bo co innego komentarze obrażliwe ,które i tak są usuwane przez Admina a user banowany co innego komentarze nawet od Podróżnika merytoryczne bo i takie miał.Zapedzamy sie w tatalitarny układ nastepnym pomysłem bedzie pewnie zlikwidowanie innych ocen niż 5?
Prośba do Glob Admina o rozważenie możliwości usunięcia ocen od osób zbanowanych mam na mysi zibisia , ivanhoe czy jkh wielu z nas z nimi walczyło co skutkowało zanizaniem ocen .

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 15:07 | 20.07.2011

Piotrze, trwają nad tym burzliwe dyskusje...

06.07.2011

[konto usuniete] 18:30 | 20.07.2011

Piotrze moja skromna propozycja dotyczyła indywidualej możliwości blokady tzn. nie chcesz z kimś gadać blokujesz i wszystko...To naprawdę działa, taka osoba nie jest całkowicie izolowana , bo ani mi to w głowie było, są ludzie którzy znajduja wspólny jezyk a inni nie i tyle...Wtedy Admin nie musi bawic sie w dedektywa i wszystko śledzić, bo co to za przyjemność...Użytkownicy nie będą bali się ze soba normalnie rozmawiać i komentować w obawie na złośliwości i docinki, bo bedą mieli możliwość samodzielnego doboru dyskutantów i w każdej chwili mogą wyłączyć taką niechciana postac a nie zgłaszać każdy nieciekawy komentarz do moderacji.
Piotrze co do ocen to naprawdę tutaj są nieraz sprasowane często nieprzytomnie. Kolory czesto gęsto się zwyczajnie rozmydlają, kontrast ucieka itd. Ocenianie jest naprawdę nieporozumieniem patrząc na to tak na spokojnie. Podeśle Ci na priv linka z innego i zobaczysz o czym mówię. To jakby oceniać zdjęcie na podstawie telefonu komórkowego a nie wrzucenie go na przynajmniej 20 calowy monitor o sensnownej rozdzielczości itd...Rozmawianie o tym tutaj jest zwykłym biciem piany, bo tutaj "guzik" widać. Jest jak jest na Globtroterze, zalogowałem sie i przyjąłem to do wiadomości i o to nie mam do nikogo pretensji, wręcz przeciwnie to kolejny punkt za tym aby rozmawiać o podróżach i doradzać sobie czy wymieniać poglądy o tym czy tamtym związanymi przede wszyskim z wrażeniami z podróży, impresjami itd... Piotrze chcesz mieć profesjonalne oceny już Ci mogę wrzucić kilka adresów gdzie mozesz o tym pogadać z ludźmi którzy w tym naprawde solidnie siedzą, a nie tam jakieś przypychanki ostre - nieostre, że kompozycja do kitu - takie uwagi bez konkretnego rozszerzenia to zwykły bzdet i tyle, bo niczego nie wnoszą , zupełnie niczego, oprócz grzania temperatury:) Pozdrawiam :)

06.04.2011

[konto usuniete] 21:14 | 20.07.2011

////////

03.07.2010

[konto usuniete] 21:58 | 20.07.2011

Widzę, że mnie źle zrozumiano. Nie "nasza czarna lista", tylko dla każdego osobno możliwość zablokowania kontaktów z osobą, z którą nie chce się mieć do czynienia! Na przykład jak ja zablokuję komuś dostęp do mojej poczty i dla komentarzy moich zdjęć, to nie znaczy, że inni nie mogą nadal kontaktować się z takim kimś.

spa00 dołączył
21.08.2009

spa00 19:13 | 21.07.2011

Dość późno wprowadzono pewne blokady.

06.07.2011

[konto usuniete] 08:17 | 23.07.2011

Lepiej późno niż wcale jak mawiali starożytni rzymianie:)))))

06.04.2011

[konto usuniete] 13:18 | 23.07.2011

rostocky-j-Jeszcze Ci nie przeszło?

innabajka dołączył
17.01.2011

innabajka 14:02 | 24.07.2011

Witam.
Przyznaję, że dołączyłam późno i zupełnie przypadkowo bo rzadko tu zaglądam a dzisiaj w nocy miałam czas i przeglądałam co ciekawsze tematy.
Oczywiście, jestem za wprowadzeniem nowych zasad, o których tu mowa. Myślę, że przyczynią się do zdrowszej atmosfery i wpuszczą trochę "świeżego powietrza". Mam tylko propozycję, żeby zamieścić o tych zmianach chociaż krótką ogólną notkę bo takich "nieświadomych" może być więcej. Pozdrawiam.

GlobAdmin dołączył
04.09.2001

GlobAdmin 10:55 | 25.07.2011

Witam,
dyskutowana tak burzliwie blokada na ocenianie przez osoby które same blokują możliwość oceny ich zdjęć już działa.

Zamieszczenie info o najważniejszych zasadach na Globtroterze to dobry pomysł- zajmiemy się tym i w "zasadach serwisu" albo w "o nas" zamieścimy taką instrukcję obsługi serwisu.

pozdrawiam
GlobAdmin

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2024 Globtroter.pl