Forum dyskusyjne
Carbuch Waldemar 15:18 | 10.04.2011
Tak się przyzwyczaiłem do starej strony,że brakuje mi informacji o wszystkich aktywnościach użytkownika - same zera !Czy sytaucja ta jest przejściowa,czy też ze statystyką zaczynamy od nowa ?! Poza tym,po wejściu na stronę wybranego użytkownika również nie można się dobrać do jego statystyk!Proszę o informację .
GlobAdmin 15:39 | 10.04.2011
WItamTo jest blad i bedzie poprawiony. Bedzie tak jak poprzednio dostep do wszystkich materialow uzytkownika.
pozdrawiam
D>
mario-mil 16:29 | 10.04.2011
Mam wrażenie ze miniaturtki są teraz rozciągnięte??
GlobAdmin 20:42 | 10.04.2011
WitamTak, w przypadku tez bylo kilka zmian:
- powiekszenie miniatur
- jednolita prezentacja wielkosci miniatur, stad dostosowanie "pionowych zdjec"
Dzieki temu udaje sie znacznie lepiej "panowac" nad wygladem strony
pozdrawiam
GlobAdmin
jerzyk68 20:52 | 10.04.2011
Tak na gorąco - Podoba mi się nowy wygląd i to, że są większe zdjęcia. Szkoda, że zniknęły numery zdjęć przy miniaturkach. Pozdrawiam.
turkus 10:53 | 11.04.2011
Syf na maksa, po zalogowaniu nie ma nic, zdjęć = 0, postów = 0Gratuluję innowacyjności adminowi
Czy mam rozumieć, że przy okazji usunięto część materiałów ?
GlobAdmin 11:07 | 11.04.2011
WitamRozumiem ze ten opis "syf na maksa" dotyczy tej jednej usterki? Ktora rzeczywiscie nie udalo nam sie wylapac w naszych wewnetrznych testach.
Zadne materialy nie byly usuwane. 100% tresci i relacji pomiedzy nimi powinno byc przeniesonych na nowy serwis.
Dla przypomnienia zacytuje wpis z watku o uruchomieniu serwisu:
"Zapraszamy do klikania i zglaszania ewentualnych bledow. Serwis jest juz duzy i liczymy na Wasza pomoc :-)"
pozdrawiam
GlobAdmin
Jangio 11:32 | 11.04.2011
Moze tylko ja tego nie potrafie zrobic, ale szkoda ze nie da sie przejsc do calego forum przez klikniecie "Forum" na glownej, a otwiera sie tylko najswiezsze watki i dopiero potem mozna przejsc do "wszystkie watki"
kolo © 11:46 | 11.04.2011
wporządku jest nowa strona. zmiany są zawsze potrzebne, niedługo już nikt nie będzie pamiętał o starym a będzie zadowolony z tego co jest.
GlobAdmin 11:50 | 11.04.2011
Jangio, klikając na "forum" w prawym górnym logu przejdziesz od razu na forum.Sprzwdź ;-)
pozdrawiam
GlobAdmin
GlobAdmin 12:57 | 11.04.2011
Jangio, jeszcze kilka słów wyjaśnienia do Twojej postu.Początkowo źle Cię zrozumieliśmy, teraz już wszystko jasne :-)
Twoja uwaga odnośnie klikalnych nagłówków jest bardzo cenna!
Zamienimy na kilkalne wszystkie nagłówki na stronie głównej.
Dziękujemy za tą sugestię, jej wdrożenie ułatwi Wam interakcje.
pozdrawiam
GlobAdmin
Jangio 13:14 | 11.04.2011
tak wlasnie o to mi chodzilo;]a forum w prawym gornym rogu nie zauwazylem, dzieki
Jangio 13:29 | 11.04.2011
Moje subiektywne zdanie , ale po przejsciu do zakladki "Miejsca"- wsrod krajow europejskich mamy Turcje. Turcy to nie europejczycy (z czym sami sie zgadzaja- inna kultura, religia, pochodzenie), tylko skrawek ich terytorium lezy w europie. Jezeli Tucja jest juz ujmowana jako kraj europejski to zazwyczaj Gruzja, Armenia, Azerbejdzan takze., ale to szeroka konsepcja Europy ;)
kkmakin 14:08 | 11.04.2011
Z całym szacunkiem, ale nie mogę się zgodzić się z Twoją opinią w sprawie Turcji. Sprawa jest skomplikowana i nie ma tutaj jakiegoś definitywnego rozwiązania. Moi tureccy znajomi są przekonani, że Turcja jest krajem europejskim (choć pytani o ich stosunek do UE są sceptyczni i zaczynają podkreślać kulturowe i historyczne różnice między Turcją a UE - przedziwny paradoks). Spotkani przeze mnie w Turcji mieszkańcy Bliskiego Wchodu mówili mi, że są po raz pierwszy w Europie (mając na myśli oczywiście Turcję). Historycznie rzecz biorąc, Turcja była postrzegana jako kraj europejski (nie bez powodu nazywana była "chorym człowiekiem Europy"). Z perspektywy politycznej też sprawa jest złożona. Wystarczy pomyśleć o akcesji Turcji do Unii Europejskiej. Itd. Jeśli to nie geografia rozstrzyga o takich kwestiach, a kulturowe, historyczne i polityczne wyobrażenia, to sprawa jest skomplikowana :)
[konto usuniete] 20:06 | 11.04.2011
Ale miniaturki są okropnie rozciągnięte w poziomie :(
kolo © 21:07 | 11.04.2011
no teraz zauważyłem i musze przyznać racje, że rozjechane miniaturki nie specjalnie się prezentują !!
Jangio 21:48 | 11.04.2011
Jednak bede obstawał przy swoim;) 3% terytorium Tucji lezy w Europie. Jezeli chodzi o polityke i aneksje Turcji do UE to jest to fakt czysto polityczny (wzmocnienie roli UE na arenie miedzynarodowej narodem tak licznym i silnym. Sami Turcy nazywaja UE "Klubem chrzescijan". Jezeli chodzi o nastawienie samych turkow do tej kwestii to przynaje ze znam glownie opinie mieszkancow wschodu. Co jak co ale nie mozna nazwac turka europejczykiem- byloby to bardzo naciagane;] Sama Tucja to dziwny kraj bo wcisniety miedzy wlasnie europejczykow a arabow, tak naprawde powinien lezec gdzies na sybierii poludniowej;] wsrod ziomkow
[konto usuniete] 21:59 | 11.04.2011
Rozmowa o przynależności terytorialnej Turcji nie nadaje się raczej na ten wątek tematyczny. Tu rozmawiamy o zaletach/mankamentach nowej strony Globtrotera. Może założycie inny wątek?
kaczma 00:55 | 12.04.2011
Dobry krok do przodu , nowa strona się dobrze reprezentuje.Co do usterek , to się zdarza wszędzie , współpraca jest najważniejsza.
Naturell 08:22 | 12.04.2011
Witam,mnie jednak taki układ nie podoba sie.
Pionowy układ powoduje, ze trzeba wciąz przewijac strone , poprzednio wszystkie informacje byly od razu na obrazie, o wiele czytelniejsze i przejrzystsze . Zdjęcia sa rozciągniete i przez to wydaj sie ze mniej ostre albo autor zdrobil fatalna fotkę. Przeszkadza w ocenianiu.
Ogladajac pojedyncze zdjecia przeba caly czas przesuwać w prawo listwe co po kilku zdjęciach staje sie denerwujace szczegolnie gdy chce sie dodac komentarz czy ocenic.
Po konsultacji z innymi Globtroterami osmielam sie zamiescic te uwagi.
Poprzedni układ byl jednak bardziej przyjazny.
Pozdrawiam
Naturell 08:58 | 12.04.2011
No prosze , nagle cos sie zmienilo ! No teraz to pieknie !
GlobAdmin 10:31 | 12.04.2011
WItamPodejrzewam ze po prostu mialas stare style strony (tzw CSS) Tak sie zdarza przy zmianie Layoutu. Trzeba wtedy przeladowac strone CTRL+F5 lub pokilkac troche zanim sie nowy CSS zaczyta.
pozdrawiam
GlobAdmin
meteoryt 22:15 | 12.04.2011
Teraz strona wygląda super ! Już myślałem, że na stałe zostanie tamta co wczoraj, bo mi zbyt nie pasowała, gdyż wszystko było pozrzucane, a teraz jest pięknie :D Gratulacje !